Computer ophæng

Smarte PC ophæng til stationære computere. Har du et hæve/sænke bord på kontoret kan du her få et smart ophæng til din pc, så den sidder fast på bordet.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Computer ophæng

PC Ophæng til PC-Kabinet - Sort
2 Anmeldelser
PC Ophæng til PC-Kabinet - Sort
2 Anmeldelser

Mål mellem remmene: 120-230mm
Remlængde: 1,75m

Læs mere På lager
QuickClick Pro Computer ophæng (max 15kg) Hvid - Kondator
QuickClick Pro Computer ophæng (max 15kg) Hvid - Kondator

Inkl. ekspansionsskinne til forlænget bredde 185 mm
Til PC 225-435mm høj / 40-125mm bred

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 30. maj 2024
Neomounts NM-CPU100BLACK Computer Holder (10kg)
Neomounts NM-CPU100BLACK Computer Holder (10kg)

En bærevægt på op til 10 kg
Pladsbesparende

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 28. maj 2024

Computer Ophæng med mange muligheder

Her på siden finder du vores udvalg af computer ophæng, som byder på mange muligheder for at få din computer hængt op.

Et computer ophæng giver mulighed for at hænge din computer op flere forskellige steder og få computeren væk fra gulvet og støvet.

Computer ophæng kaldes også ofte for et CPU ophæng og formålet er at sikre din computer hænger sikkert og i god afstand til støvet på gulvet.

Hvis du er i tvivl om hvilket computerophæng du skal vælge, hvad du skal kigge efter eller hvorfor du skal hænge din computer op, så læs med herunder, hvor vi har samlet noget nyttig viden omkring computer ophæng.

5 ting du skal vide når du kigger efter Computer Ophæng

Der findes mange former for computer ophæng, men ved du hvorfor det kan være godt at bruge, hvad du skal kigge efter og hvordan du vælger det rigtige?

Herunder har vi samlet lidt nyttig viden om computer ophæng, der kan hjælpe dig i jagten på det helt rigtige til dit behov.

#1 - Funktionen af computer ophæng

Rigtig mange mennesker har deres computer tårn stående på gulvet under skrivebordet, for at den ikke skal optage plads på selve bordpladen, men det er ikke altid godt for computer og kabler at have den stående på gulvet.

Når din computer står på gulvet, udsættes den i langt højere grad for støv og andet skidt, som hvirvles rundt omkring computeren.

Computer ophængets vigtigste funktion er at give dig en let måde, hvorpå du kan få din computer op i en god afstand til støvet, og samtidig undgå at kablerne strækkes unødigt. 

Støv kan gennem ventilationsåbningerne komme ind i selve computeren og betyde at computeren kan have sværere ved at komme af med den varme der genereres af de forskellige komponenter inde i computeren.

Samtidig kan ventilatoren blive så beskidt at funktionen af denne nedsættes, og når computeren ikke kan komme af med varmen, kan du risikere at ydeevnen nedsættes betydeligt. 

Har du et hæve/sænkebord og computeren stående under dette, vil du kunne risikere at skade dine kabler, når du hæver og sænker bordet, fordi de strækkes og krølles sammen gentagne gange, for slet ikke at nævne at de kan blive klemt i skrivebordets hæve/sænke mekanisme.

#2 - Computer ophæng under bord

Du kan finde computer ophæng i mange udformninger og en af disse er et computer ophæng til bord.

Et computer ophæng til bordet giver dig mulighed for at montere ophænget under skrivebordspladen, således computeren følger bordets højde og har en god afstand til gulvet.

Samtidig sikres at luftcirkulationen omkring computeren er optimal, så computeren kan komme af med varmen.

Computer ophæng til bordet kan have mange udformninger og kan være alt fra et beslag der spændes på bordpladen, og har nogle remme der holder computeren, til et helt stativ, der spændes under bordet og hvor computeren placeres i. 

Fordelen ved en løsning med remme, er at remmene kan tilpasses næsten enhver størrelse computer, hvor et stativ har en begrænset dimension på computeren, for at denne kan være i stativet.

Fordelen ved at montere computeren i et computer ophæng under bordet er at du får nemmere ved at montere stik, udskifte kabler og i det hele taget betjene computeren, fordi du ikke skal bøje dig ned, da computeren er lige ved hånden under bordpladen.

#3 - Computer ophæng til væg

Måske vil du hellere have computeren hængt op på en væg, fremfor under skrivebordet, og i så fald skal du have fat i et computer ophæng til væg.

Med et computer ophæng til montering på væggen, kan computeren komme væk fra støvet på gulvet og for eksempel monteres på væggen ved siden af skrivebordet.

Dette giver nemmere adgang til computeren og kablerne, samtidig med at den kan placeres næsten hvor du ønsker det i forhold til dit skrivebord eller arbejdsstation. 

Computer ophæng til væg er oftest udformet som stativer, der skrues fast på væggen, hvorefter computeren skubbes ind i stativet og låses fast.

Et stativ har ofte, selv om det er justerbart, en maksimal dimension for størrelsen på din computer, og dette kan betyde at hvis du skifter computer, så er du nødt til at anskaffe dig et andet stativ.

De fleste computer ophæng til væg er dog justerbare og kan tilpasses både i bredde, dybde og højde. 

#4 - Typer af Computer Ophæng

Der findes mange forskellige typer af computer ophæng og alt efter hvor du gerne vil have computer ophænget monteret, kan der være nogle typer der er mere hensigtsmæssige at bruge end andre. 

Computer ophæng med remme

En af de mest brugte typer af computer ophæng er et ophæng med remme, hvor det er nylon-, læder-, eller plastikremme der holder computeren.

Denne type ophæng består af et metalbeslag der skrues fast under bordpladen og derigennem føres 2 remme, som kan spændes ind og ud, og som placeres rundt om computer tårnet. 

Når remmene er placeret rundt om computeren, strammes remmene, så computeren holdes op mod beslaget, og sidder godt og stabilt fast.

Det er et utrolig simpelt og yderst diskret ophæng, som kan tilpasses til stort set alle størrelser af computere, hvilket er med til at gøre denne type computer ophæng meget populær.

Stativ til ophæng af computer

Et stativ til ophæng af computeren er en anden type af computer ophæng, som i langt højere grad, end type med remme, støtter computeren, både foroven, på siderne og i bunden. 

Stativet er mere robust og computeren står sikkert, samtidig låser mange stativer computeren fast, med en form for klemme. 

Stativer til ophæng af computere kan også ofte monteres på væggen, da det er et mere fast computer ophæng, og dermed kan holde computeren sikkert fast på væggen.

Mange stativer er dog beregnet til en vis størrelse af computere og det betyder at hvis computeren er for stor eller for lille, kan den ikke være i, eller står sikkert i stativet, men når det så er sagt, så kan mange stativer justeres lidt både i bredde og højde, så de kan tilpasses mindre variationer i størrelse.

Krog til ophæng af computer

Den sidste type af computer ophæng, minder mest om en krog, og er ret simpel i udførelsen, men kan ofte klare ret store computere.

Ophænget er en form for flad bøjle, der går fra bordpladen, ned ad computerens ene side, under bunden og et lille stykke op på den anden side. 

Her holdes computeren på plads, ved at spænde den op mod bordpladen, og på grund af designet er denne type sjældent velegnet til montering på væg, men derimod yderst velegnede til montering under et bord.

#5 - Fordele ved Computer Ophæng

Der er mange fordele ved at placere computeren i et computer ophæng, enten under skrivebordet eller på væggen.

  • Det bliver ofte meget lettere at støvsuge under bordet, fordi der ikke ligger kabler på gulvet og at du ikke skal flytte rundt på computeren. 
  • Du behøver ikke åbne computer tårnet så tit, for at fjerne skidt og snavs fra ventilator og andre komponenter inde i computeren. 
  • Computeren placeres med god luftcirkulation omkring, så den bedre kan komme af med varmen.
  • Det er lettere at komme til stik og kabler, samt betjene computeren
  • Kablerne strækkes ikke unødigt eller risikerer at blive klemt 
  • Du sparer plads på gulvet

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007