Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Pressostat

Mangler du en ny pressostat derhjemme eller på arbejdspladsen, så finder du en løsning her på siden. Overvåg trykket i dine enheder nemt, så du slipper for besvær.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Pressostat

Danfoss Pressostat (1-10 bar)
2019 DKK
Læg i kurv
Danfoss Pressostat (1-10 bar)

Anvendes generelt til det industrielle samt det maritime marked
Farve: Hvid

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024
Metabo HM 3 Tørløbssikring (10 bar)
Metabo HM 3 Tørløbssikring (10 bar)

Tåler op til 10 bars tryk
LED indikator

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024

Pressostat - Automatisk trykkontrol til rør og beholdere

Har du behov for at skulle overvåge trykket i rør og beholdere på din virksomhed, så kan det være at du har brug for en pressostat, der kan hjælpe.

En pressostat er en trykkontakt, der overvåger trykket i forskellige sammenhæng, og kan findes i mange elektroniske enheder som du kan finde i hjemmet og på arbejdspladsen.

Du kan f.eks. finde pressostater i vaskemaskiner og opvaskemaskiner, hvor de har en essentiel funktion med at tilføre den rette mængde af vand til maskinen, så din vask bliver ordentlig.

De findes også i mekaniske bilmotorer, hvor de styrer hvor meget brændstof som bliver tilført motoren mens du kører.

I industrielle sammenhæng, så kan de bruges i næsten alle tilfælde, hvor der er behov for et højt væske- eller lufttryk i dine komponenter, og det gerne skal overvåges så der ikke sker fejl eller uheld.

Her kan en pressostat hurtigt reagere ved enten at alarmere personalet om det for høje eller lave tryk, og de kan enten lukke eller åbne op for trykket, så det bliver stabiliseret.

Med en ordentlig pressostat, så kan du bedre holde styr på trykket i dine komponenter, så har du brug for reservedele til dine industrielle eller private behov, så kan du finde dem her.

5 ting du bør overveje når du skal købe en pressostat

Vil du gerne have en pressostat der kan hjælpe med at holde styr på trykket i dine enheder, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at finde den rette pressostat.

Du får herunder et par eksempler du kan bruge til inspiration, så du bedre kan vurdere, hvilken pressostat der opfylder dine behov.

#1 - Hvilke enheder skal pressostaten bruges til?

Pressostaten findes i mange forskellige sammenhæng og industrier, hvor der er behov for at kunne styrer trykket på en maskine, rør, individuelle komponenter, og mange andre installationer.

Du bør derfor overveje, hvilken sammenhæng som pressostaten skal bruges i, så du kan finde den type pressostat der passer bedst til dine behov.

Hvis du har en vaske- eller opvaskemaskiner der er gået i stykker, og du gerne vil have den repareret, så har du nok ikke behov for den helt store pressostat, da disse enheder nok ikke skal bruge det helt store tryk.

Skal du til gengæld bruge pressostaten til at justere trykket i marine eller off-shore industrien, så skal du nok bruge en pressostat der kan holde til et meget højt tryk, så du kan være sikker på at pressostaten er driftssikker og robust.

Nogle industrier har også behov for mere præcise målinger, hvor du arbejder i et meget lavt tryk, så pressostaten skal være meget sensitiv for at kunne måle ordentligt.

Det kan f.eks. være i situationer, hvor du skal arbejde med vakuum og generelt lavt tryk på under 1 Bar.

Du bør derfor undersøge hvor sensitiv din pressostat skal være, og hvilket tryk som den skal arbejde under, så du kan være sikker på at finde en pressostat der passer til behovet for din virksomhed.

#2 - Hvor mange Bar skal pressostaten kunne håndtere?

Alt efter modellen, så kan pressostaten holde til forskellige trykniveauer, og du bør derfor overveje hvor mange Bar som din pressostat skal kunne håndtere.

Du kan finde pressostater der kan holde til forskellige trykniveauer, som bliver målt i måleenheden “Bar”, som angiver ca. hvor mange atmosfæres tryk som pressostaten kan holde til.

Det er vigtig, da genstande under højt eller lavt tryk kan potentielt blive farlige, hvis at udstyret ikke er i orden.

Du kan finde pressostater til bl.a. følgende trykniveauer:

  • -1 Bar
  • 10 Bar
  • 40 Bar
  • 100 Bar
  • 150 Bar
  • 200 Bar
  • 250 Bar
  • 400 Bar

Der findes et stort antal af forskellige modeller der kan håndtere flere niveauer af trykforskelle, og det er vigtigt at du overveje hvilket tryk som din pressostat skal bruge.

Så er du sikker på at pressostaten er robust nok til opgaven, så der ikke sker potentielle fejl når du arbejder med høje eller lave tryk.

#3 - Væske- eller luft pressostat

Når du skal købe en pressostat, så bør du også overveje hvilken type det skal være, da ikke alle pressostater er lavet til alle opgaver.

Ud over at undersøge hvor mange Bar pressostaten skal kunne håndtere, så bør du også overveje om det skal være en pressostat til lufttryk eller væsketryk.

Hvis du skal bruge pressostaten som reservedel til en vaskemaskiner, så bør du nok bruge en der er beregnet til væsketryk, så du kan være sikker på at du får den rigtige mængde af vand ind i maskinen, når du vasker op.

Skal ud i stedet bruge pressostaten som reservedel til f.eks. en kompressor, så skal du have fat i en pressostat der er beregnet til lufttryk, så du får det bedste resultat.

Så for at få den rette pressostat til dine behov, så bør du overveje om du skal bruge en pressostat til vand- eller lufttryk.

#4 - Elektrisk- eller mekanisk pressostat

Der findes generelt to typer pressostater som du kan få på markedet, den mekaniske og den elektriske pressostat.

En mekanisk pressostat er generelt meget simple og let at montere på din enheder.

Den mekaniske pressostat har en indbygget fjeder der er spændt op til at give en bestemt modstand, og når denne modstand bliver overvældet af trykket, så aktiveres pressostaten.

Du har mulighed for at kunne justere på fjederen, men ikke i nær så stor en grad eller præcists som en elektrisk pressostat kan justeres.

En elektrisk pressostat er generelt mere fleksibel end en mekanisk model, da den kan måle trykket meget nøje, og du har mulighed for at kunne tilpasse dens indstillinger efter dine behov.

Så kan du f.eks. få pressostaten til at lukke noget af luften ud, hvis trykket overstiger et bestemt niveau, hvilket kan være med til at sikre dit udstyr så det holder meget længere.

Ulempen er at den elektriske pressostat generelt er dyrere end en mekanisk pressostat, og den skal også tilsluttes en strømforsyning for at kunne bruges.

Det betyder at der er en større installation involveret når du skal have en elektrisk pressostat, hvor en mekanisk pressostat Bare skal monteres på det pågældende sted for at kunne bruges.

Det kan derfor være en god ide at overveje hvilken type pressostat som du skal bruge, så du kan vurdere om du bedst kan bruge en elektrisk eller mekanisk pressostat.

#5 - Alarmfunktioner til pressostaten

Alt efter hvilken industri og hvad formål som pressostaten skal bruges til, så kan det være en god ide at overveje om pressostaten skal have en integreret alarmfunktion.

Det kan hjælpe dig med at holde styr på om trykket er for højt eller lavt i dit rørsystem, så du har mulighed for at kunne reagere hurtigt og effektivt.

En alarmfunktion kan også hjælpe ved at give dig et større overblik over trykket i systemet over længere tid, så du har bedre mulighed for at kunne se om der sker et overtryk i rørene for ofte, så du kan se om der er en fejl som skal repareres.

Pressostater har generelt også en overtryksbeskyttelse indbygget, så de ikke går i stykker så snart de når deres begrænsning, men de skal helst ikke ligge for højt alt for længe, da det kan potentielt forårsage skader på systemet og komponenterne.

Det kan derfor være en god ide at se på sikkerhedssystemerne på pressostaten, så du får en der er så sikker som dine behov har brug for.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007