Pendel lamper

Her på siden finder du et stort udvalg af pendellamper, som kan bruges både derhjemme eller på arbejdspladsen.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Pendel lamper

Pendel lamper - Behageligt lys fra loftet af

Der findes mange forskellige lamper på markedet og på denne side finder du specifikke pendel lamper.

En pendel lampe er også kendt som en "hængelampe", og den bruges typisk til at hænge ned fra loftet, og over fx et spisebord eller sofabord.

En pendel lampe bliver ofte brugt i stuer og køkkener og er med til at skabe et behageligt lys der kommer ovenfra, og uden at lyset fra den irriterer dine øjne.

Er du fristet af tanken om at have en lampe af denne her type for første gang i dit hjem eller mangler du i det hele taget en helt ny pendel lampe, så er det med at bruge tid på at undersøge det spændende udvalg af pendel lamper på vores side.

Der er en god mulighed for at du finder lige den rette pendel lampe, som du kan få meget glæde af fremover.

5 ting du skal overveje inden du køber en pendel lampe

Er du måske ubekendt med pendel lamper i alt almindelighed, så er det nok en god idé for dig at gøre dig nogle nyttige overvejelser, før du køber dig en pendel lampe til dit hjem.

Vi kan hjælpe dig med de overvejelser med vores samlede oplysninger, vi har om de pendel lamper der kan købes fra vores side.

Du kan blive klogere på de forskellige typer af pendel lamper og deres egenskaber, så du får et klarere overblik over udvalget af dem.

Vi kommer fx også nærmere ind på de typer pærer du kan bruge til pendel lamper og watt (effekt) i dem.

Så hæng bare på herunder og læs alt hvad vi kan fortælle dig, før du går hen og lave det afgørende køb.

#1 - Typer af pendel lamper og deres egenskaber

Alle lamper kan lyse, men ingen af dem ser til gengæld ens ud i deres udseende, hvilket naturligvis giver dig et væld af forskellige muligheder for at få en lampe der passer til din generelle indretning.

Alle pendel lamper kan hænge ned fra loftet, men de findes i mange udgaver der kan give lys ovenfra på mange måder, hvilket selvfølgelig afhænger af hvordan det kommer til at matche med indretningen af fx din stue eller dit køkken.

Valget af hvad type pendel lampe du ønsker, vil være op til dig i sidste ende at finde ud af og netop det at du kan tage udgangspunkt i indretningen kan være et godt springbræt for den købsbeslutning, du kommer til at træffe.   

Her er fx nogle af de typer pendel lamper der findes på markedet: 

 • Pendel fatning. Denne her type af pendel lampe har et simpelt design og har en justerbar ledning, så du kan justere den efter dit behov, om den skal hænge dit spisebord eller dit spisebord. Lampen er egentlig blot et kabel med en fatning, og har ikke som sådan en skærm eller andet der dækker lyset.
 • Pendel lampe i papir. En pendel lampe med en skærm lavet af papir kan være med til at skabe en behagelig stemning der passer til alle hyggelige stunder i fx din stue.
 • Pendel lampe i glas. En pendel lampe med en glasskærm er både med til at kaste flot lys, samtidig med at den kan se elegant ud. Glasskærmen er nem at rengøre, så længe du husker at lade lampen køle helt af, før du gør det.  
 • Industri pendel lampe. Er du til pendel lamper der har et rustikt præg over sig, da du har et hjem der dyrker retrostil fra de gamle dage, så vil denne slags pendel lampe være et oplagt køb for dig. 
 • Langbordspendel. Den er en aflang lampe der vil egne sig godt til at have over et større spisebord, så der virkelig kan komme godt lys på hele bordet, trods størrelsen.
 • Tube pendel. Denne type pendel lampe er ret efterspurgt i de fleste hjem, for dens minimalistisk design, og den kan give et direkte godt lys fra sig.  

#2 - Pæretyper til pendel lamper

Mange pendel lamper har en E27 sokkel i sig, og der findes mange typer af pærer der kan bruges til netop den type sokkel.

Har du planer om at bruge energibesparende LED pærer til din kommende pendel lampe, så er det vigtigt at du tjekker at pæren passer i soklen på din lampe.

Her er fx nogle af de pæretyper der kan bruges til pendel lamper:

#3 - Watt (effekt) i pendel lamper

Når du skal vælge en ny pendel lampe fra vores udvalg af dem, skal du lige tænke over effekten i din kommende pendel lampe, som du ønsker at købe.

Drømmer du om en pendel lampe der virkelig kan kaste godt lys fra sig til at give fx din stue det ekstra liv den kræver, så overvej eventuelt en pendel lampe med LED belysning.

Her er en liste over de forskellige watt/effekter pendel lamper typisk har alt efter størrelse:

 • 10 W
 • 20 W
 • 40 W
 • 60 W 

Tit har effekten noget at sige i forhold til den styrke på lyset en pendel lampe kan udsende og den er også med til at fortælle om strømforbruget.   

#4 - Valg af farve til pendel lamper

Når du skal vælge en farve til din kommende pendel lampe, er det meget vigtigt at den skal spille sammen med resten af omgivelserne i fx din stue eller dit køkken, så det ikke forstyrrer helhedsindtrykket på nogle måder.

Eksempelvis kan den sorte farve kan være en flot og smart farve der kan passe helt ubesværet til de fleste folks hjem.

Valget af farve har naturligvis intet med pendel lampens funktioner at gøre, så det er udelukket et spørgsmål om personlig smag, og hvordan farven passer til dit hjem. 

Her er fx de farver du kan vælge forskellige pendel lamper i:

 • Sort
 • Guld
 • Hvid 
 • Krom
 • Messing
 • Sort/Guld 

#5 - Pendelophæng til pendel lamper

Når du først har købt en af pendel lamperne der findes på vores side, så kan det også anbefales at du med det samme også kigger på noget tilbehør til den i form af en pendelophæng, så du får gjort et komplet køb.

En pendelophæng bliver brugt til ophængning af din pendel lampe og den kan aflaste dens ledning.

Pendelophængen kan også fastholde din pendel lampel i en bestemt position som fx længere væk eller tættere på fx dit spisebord.

Her er fx nogle af de pendelophæng der findes til pendel lamper:

 • Almen pendelophæng
 • Pendelophæng med svanehals
 • Pendelophæng med skrue
 • Ledningsforkorter til pendel lampe


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007