CR1632 batteri

CR1632 Lithium knapcelle batterier med 16mm diameter og 3,2mm højde. CR1632 batterier på 140mAh bruges fx i fjernbetjeninger, armbåndsure og bilalarmer.

Filtrér

Læs mere om CR1632 batteri

Hvad er et knapcelle batteri?

Se en video om knapcelle batterier, som findes i mange af de mindste typer elektronik som lommeregnere og lignende.

CR1632 - Et effektivt knapcelle batteri

Her på siden finder du vores udvalg af CR163, som er et lille og effektivt knapcelle batteri, der blandt andet bruges i mindre elektroniske produkter, som for eksempel fjernbetjeninger, ure mm.

Der kan være rigtig mange elektroniske enheder i hjemmet som bruger knapcelle batterier, og selvom du sikkert har mange AA og AAA batterier liggende på lager, så er det måske ikke helt samme situation med knapcelle batterier.

CR1632 og andre knapcelle batterier holder nemlig ofte meget længe, da de typisk bruges meget kortvarigt, for eksempel når du skifter kanal på fjernsynet med fjernbetjeningen.

Men CR1632 kan også bruges i enheder der har brug for en svag konstant strøm i længere tid.

Med de moderne fjernsyn, hvor det ikke altid er muligt at skifte kanal manuelt på fjernsynet, kan det være meget irriterende, når fjernbetjeningen løber tør for strøm sidst på aftenen.

Har du ikke et ekstra batteri liggende, kan du være tvunget til at skulle skifte kanal manuelt på fjernsynet.

Eller hvis fjernbetjeningen til bilen ikke virker, når du skal afsted om morgenen, og du ikke kan komme ind i bilen.

Det kan derfor være en rigtig god idé at have nogle ekstra CR1632 batterier liggende i skuffen, så du hurtigt kan få skiftet kanal eller låst bilen op.

6 ting du skal vide om CR1632 batterier

Har du nogle enheder i hjemmet, som bruger CR1632 batterier, kan du med fordel læse med herunder og blive klogere på det lille og effektive knapcelle batteri.

#1 - CR1632 vs. DL1632

Knapcelle batterier kan godt have forskellige betegnelser, alt efter hvilken producent der står bag det pågældende batteri.

Forskellen på CR1632 og DL1632 er stort set ikke til at finde, da CR1632 er den såkaldte IEC (international Electrotechnical Commission) betegnelse og DL1632 er blot det som Duracell kalder CR1632 batteriet for på deres opmærkning af produktet.

Det vil sige at det er den samme størrelse batteri, og begge passer ned i huset, der holder batterierne i din enhed.

IEC er en standard certificering af batterier og andre elektrotekniske produkter, som udstedes af en international kommission, og egentlig fungerer som en ensretning for hvordan et batteri med for eksempel betegnelsen CR1632, skal se ud, kunne yde og hvilke dimensioner der skal have.

Både CR1632 og DL1632 er Lithium batterier, der generelt set har en noget længere holdbarhed end eksempelvis alkaline batterier, samtidig er lithium batterier lavet af mere miljøvenlige materialer, end eksempelvis de ældre modeller med brunsten.

#2 - Størrelse på CR1632 batteri

Et CR1632 batteri har altid den samme størrelse og størrelsen angives faktisk i selve betegnelsen for batteriet, altså CR1632.

Det er værd at bemærke er, at tallet 1632, faktisk angiver batteriets dimensioner og det betyder at et 1632 batteri har en diameter på 16 mm. og en højde på 3,2 mm.

Uanset om det kaldes CR1632, DL1632 eller noget helt andet efterfulgt af 1632, så er et knapcelle batteri med betegnelsen 1632, altid 16 mm. i diameter og 3,2 mm i højden.

Alle producenter har deres egen betegnelse for disse batterier, når det kommer til de 2 bogstaver foran tallet, men ofte er CR1632 også angivet et eller andet sted på pakningen, da det er IEC betegnelsen.

Det at du nu ved at størrelsen er vist i betegnelsen på batteriet, betyder at hvis du finder en gammel enhed, du gerne vil genoplive og ikke umiddelbart kan se hvilket batteri der skal bruges, så kan du måle på batteriholderen og finde frem til hvilken type af batteri du skal bruge.

Måler holderen for eksempel 20 mm. i diameter og 3,2 mm. i højden, så er det et CR2032 batteri du skal have fat i.

#3 - Kapacitet i CR1632 batterier

Et CR1632 er på trods af sin lille størrelse et ret kraftfuldt og holdbart batteri, og det har med sin 3V spænding og kapacitet på 125 mAh gode evner til at drive både ure, fjernbetjeninger, visse kameraer og alarmsystemer.

CR1632 forsyner mindre enheder med en kraftig og pålidelig energi, uanset om det drejer sig om Smarthome enheder, alarmer, legetøj, smarture, regnemaskiner eller medicinsk udstyr.

Da CR1632 er et engangsbatteri, bør du ikke forsøge at genoplade batteriet, da det kan risikere at overophede og bryde i brand.

#4 - Korrekt montering af CR1632 batterier

For at få den optimale kraft og styrke ud af batteriet er det vigtigt at du får batteriet sat rigtigt ned i holderen, da forbindelsen ellers kan svinge en del.

CR1632 har ligesom mange andre knapcelle batterier en positiv side og en negativ side, hvor den positive side er på den glatte top af batteriet, og den negative pol på den ru bund af batteriet.

Når du placerer CR1632 i holderen, skal du være opmærksom på at batteriet ikke brække den lille tap, der skal holde det på plads.

Du skal være opmærksom på at der ofte er en del af holderen der kan give sig lidt og her presses batteriet forsigtigt op mod, hvorefter resten af batteriet forsigtigt trykkes ned i holderen.

Vær opmærksom på om batteriet sidder i spænd og ikke sidder så løst at det kan rykke rundt, hvis du føler batteriet sidder løst, kan det være nødvendigt at udskifte batteriholderen.

Når du lukker en positive leder ned over batteriet må der gerne være lidt modstand, da dette betyder at lederen slutter tæt til den positive pol.

#5 - Hvad betyder CR?

CR i CR1632 står for Chrome Lithium og er dermed en betegnelse for det materiale der giver CR1632 sin egenskab og styrke.

CR er efterfølgeren til de ældre BR batterier, som blev produceret med kviksølv og andre miljøskadelige stoffer, her stod BR for Brunsten.

CR betegnelsen er fastsat af IEC, som tidligere nævnt, og er altså blot betegnelsen for typen af batteri, i dette tilfælde lithium batteri.

Fordelene ved Lithium batterier er blandt andet at materialerne er mere miljøvenlige, der bruges ikke længere kviksølv til produktionen og batterierne kan i høj grad genbruges, hvis du sørger for at håndtere dem korrekt, når de ikke dur mere.

#6 - CR1632 batterier til flere enheder

CR1632 kan bruges til mange forskellige enheder og kan levere en kraftfuld og stabil energi til mindre elektroniske apparater af forskellig art.

CR1632 kan for eksempel bruges til:

  • Elektrisk legetøj
  • Smarthome enheder
  • Sikkerhedssystemer, f.x. røgalarm og tyverialarm
  • Bilnøgler
  • Smartwatches
  • Ure
  • Elektroniske spil
  • Regnemaskiner
  • Fjernbetjening til f.x. tv, radio og bil
  • Visse medicinske apparater


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007