Alle køb kan byttes til 15. marts 2022 - Bestil før 22. dec og få pakken før jul!

Stikdåser

Kæmpe udvalg af stikdåser. Stikdåser med jord. Udendørs stikdåser. Stikdåser med flade og runde udtag. Stikdåser med op til 10 udtag. Stikdåser med on/off.

Læs mere om Stikdåser

Gør dine elektroniske opsætninger mere overskuelige med stikdåser


En stikdåse er efterhånden noget de fleste ved hvad er, og har tilføjet til deres diverse elektroniske opsætninger i hjemmet.


Stikdåser er nærmest nødvendige i moderne hjem, og sikrer at alle dine elektroniske apparater har adgang til strøm, uden at du skal skifte mellem diverse kabler og stik hele tiden.


I denne kategori finder du vores store udvalg af stikdåser i forskellige typer og størrelser.


Vi har helt normale stikdåser som har lige fra 3 til hele 10 udtag.


Du kan også finde smarte stikdåser til udendørs brug hvis du har elektroniske lampesetups i haven for eksempel.


Derudover kan du også finde en stikdåse som kan hjælpe med at spare på strømmen da den har en smart afbryder som sikrer at dine enheder ikke står på standby og bruger strøm når du ikke anvender dem.


Lige meget hvilken type stikdåse du har brug for, har vi uden tvivl noget som kan løse dine behov for teknisk opsætning i denne kategori.


Hvordan fungere en stikdåse?


Teknologien i en stikdåse er temmelig simpel.


Det en stikdåse gør er blot at omdanne de elektroniske udtag du har i væggen derhjemme, og give plads til flere apparater end kun ét enkelt.


Stikdåser er efterhånden temmelig uundværlig i både hjem, på arbejdspladser og endda på byggepladser.


I virksomheder og på byggepladser er der ofte en lang række computere, eller værktøjer som kræver tilførsel af strøm.

Med stikdåser i forskellige størrelser, sikrer man at alle apparater har adgang til strøm hele tiden, uden at skulle ombytte.

Med stikdåser får man mulighed for at lave større og mere effektive elektroniske setups, som sikrer god kabelføring, og sparer en masse besvær med at skifte stik og kabler rundt konstant.

Sådan vælger du den rette stikdåse

Det virker måske ret lige til at vælge en stikdåse, for det er som regel blot at overveje hvor mange apparater man vil koble til ét enkelt udtag, og derefter købe en stikdåse som passer til antallet.

Dog skal man passe på, da diverse apparater har forskellige strømforbrug.

Eksempelvis bruger mange elektroniske køkkenredskaber en del strøm, så hvis du eksempelvis både har en håndmixer, en blender, en kaffemaskine og måske endda din mikroovn sat til den samme stikdåse kan det volde problemer.

Det er helt fint at have mange apparater sat til én enkelt stikdåse, men man skal passe på med at bruge alle apparater sat til den samme stikdåse på samme tid, da det kan kortslutte strømmen i hjemmet.

Dette er dog ikke den store katastrofe, da du blot kan skifte den sikring som eventuelt er sprunget, men det bør altid undgås ved enten at fordele din apparater ud på flere stikdåser, eller huske på kun at bruge få apparater af gangen.

Når det kommer til valg af den type stikdåse du skal købe, afhænger det lidt af dine personlige præferencer.

Der findes en række forskellige stikdåser, som primært kan opdeles i normale stikdåser, udendørs stikdåser og el-spare stikdåser.

Hvis du har en enhed, som fx et akvarie der kræver konstant tilførsel af strøm, er en helt normal stikdåse oplagt.

De normale stikdåser omdanner blot dit udtag i væggen til flere, så du frit kan koble enheder til og give dem en konstant tilførsel af strøm, med mindre du slukker på din stikkontakt i væggen.

Ønsker du derimod en stikdåse som kan sparer på strømmen uden at du skal slukke på kontakten, hvis den fx er bagved møbler, kan du med fordel bruge en stikdåse med afbryder.

Stikdåsen med afbryder giver dig mulighed for at lukke for tilførslen af strømmen fra stikdåsen til din enheder, ved at trykke på afbryderen på stikdåsen.

Har du elektroniske setups udenfor, bør du altid vælge en udendørs stikdåse som kan klare de skiftende vejrforhold.

Disse stikdåser sikrer at du kan få en optimal opsætning af diverse lamper eller andre apparater til fx terrassen eller lignende.

Husk altid at undersøge hvilken form for opsætning du forsøger at lave inden du køber stikdåser.

Du kan læse mere om de forskellige typer af stikdåser længere nede på denne side.

Stikdåse til væg

En stikdåse til væg er en type stikdåse som sidde helt tæt i det originale udtag.

På denne måde får du et vægudtag med mulighed for at koble flere enheder til.

De små vægudtag er smarte til forskellige formål, fx på køkkenbordet hvor du måske både bruger din brødrister og blender til morgenmaden.

Har du et udtag tæt på en skænk eller spisebord kan du med vægudtag også sikrer opladning af flere smartphones eller tablets.

På den måde får du samlet dine apparater i ét enkelt udtag, så du får et bedre overblik.

Stikdåse med USB

Når det kommer til smarte stikdåser, er der næppe noget smartere end en stikdåse med USB indgange.

Disse former for stikdåser sikrer at du både kan koble normale stik men også USB stik i.

Hvis din opladningsklods til din smartphone oplader eksempelvis er blevet væk, men du stadig har det USB kabel som sidder i denne klods, kan du blot tilslutte USB delen i din stikdåse med USB, og oplade din smartphone eller tablet.

Du kan få stikdåser med USB i helt op til 8 udtag samt 2x USB udtag, og har dermed adgang til 8 apparater samt 2 USB stik til at oplade dine smartenheder.

Stikdåse til udendørs brug

Med en udendørs stikdåse sikrer du at dine elektroniske forbindelser i naturens barske terræn er sikre.

Hvis du eksempelvis har elektroniske opsætninger i haven eller på campingturen, er en normal stikdåse ikke sikker nok, da den ikke er forseglet mod vand og fugt.

En udendørs stikdåse har et ekstra lag plast som sikrer at ingen former for vand eller fugt forstyrre de elektroniske ledere i stikdåsen.

Derudover kan de fleste udendørs stikdåser også forsegles helt når du ikke har tilsluttet en enhed, hvilket sikrer at det tomme udtag ikke bliver forstyrret af naturens elementer.

Du kan også få en lidt mere elegant udendørs stikdåse i form af en udendørs strømsøjle.

Denne strømsøjle ser lidt mere stilet ud, og passer godt til haven for at bevare det flotte udtryk.

Stikdåse med afbryder

En stikdåse med afbryder kaldes ofte også for en elspareskinne eller en strømspareskinne, og som navnet indikere er det en stikdåse som giver dig mulighed for at spare en del strøm.

De smarte stikdåser sikrer at du kan slukke helt for strømmen til de enheder som er forbundet til stikdåsen.

På den måde sikrer du at dine enheder ikke bruger strøm ved at stå på standby om natten.

Hver gang du forlader hjemmet eller går i seng kan du blot trykke på afbryderen, og på den måde spare en masse penge på strøm, især hvis du har mange enheder forbundet til én enkelt stikdåse.

EDB stikdåse

Den sidste form for stikdåse er en type stikdåse som efterhånden er brugt temmelig sjældent.

Med en EDB stikdåse får du en stikdåse med plads til de traditionelle trepolet computerstik.

EDB stik er efterhånden ved at være udfaset, men der er dog stadig nogle personer som har computere med de gamle EDB stik, og dertil er en EDB stikdåse god at have for at sikre optimal opsætning.

I denne kategori finder du et kæmpe udvalg af stikdåser. Stikdåser benyttes, når du har brug for flere stik, end der er tilgængeligt i rummet, og med en stikdåse får du derved flere udtag fra én enkelt stikkontakt.

Hos avXperten.dk har vi stikdåser med og uden kabel. Du kan købe stikdåser med alt fra 2 til 10 udtage og stikdåsen med udtag til runde stik og flade stik. Vi har stikdåser med tænd/sluk knap og har du brug for en god jording har vi stikdåser med både DK eller EU jord.

Har du brug for flere stik udendørs har vi også stikdåser der er sikret og godkendt til udendørs brug. Vi har også stikdåser med ekstra USB tilslutning, så du kan oplade din mobiltelefon direkte fra stikdåsen.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007