Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Fiber converter

En solid fiber converter bruges til at omdanne normalt bredbånd/ethernet til fiber, eller omvendt. Skab en solid netværksforbindelse nemt og hurtigt.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Fiber converter

Fiber Konverter (SC singlemode, 10/100 Mbps) 20 km
Fiber Konverter (SC singlemode, 10/100 Mbps) 20 km

Til at lave fiber til RJ45 eller omvendt
Op til 20 kilometer

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 19. juli 2024

Fiber Converter - Fra bredbånd til Fiber

Her på siden finder du vores udvalg af Fiber convertere, som kan omforme RJ45 til fiber, eller omvendt.

En fiber converter kaldes også ofte for en mediekonverter og det er en netværksenhed som hjælper dig med at forbinde to forskellige medietyper.

Det kan eksempelvis være et ældre kobbernetværkskabel som konverteres til et fiberoptisk kabel.

En fiber converter kan omdanne det elektriske signal der løber i et kobberkabel til en serie af lysimpulser, som kan sendes via et fiberoptisk kabel, hvorved styrken af signalet kan bevares over en afstand på helt op til 20 km.

Hvis du gerne vil vide mere om hvad du skal kigge efter, når du skal finde en fiber converter til dit behov, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt information, som kan hjælpe dig på vej.

4 ting du bør vide om Fiber Convertere

Der findes flere modeller af fiber convertere og de egner sig til forskellige hastigheder og forskelligt antal af fiberledere.

Herunder har vi samlet noget information om hvad du kan være opmærksom på, når du skal finde en fiber converter til dit behov.

#1 - Fiber Converter hastighed

En fiber converters hastighed kan være afgørende for om du får den hastighed på dit internet, som du betaler for.

Derfor kan det godt betale sig at finde en fiber converter med en hastighed som understøtter den hastighed af ethernet, du får leveret fra stikket.

For mange husstande er en fiber converter med en hastighed på ca 10/100 mbps en rigtig god løsning, men du kan også finde fiber convertere med en hastighed på mere end 100/1000 Mbps.

Netværkskablet efter fiber converteren skal dog også understøtte hastigheden og derfor vil du ofte få brug for et netværkskabel der som minimum er af typen cat5.

Du skal derudover være opmærksom på, at der kan gå noget af hastigheden tabt, afhængigt af hvor lange en distance du vil sende signalet over via din fiber converter.

#2 - Fiber Converter Rækkevidde

Med en fiber converter kan du forlænge den rækkevidde som signalet har, da en højhastigheds fiber opkobling ofte kun kan række over kortere afstande, kan du med en fiber converter øge rækkevidden med flere kilometer.

Ethernet via en kobbekabel, kan ofte ikke række ret langt, men når ethernet konverteres til lysimpulser som sendes via et højhastigheds netværkskabel øges rækkevidden og styrken af signalet betydeligt.

#3 - Fiber Converter signal type

En fiber converter kan konvertere en signal type til en anden, og oftest er det ethernet, der konverteres til fiber eller omvendt.

Ethernet leveres ofte via elektriske signaler der løber i et netværkskabel med en kobberkerne, og her er rækkevidden som tidligere beskrevet ret begrænset, da signalet svækkes jo længere afstand det skal tilbagelægge.

Fiber er optiske lysimpulser, som kan opnå en meget lang rækkevidde og ved at skifte signaltypen fra ethernettets elektriske impulser, til lysimpulser der sendes via fiberkabler, kan man altså sende signalet over en meget længere afstand.

#4 - Fiber Converter antal stik

Du kan finde fiber convertere med forskellige antal stik, og både single-mode og multi-mode fiber stik.

Der vil i de fleste fiber converters være et enkelt ethernet stik, det såkaldte RJ45 stik, hvor ethernettets elektriske signal kommer ind i converteren, og herudover kan der være forskelligt antal udgange til fiber.

Nogle convertere har kun en enkelt udgang til fiber og andre har flere udgange, og kan håndtere forskellige duplex modes.

Du bør være opmærksom på om fiberstikkene skal være single- eller multimodes.

Fordele ved en Fiber converter

En fiber converter bruges primært for at øge rækkevidden af et netværk, mange steder bruges stadig kobberkabler til at forbinde netværk, men udfordringen er at signalet ikke kan sendes mere end op til 100 meter i selv de bedste kobberkabler.

En fiber converter omdanner det elektriske signal fra kobberkablerne og konverterer det til en optisk signal, som ved hjælp af lysimpulser, kan sendes via fiber optiske kabler, hvor signalet kan bevares over meget længere afstande.

Helt op til 180 kilometer kan signalet sendes, alt efter styrken af fiber converteren, hvilket kan gøre en meget stor forskel for mange virksomheder.

Fiber convertere fås både til indbygning i computere eller som enkeltstående enheder, med egen strømforsyning, og enhederne modtager datasignaler fra et medie, eksempelvis kobberkabler, og konverterer disse signaler om til et andet medie, eksempelvis fiberkabler.

Nogle fiber convertere kan betjenes fra afstand, via tilslutning til netværket, men normalt er en fiber converter ikke synlig for andre enheder på netværket.

Den påvirker således ikke de øvre niveauer af protokoller.

På mange modeller af fiber convertere sidder der små LED dioder, som kan indikere hvad status er på forbindelsen og hvilke processer der er i gang på nuværende tidspunkt.

De fleste modeller af fiber convertere er tæt på at være plug and play enheder, som blot skal sluttes til med kabler og derefter selv klarer resten, men enkelte modeller kan kræve lidt opsætning, men det er ofte på de lidt større modeller.

Derfor er det ofte kun kablerne du skal holde styr på, så de kommer i de rigtige stik og ud de rigtige steder.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007