Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Computerkabler

Her ser du de mest almindelige computerkabler der bruges i dag. Stort udvalg i alt indenfor USB kabler, Patchkabel, VGA kabel og meget mere

Læs mere om Computerkabler

Computerkabler til det hele

Computerkabler dækker over mange forskellige typer kabler, der benyttes sammen med en computer. De mest brugte kabler i dag er USB kablerne og dem kan man da også få i et hav af udgaver og generationer.
Hvad enten du skal tilslutte en mus, et tastatur, en scanner, en printer, et kamera, eller noget andet, så er der et kabel, der passer til, og vi kan garantere for at vi har noget i vores udvalg, der passer til.
Så dyk ned i vores underkategorier og find det computerkabel du lige står og mangler. Du vil med sikkerhed kunne finde et der passer.

USB kabler

Vi fører et væld af forskellige USB-kabler, både almindelige og adapter kabler
Du kan finde kabler til USB 3.0, USB 3.1, USB 1 og USB-C, samt forlænger kabler, USB-C til HDMI, Displayport, VGA, Lightning og Netværk.
De forskellige generationer af USB-kabler har forskellige stik. USB-A og USB-B er stort set ens, mens USB-C er blevet mindre og så er det ligegyldigt hvilken side der vender opad, i modsætning til den forgængere, som kun kunne vende én vej.
De oprindelige USB-stik var flade i den ene ende og nærmest firkantede i den anden. De store firkantede stik bruges mest til printere og scanner, men de bliver efterhånden erstattet af USB-C stikkene.
Nyere computer med USB-C stik har også mulighed for at agere netværkskort for din computer, hvis du ikke lige har sådan et indbygget. De fleste nyere bærbare er simpelthen for flade til at kunne huse et gammeldags RJ-45 netværksstik, så her kan du bruge en USB over Cat5 Extender.
Har du en ældre skærm med et VGA stik, så kan du stadig godt forbinde det til en nyere bærbar ved at bruge et USB-C til VGA kabel.
Der er mange muligheder og mange løsninger i denne kategori.

Mini- og Micro USB

I denne kategori finder du Micro USB, Micro USB-C, Mini USB, Mini USB-C og Mini USB Y kabler.
Micro USB-kabler fås i forskellige udformninger og farver, i forskellige længder. Denne type USB kabel er nærmest en nødvendighed, hvis du har en computer eller en smartphone. Den findes både i A- og B-typen, og bruges til at oplade din telefon, overføre dine filer og dele dine informationer.
Micro USB-C er den nyere udgave og passer til de fleste nyere mobiltelefoner, der er født med et USB-C stik.
Et Mini USB Y kabel består af en mini USB-stik i den ene ende og to almindelige USB stik i den anden. Dette kabel bruges udelukkende til enheder, der kræver mere strøm. Så skal din enhed bruger 1000 mA i stedet for de almindelige 500 mA, så skal du bruge et Mini USB Y kabel for at forbinde det til din computer.

Seriel kabler

Under Seriel kabler har vi Null modem kabler, RS232 kabler og USB til RS232 kabler.

Null modem kabler benyttes til at koble computer sammen med en terminal eller printer. Stikkene ligner VGA stik, men bruges til at sende data imellem DTE enheder. Kablet er specielt udviklet til at få teleprintere til at kommunikere med deres budbringere. De bruges ikke til andre apparater.
RS232 kabler bruges til at tilslutte stregkode scannere, vægte, sensorer osv. til en computer, som dog også skal have en RS232 port indbygget for at kunne benytte denne type kabel.
RS232 til USB kabler bruges til at tilslutte en gammel enhed så som en printer til en computer. Så kan de sagtens tale sammen selv om din computer ikke har en RS232 port.

SATA & strøm

Under SATA & strøm finder du eSATA kabler, interne PC strømkabler og almindelige SATA kabler.
SATA kabler benyttes til at forbinde f.eks. en harddisk til bundkortet i en stationær computer. Alle drev, der kan indbygges i en computer, bliver forbundet med et SATA kabel.
eSATA kabler benyttes til at forbinde en ekstern harddisk og en computer, men det kræver at din computer har en eSATA port du kan tilslutte din eksterne harddisk til. eSATA porten ligner lidt en USB port, men skulle gerne være mærket med eSATA.
Når du indbygger en ny harddisk eller et dvd drev eller en anden form for drev, i din computer, så skal det også have strøm. Det får den ikke af SATA kablet, så derfor har du også brug for et strømkabel, der kan forbinde din enhed til bundkortet.

Adapter-kabler

Under Adapter-kabler har vi PC til TV kabler, Phono til USB convertere og USB PC link kabler.
Et PC til TV kabel har et Scart stik i den ene ende, som du kan forbinde til dit fjernsyn, og et S-Video og et minijack stik i den anden, som du kan forbinde til din computer. På den led kan du bruge dit fjernsyn som skræm, hvis du f.eks. gerne vil vise billeder på en stor skræm eller afspille videoer i et større format.
En Phono til USB converter giver dig adgang til at tilslutte din pladespiller til din computer, så du kan høre eller overspille musikken fra dine LPer til din computer.
Et USB PC link kabel giver dig mulighed for at forbinde din computers USB port direkte til dit fjernsyns USB port.


Vi har også DVI kabler, som bruges til at overføre ukomprimeret video data mellem en computer og en skærm/projektor.

Tastatur & mus

Under Tastatur & mus finder du KVM kabler, PS2 forlænger kabler og almindelige PS2 kabler.
Ældre mus og tastaturer benyttere sig af PS2 stik, så hvis du har brug for en forlænger eller har brug for et helt nyt kabel, så er det her du skal kigge efter det.
KVM kabler bruges til at tilslutte en computer med en KVM switch, der gør det muligt at tilslutte to computere til et sæt tastatur og mus.

Andet

Under Andet finder du Firewire kabler, optiske fiberkabler og støvlåg.
Firewire kabler bruges til at overføre data imellem en computer og en ekstern enhed lynhurtigt. Du kan bl.a. benytte Firewire til overførsel af digital video, der godt kan fylde en del og derfor kræver et hurtigt kabel for at spare tid.
Optiske fiberkabler benyttes til at sende data over større afstande. De data, du sender via et optisk fiberkabel, bliver sendt som lysbølger, hvilket betyder at kablet ikke er modtagelig for udefrakommende støj og derfor er mere sikker at sende data over.
Støvlåg er til at beskytte stik i mobiltelefoner og tablets, så der ikke kommer snavs ind i stikket, der kan medvirke til en dårlig forbindelse eller at stikket ikke længere virker.


Har du brug hjælp til computerkabler eller eventuelt andre typer kabler, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice på tlf. 86 32 71 71.

Du kan også finde en ledning til ethvert behov i vores store udvalg af ledninger her: https://www.avxperten.dk/ledninger/


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007