Batteriholder

Har du en batteriholder med knækket fjeder, så har du her chancen for at udskifte batteriholder delen af opladeren.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Batteriholder

Batteriholder til gør-det-selv projekter

Her på siden finder du vores udvalg af batteriholdere, som er velegnet til gør-det-selv projekter.

Uanset om du har en enhed der kører på batterier, hvor holderen er gået i stykker, eller om du er ved at bygge den fedeste fjernstyrede bil, så kan du bruge disse batteriholdere, til at levere strøm til enheden.

Udskift ødelagte batteriholdere med en ny, eller byg selv din enhed op med disse batteriholdere.

Batteriholderne fås i mange forskellige modeller og er du i tvivl om hvad du skal kigge efter og hvordan du finder den helt rigtige batteriholder til dit projekt, så læs med herunder.

5 ting du skal vide når du kigger efter ny Batteriholder

Batteriholdere fås i mange forskellige modeller og størrelser, så det er nemt at blive lidt forvirret, med de mange muligheder.

Herunder har vi samlet lidt information, som kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige batteriholder til dit projekt.

#1 - Antal batterier i Batteriholder

Alt efter hvilket projekt du står og skal i gang med, kan du have brug for flere eller færre batterier i din batteriholder.

Du skal i første omgang finde ud af hvilken styrke batterierne skal kunne levere samlet, og herefter vælge det antal batterier, at denne effekt skal fordeles ud på.

Batteriholdere kan bruges i rigtig mange opsætninger og findes derfor i utallige versioner, og der er forskel på hvor mange batterier der skal være plads til alt efter hvad din enhed kræver af strøm, for at fungere korrekt.

Der er mange mennesker der vælger at lave en såkaldt batteribank, også kaldet en powerbank, ud af batteriholdere.

Det vil sige at du ved at lægge et antal batterier i din batteriholder, kan have mulighed for at oplade din smartphone. 

Hvis det er formålet med din nye batteriholder, at du skal kunne lade din smartphone, skal du måske have gang i regnemaskinen, for at regne ud hvor mange batterier, du skal bruge for at kunne levere den spænding og strømstyrke der kræves for at lade din smartphone.

Du kan finde batteriholdere beregnet til et enkelt batteri, men også holdere der kan have mange flere batterier.

Oftest kan du bruge batteriholdere til 3, 4 eller 8 batterier, og så skal du bare i gang med at overveje størrelsen på disse batterier.

#2 - Størrelse på batterier i Batteriholder

Der findes rigtig mange forskellige former og størrelser af batterier, som alle kan levere noget forskelligt.

Derfor kan det godt betale sig at regne lidt på hvor store batterierne skal være, så du får den bedst mulige ydelse.

Uanset om du vælger at bruge AA, AAA, A, C eller D batterier, så er det vigtigt at du vælger en batteriholder der passer til denne type batterier.

Den batteritype der er oftest brugt er batterier af typen AA eller AAA, men skal du bruge meget strøm, kan det være nødvendigt at overveje en helt anden batteritype, som for eksempel 9V batterier, som er det firkantede batteri med to poler på toppen.

Uanset hvilken batteritype du får brug for, er det muligt at finde batteriholdere, der passer til den pågældende type.

Og det er vigtigt at være opmærksom på størrelsen af batterierne i batteriholderen, af 2 årsager:

  • Du kan ikke bruge eller få plads til for eksempel et AA batteri i en batteriholder til AAA batterier, da der er forskel på både længde og diameteren af de to typer.
  • Alt efter den plads du har, hvis du for eksempel skal montere batteriholderen på en enhed, kan der være stor forskel på om du bruger batterier der er store eller små.

#3 - Lukket eller åben Batteriholder

Batteriholdere fås i mange udformninger, hvor nogle er små bokse og andre er åbne beholdere, som batterierne placeres i.

Du bør derfor overveje hvad der egner sig bedst til den placering eller brug, som du har tiltænkt for din nye batteriholder. 

Skal batteriholderen for eksempel sidde skjult inde i en fjernstyret bil, er det måske ikke nødvendigt at batterierne er lukket inde i en boks.

Skal du derimod lave en batteribank, kan det godt være en fordel at din nye batteriholder er en boks, med et låg, der kan lukkes ned over batterierne, både for at holde dem på plads, men også for at beskytte batterierne mod vind og vejr.

Der findes batteriholdere med låg, hvor låget danner en vandtæt forsegling af batteriholderen, så har du brug for at din batteriholder skal være vandtæt er det vigtigt at du sikrer dig at denne forsegling er til stede i den batteriholder du har udset dig.

Det er ikke alle lukkede batteriholdere, der er vandtætte, mange af denne model har blot et låg på holderen, for at holde batterierne på plads. 

#4 - Batteriholder med eller uden ledninger

Hvis du selv er lidt ferm på fingrene og kender lidt til el og lodning, så vil du måske foretrække selv at lodde ledninger på din nye batteriholder.

Der findes batteriholdere både med og uden ledninger, så der er også mulighed for kun at skulle slutte ledningerne til enheden.

En batteriholder uden ledninger, kan være en fordel, hvis du for eksempel selv vil kunne bestemme farven på ledningerne, hvilket kan være aktuelt, hvis du har brug for at farvekode de forskellige batteriholdere.

En batteriholder med ledninger, kommer oftest med en rød og en sort ledning, så der er ikke den store mulighed for selv at vælge farver på disse.

Du skal være opmærksom på at du under alle omstændigheder selv skal kunne forbinde ledningerne med den ønskede enhed. 

Batteriholdere uden formonteret ledning, kan også bruges hvis batteriholderen skal monteres på en loddeplade.

#5 - Kombiner flere Batteriholdere

Nogle modeller af batteriholdere kan kombineres med andre eller flere batteriholdere af samme model. 

Dette giver dig mulighed for at serieforbinde et antal batteriholdere, så du får plads til lige nøjagtig det antal batterier som du har brug for til din enhed. 

Ofte kan disse modeller af batteriholdere sættes sammen til en samlet enhed, som en byg-selv løsning, ved at batteriholderne klikkes sammen. 

Hvis du skal kombinere flere forskellige batteriholdere, skal du være opmærksom på at batteriholderen er egnet til dette, det er nemlig ikke alle modeller der er lige gode til dette. 


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007