Sous Vide maskine

Sous Vide maskine. Med en sous vide maskine kan du tilberede mad under vakuum. Tilbered vakuumpakket kød i et temperaturstyret vandbad.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Sous Vide maskine

7 Fordele ved sous vide

Er du i tvivl om du skal købe en sous vide? Så får du her 6 gode grunde til hvorfor en sous vide er smart.

#1 Præcis tilberedning

Med en sous vide kan du meget nemt tilberede dine råvare og opnå de helt rigtige og stabile temperaturer, for en mere ens og jævn tilberedning.

#2 Mørt og smagfuldt

Det er meget nemt at sikre mørt kød med en sous vide og ikke nok med det så bliver den gode smag i kødet, så du både får mørt og smagfuld mad.

#3 Højere næringsindhold

Når du laver sous vide mister du ikke nær så meget næring fra maden som du gør hvis du eksempelvis klogere eller steger det.

#4 Passer sig selv

Du skal ikke lave meget arbejde når det kommer til sous vide, for det kan egentlig bare stå og passe sig selv når du har tændt den og sat din timer.

#5 Nem betjening

De fleste sous vider er nemme at betjene og med eksempelvis timer og forudindstillede programmer, kan din sous vide hurtigt sættes i gang og så passe sig selv.

#6 Kødet behøver ikke være optøet

Du behøver ikke optø dit kød før du tilbereder det, du kan blot beregne lidt ekstra tilberedningstid, så sous viden stille tør kødet op.

#7 Ingen fedtstoffer

Det er ikke nødvendigt at bruge nogen som helst formere for fedt eller olie, til at tilberede maden i og du kan derfor sparer lidt kalorier væk.

sous vide stav og vakuum kød

Sous vide - Få mørt kød hver gang

Der findes hovedsageligt 2 typer af sous vider, den ene er en form for kar eller gryde og den anden er typisk en stav eller har en anden form, som skal sættes ned i et kar eller gryde.

Disse sous vide maskiner er blevet enormt populære fordi de kan hjælpe dig til at tilberede kød så det bliver mørt hver gang.

Kødet bliver mørt ved at det tilberedes over lang tid og under lav varme.

Sous vide giver dig en rigtig høj temperatur nøjagtighed, hvor det er nemt at holde den samme temperatur med meget få og små svingninger, under hele tilberedningen.

Dermed får du nem og lækker mad, som under det meste af processen bare passer sig selv.

Sous vide med indbygget timer

Sous vide maskiner og stave har en indbygget timer, så det er nemt at sætte sous viden til, og lade din mad stå og passe sig selv til timeren er færdig.

Når timeren er løbet ud, slukker din sous vide helt af sig selv, så du behøver ikke at være til stede for at slukke den.

De fleste timere kan sættes til en tid der svarer til flere dage, så din sous vide kan altså passe sig selv i op til flere dage.

4 smarte sous vider

#1 Slow cooker med sous vide

Der findes sous vide maskiner som er en form for hybrid sous vide og slow cooker i en.

En slow cooker laver lige som sous vide, mad under en lavere varme og tager derfor længere tid at tilberede men er typisk også nem at lave og det passer sig selv.

Det betyder at du kan få to maskiner i en og samme maskine, og dermed selv vælge om du vil lave mad med sous vide metoden eller blot lave en simreret.

#2 Sous vide og vakuum sæt

Nogle sous vide stave sælges som et sæt sammen med en vakuummaskine, for at gøre det endnu nemmere for dig at komme i gang med at bruge din sous vide.

Du kan selvfølgelig også købe dem separat, hvis du ønsker at vakuum dine madvare som du vil lave i sous viden.

En vakuum indpakning gør at dine ingredienser holdes tørre og væk fra vandet så maden ikke bliver direkte kogt.

#3 Sous vide stav med vakuum

Nogle sous vide stave er simpelthen så smarte at de har en vakuum funktion.

Sous vide staven kan dermed både tilberede maden og også forberede den, ved at vakuum de poser hvor maden lægges i.

Så skal du ikke bruge en vakuummaskine og har i stedet for det hele samlet i en og samme maskine, så du kan spare lidt på køkken pladsen.

#4 Sous vide med App

Hvis din sous vide har tilhørende app, så er der rigtig meget hjælp at hente når det kommer til tilberedning af forskellige ingredienser.

I appen kan du vælge den madvare som du gerne vil tilberede og så giver appen dig enten den anbefalede tilberedningstid eller også starter den tilberedningen for dig og sætter timeren.

Ideer til hvad du kan tilberede med sous vide

Der er en bred række retter og madvare som du kan tilberede med sous vide, øverst på listen for de fleste er nok kød som bekendt gøres meget mørt i en sous vide.

Det kan blandt andet være forskellige udskæringer af oksekød, svinekød, lam, vildt og kylling.

Derudover kan du også bruge sous viden til at tilberede fisk, æg og grøntsager.

Du kan også tilberede hele retter, eksempelvis forskellige desserter såsom creme brulé, cheesecake, “bagte” frugter, grød osv.

Sous vide stav vs. sous vide maskine

Skal du vælge en sous vide stav eller et sous vide kar, afhænger af dine egne præferencer og behov.

Sous vide stav er oftest billigere end et kar med sous vide, men dertil skal du også sørger for at du har en stor gryde, eller kasse som du kan bruge sous vide staven i.

Et sous vide kar fylder til gengæld mere end en sous vide stav gør, hvor du måske alligevel har en stor gryde til at bruge sammen med staven.

Nogle sous vide maskiner har en form for holdere til din mad, så du nemt kan lave flere retter med din sous vide af gangen, uden at det ligger for tæt på hinanden.

Der skal nemlig være plads til at vandet kan cirkulere omkring dine madvare, for at tilberede dem korrekt.

Derfor kan sous vide maskiner være bedre egnet, hvis du skal tilberede flere ting på en gang, men det kan også lade sig gøre med en sous vide stav hvis du har et stort nok kar.

Typisk har sous vide stave og sous vide maskiner mange af de samme funktioner, så der hvor forskellen ligger er på størrelsen og kapaciteten af sous viderne.

Kapacitet

Der er både en maks- og en minimumsgrænse for hvor meget vand du skal bruge når du laver sous vide, ligemeget om det er en maskine eller stav du bruger.

Den minimum mængde er fordi dine madvare som du vil tilberede skal være dækket af vand for at tilberede det bedst muligt og for at sous viden har noget vand at arbejde med.

Når det kommer til den maksimale mængde så afhænger den af din sous vides kapacitet.

Det vil sige at bruger du for meget vand, har sous viden ikke kraft nok til at cirkulerer og opvarme vandet.

Vakuummaskine der forsegler kød i vakuumpose

Tilbehør til sous vide som du bør overveje

Skal du have det bedste sous vide tilbehør, så er her en lille liste over ting du måske bør overveje som tilbehør til din sous vide.

  • Genanvendelige poser
  • Kar
  • Gasbrænder

Hvis du gerne vil være miljøbevidst og spare penge på længere sigt kan du i stedet for almindelige engangs vakuumposer, vælge genanvendelige poser.

Poserne kommer ofte med en lille vakuumpumpe, så du skal heller ikke bruge en stor vakuummaskine for at lukke poserne.

Du sparer penge da du ikke skal bruge nye vakuumposer eller ruller, hver gang du laver mad med din sous vide.

Hvis du bruger en sous vide stav, så kan det være en ide at overveje et kar til at tilberede din mad i, med sous vide teknik.

Som “kar” kan du eksempelvis bruge gryder, flamingokasser eller også kan du vælge at købe kar, som er specifikt lavet til sous vide.

Den sidstnævnte form for kar er typisk lavet af plastik og har en særlig åbning i kassen til at du kan sætte din sous vide stav ned i karet og stadig have lukket låg.

På den måde undgår du at få for meget luft ned i sit kar, så dine råvare bliver tilberedt meget bedre under det rette pres.

Vær dog opmærksom på om din sous vide stav passer med lågets åbning, da der er forskel på hvor store sous vide stave kan være.

Et kar gør det muligt for dig at lave større portioner og eksempelvis tilberede større stykker kød så som flæskesteg, oksesteg eller andre større udskæringer.

Du kan få kar i mange forskellige størrelser, så lige meget hvor store mængder mad du skal lave, er der stort set også et kar til dine behov.

Vær dog opmærksom på at din sous vide skal have en kapacitet som kan varme nok liter vand op til at varme så store kar.

Du kan derudover også overveje om du skal have en gasbrænder til at give eksempelvis dit kød eller grøntsager en mere sprød overflade.

Når man tilbereder kød, grøntsager eller andet med sous vide, så steger man ofte kødet let, eller bruger en brænder for at skabe lidt skorpe.

Brænderen kan også bruges hvis du laver desserter såsom creme brulé, til at brænde sukker på overfladen for at lave den karamelliserede skorpe.

Find også mange andre spændende enheder til din bolig i vores sortiment, som eksempelvis en filter kaffemaskine, poseløs støvsuger, symaskine eller en smart riskoger.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007