Krydset netværkskabel

Krydset netværkskabel til at sammenkoble switches eller routere, der ikke understøtter auto crossover. Netværkskablet passer i alle RJ-45 stik.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Krydset netværkskabel

Krydset Netværkskabel UTP Cat5e 2m
Krydset Netværkskabel UTP Cat5e 2m
Krydset Netværkskabel UTP Cat5e 2m

Krydset netværk/LAN kabel
Uskærmet UTP

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 26. marts 2024

Hvilket netværkskabel skal jeg vælge?

CAT5, CAT6 eller CAT7? Skærmede eller uskærmede? Bløde eller hårde kabler? Hvad betyder UTP? Lær det hele i denne video.

Krydset Netværkskabel til at forbinde 2 computere

Her på siden finder du vores udvalg af krydsede netværkskabler, som du kan bruge til at forbinde to ens enheder, som eksempelvis to computere.

Et almindeligt netværkskabel bruges til at forbinde en computer, printer eller andet med internettet, altså to forskellige enheder eksempelvis en computer og en router.

Et krydset netværkskabel bruges til at forbinde to ens enheder, eksempelvis to computere, med hinanden, og dette sker fra netkort til netkort, herefter kan der overføres data via det krydsede netværkskabel.

Fordelen er at hvis du kun har 2 computere i et netværk, kan du undgå hubs og switches ved at bruge et krydset netværkskabel mellem de to computere.

Der er flere ting du bør være opmærksom på, når du kigger efter et krydset netværkskabel, og hvis du skulle være i tvivl om hvad disse ting er, kan du læse med herunder.

4 ting du bør vide når du kigger efter et krydset netværkskabel

Der findes forskellige varianter af krydsede netværkskabler og derfor er det vigtigt at være opmærksom på specifikationerne på kablet, når du skal finde det rigtige til dit behov.

Herunder har vi samlet nogle ting du kan være opmærksom på, når du kigger efter et krydset netværkskabel.

#1 - Krydset eller ikke krydset netværkskabel?

Er du i tvivl om du skal have et lige eller et krydset netværkskabel, og hvad forskellen er på de to typer netværkskabel, så skal du ikke fortvivle, for her får du en helt kort forklaring på forskellen.

I første omgang skal du vide at når du kigger på netværk, så kan der være 2 typer af netværk, nemlig et lige og et krydset netværk.

Et lige netværk er når du forbinder to forskellige enheder, altså eksempelvis en computer og et modem, eller en computer og en printer, og her har du brug for et såkaldt lige netværkskabel eller et ikke krydset netværkskabel.

Et krydset netværk er således det modsatte, her forbindes to ens enheder, eksempelvis to computere, og her har du brug for et krydset netværkskabel.

I dag kan du forbinde de fleste enheder trådløst, men har du en computer eller anden enhed som ikke understøtter den trådløse forbindelse, kan du altså have brug for et krydset netværkskabel.

Du skal være opmærksom på at du ikke kan bruge et krydset netværkskabel til at lave forbindelse mellem to forskellige enheder og dermed kan det heller ikke bruges til at forbinde computeren med routeren.

#2 - Skærmet krydset netværkskabel

Når du skal finde det rigtige krydsede netværkskabel, bør du også overveje hvilken skærmningstyper kablet skal have.

Skal kablet ligge i en kabelbakke med flere andre forskellige kabler, kan det være en god idé at købe et skærmet kabel.

Det skærmede kabel kan have en skærm i form af et flettet net der ligger inde i kablet eller en folie, der mest af alt minder om sølvpapir.

Et skærmet kabel har en beskyttelse mod interferens fra andre kabler, der kan svække eller forstyrre signalet i netværkskablet.

For krydsede netværkskabler er det oftest enten en dobbelt skærm eller ingen skærm.

Hvis du vælger et dobbelt skærmet netværkskabel, vil det typisk have en flettet skærm lige under overfladen og derudover en folieskærm omkring de indre flettede ledere i midten af kablet.

Denne form for dobbeltskærmet kabel benævnes med S-FTP, hvor et uskærmet kabel benævnes med U-UTP.

Disse benævnelser vil ofte være trykt på ydersiden af det krydsede netværkskabel, i forbindelse med oplysning om hvilken kategori kablet er.

#3 - Længde på Krydset Netværkskabel

Når du skal vælge et krydset netværkskabel vil du næsten altid være nødt til at tage stilling til hvor langt kablet skal være.

Det er derfor altid en god idé at have målt afstanden mellem de to enheder op, og derudover bør du forsøge at holde afstanden så kort som muligt.

Det krydsede netværkskabel bør vælges i en længde der er så kort som muligt, ligesom det også gælder for helt almindelige lige netværkskabler.

Med dette menes der at hvis du skal bruge et kabel på 2,3 meter, så skal du naturligvis ikke købe et kabel på 2 meter, men derimod et på eksempelvis 3 meter, men ikke 5 meter.

Du skal jo selvfølgelig have kabel nok til at det kan nå, men der er på den anden side ingen grund til at købe flere meter for meget, som så skal rulles sammen og gemmes væk bag bordet eller reolen.

Du kan finde krydsede netværkskabler i længder på:

  • 0,25 m.
  • 0,5 m.
  • 1 m.
  • 2 m.
  • 3 m.
  • 5 m.
  • 10 m.

#4 - Kategori på Krydset Netværkskabel

Du kan med fordel være opmærksom på kategorien af det krydsede netværkskabel, da dette angiver hvor meget og hvor hurtigt data kan overføres gennem kablet.

Kategorien på kablet angives med “cat” og for krydsede netværkskabler, kan du typisk finde følgende kategorier af kabel:

  • Cat 5 - Har en overførselshastighed på 100 Mbps over 100 meter.
  • Cat 5e - Har en overførselshastighed på 1 Gbps over 100 meter.
  • Cat 6 - Har en overførselshastighed på 10 Gbps over 55 meter.

Cat 5 netværkskabler er stadig en af de mest udbredte kabler i Danmark, og det er rigtig godt til mange standardopgaver, eksempelvis mindre overførsler af dokumenter og filer.

Cat 5e kabler er en videreudviklet udgave af Cat 5 kablet og har lidt mere hastighed at gøre godt med, så det kan klare lidt flere og lidt større opgaver.

Cat 6 kablet er det du skal vælge, hvis der skal overføres større filer som eksempelvis billeder og videofiler, eller mange filer på én gang.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007