LED Driver
Køb en LED driver til de steder, hvor du bruger LED lys, og undgå risikoen for overbelastning og kortslutning. Find den rigtige løsning til dit behov her.
Beskyttelse mod overbelastning
103 x 36 x 16 mm
50.000 timers levetid
Justerbar
Max output 6,25A
Temperatur fra -20C til 45C
Beskyttelse mod overbelastning
185 x 64 x 22 mm
Beskyttelse mod overbelastning
Kan loft- og vægmonteres
Beskyttelse mod overbelastning
123 x 45 x 19 mm
Leverer stabil strømforsyning til LED-lys
Velegnet til indendørs brug
Kompakt design
Leverer jævn og pålidelig strøm
LED strømforsyning
Udgangsterminal, spændingsområde: 12 V
Kompakt design
Leverer jævn og pålidelig strøm
Kompakt design
Leverer jævn og pålidelig strøm
Beskyttelse mod overbelastning
158 x 45,8 x 18,3mm
LED strømforsyning
Udgangsterminal, spændingsområde: 24 V
LED strømforsyning
Udgangsterminal, spændingsområde: 12 V
50.000 timers levetid
Justerbar
LED strømforsyning
Udgangsterminal, spændingsområde: 24 V
Kompakt design
Leverer jævn og pålidelig strøm
Kompakt design
Leverer jævn og pålidelig strøm
LED strømforsyning
Beskytter mod overbelastning og kortslutning
LED strømforsyning
Udgangsterminal, spændingsområde: 24 V
Til indendørs brug
Udgangsterminal, spændingsområde: 18 - 36 V
Ultra tyndt system
Til indendørs brug
100.000 timers levetid
Udgangsterminal, spændingsområde: 15 - 54 V
100.000 timers levetid
Udgangsterminal, spændingsområde: 15 - 54 V
100.000 timers levetid
Udgangsterminal, spændingsområde: 18 - 36 V
Dæmpbar med de gængse lysdæmpere
Driveren leveres inkl. fordelerboks med 6 udgange
30.000 timers levetid
Udgangsterminal, spændingsområde: 12 V
Indbygget termosikring med autoreset
Inkl. fordelerboks
Dæmpbar med de gængse lysdæmpere
Driveren leveres inkl. fordelerboks med 6 udgange
LED strømforsyning
Udgangsterminal, spændingsområde: 24 V
LED driver - beskytter mod fejlstrøm og overbelastning
Her på siden finder du det komplette udvalg i LED drivers, som kan hjælpe til at minimere risikoen for overbelastning de steder, hvor du bruger LED belysning.
En LED driver kaldes også for en LED transformer, og det er i bund og grund en lille form for styreboks, som kan styre dit LED lys, både i farve og styrke.
LED drivere fås i mange forskellige modeller, udformninger og med forskellige outputs, så der er gode muligheder for at finde en enhed der passer præcis til dit behov.
Hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter, når du skal vælge en LED driver, kan du læse med herunder, hvor vi forsøger at give et overblik over mulighederne.
7 ting du skal vide når du kigger efter LED driver
Fordi der er så mange forskellige modeller og variationer af LED drivere, kan det godt være en smule overvældende at finde rundt i hvad der gør dem forskellige og hvad du skal kigge efter.
Derfor har vi herunder samlet nogle ting som du skal vide, når du kigger efter LED driver.
#1 - Har du brug for en LED driver?
Oftest vil svaret være “ja”, til spørgsmålet om du har brug for en driver til dine LED pærer, men ofte kan driveren være indbygget i en LED lampe eller LED bånd.
Hvis LED driveren er indbygget, skal du naturligvis ikke ud at købe en ekstra, men der kan være fordele ved at vælge LED hvor driveren ikke er indbygget.
Når LED driveren er indbygget, er der ofte ikke den samme plads til den kondensator, der sørger for driverens funktion, og det kan betyde at du kan opleve flimmer eller blink i lyset.
Med en ekstern LED driver kan du sørge for at vælge en model, som har god plads til kondensatoren og dermed har du mulighed for at opnå en mere effektiv belysning.
Det er vigtigt at du har for øje, at LED driveren kører på lavspænding, og det er derfor ikke at sammenligne med en strømforsyning, for hvor strømforsyningen sørger for at levere den korrekte spænding, så sørger LED driveren for at styre spændingen, alt efter dine ønsker til farve og lysstyrke.
Derfor er det også vigtigt at strømforsyningen er den der passer til din LED lampe, da du ellers kan risikere at ødelægge både driver og lampe.
Det anbefales at der bruges LED drivere til LED belysning, da det kan give en længere levetid og samtidig spare på energien.
LED drivere kan også hjælpe til at undgå uheldige kortslutninger og høje arbejdstemperaturer for dine LED bånd og lamper.
#2 - Typer af LED drivere
Der findes som udgangspunkt to hovedtyper af LED drivere, den ene er en konstant strøm-driver (constant current) og den anden er en konstant spænding-driver (constant voltage).
Disse kan ikke erstatte hinanden, forstået på den måde at hvis din lampe kræver konstant spænding, så kan du ikke sætte en LED driver med konstant strøm til.
Du kan finde oplysninger om hvad din lampe har brug for i manualen til lampen eller på kassen.
Konstant strøm-driver
LED driver med konstant strøm er den mest almindelige til lamper, og denne type kan forsyne LED dioder og lamper med 150 mA - 1500 mA, og varierende spænding.
Denne driver type er særlig velegnet til serieforbindelse.
Du kan let se om du har fat i en konstant strøm-driver ved at kigge på mærkepladen på enheden, her vil der oftest stå noget i stil med 5-36VDC.
Konstant spænding-driver
Som navnet antyder, så holder denne LED driver en konstant spænding, oftest på 12V eller 24VDC, og den bruges ofte til LED-bånd eller andre lamper, som har en modstand monteret, som forhindrer at dioderne brænder af.
Denne driver typer er særlig velegnet til parallelforbindelse.
Strømmen i den konstante spænding-driver vil være varierende alt efter hvor stor belastning der er i den kreds der tilsluttes.
Du kan kende denne enhed ved at kigge på mærkepladen, hvor der oftest vil stå noget i stil med 12V eller 24VDC.
Det er vigtigt at du vælger den rigtige type driver til netop din LED belysning og du vil ofte kunne sammenligne oplysningerne fra lampen med mærkeplade oplysningerne på driveren.
#3 - Dæmpbar LED driver
En LED driver kan også fås med en funktion, som betyder at du kan dæmpe lysstyrken, her er det blot vigtigt at din LED lampe understøtter den dæmpbare funktion.
Hvis ikke LED lampen understøtter den dæmpbare funktion, kan du risikere at gøre skade på både driver og lampe.
De fleste nyere LED belysninger understøtter dæmpbar driver, men kontroller alligevel for en sikkerheds skyld med lampens manual.
Nogle dæmpbare LED drivere kan betjenes via WiFi over en App eller via en fjernbetjening, hvor andre har en lille knap eller skrue siddende på driveren, som man manuelt skal skrue på for at dæmpe eller øge lysstyrken.
#4 - Output i LED drivere
Det er vigtigt du holder øje med det output som LED driveren kan levere, da dette gerne skal passe med det som din LED lampe kræver.
Typisk er input strømmen bestemt af strømforsyningen, men driveren skal styre det output der leveres til LED lyskilden.
Output på en LED driver angives ofte i mA (milliAmpere) og de forskellige modeller kan typisk levere output på mellem 100 mA - 1500 mA, alt efter hvilken type og model af LED driver det er.
Hvis outputtet er for højt i forhold til hvad LED dioderne kan klare, risikerer du at ødelægge dioderne, du bør derfor se i manualen til lyskilden, hvor meget max effekten må være.
#5 - Størrelse på LED driver
Der findes LED drivere i mange forskellige størrelser og udformninger, hvor nogle er ret store og runde, så er andre meget små og rektangulære.
Hvis der er god plads, og driveren kan gemmes af vejen oven på et skab eller lignende, så betyder det måske ikke så meget med den fysiske størrelse på enheden.
Skal LED driveren derimod monteres et sted hvor den ikke kan gemmes af vejen, som for eksempel på en væg eller i loftet, så kan det være at du gerne vil finde en lille enhed, som ikke fylder så meget.
Ofte er prisen lidt højere på de små enheder i forhold til de store.
#6 - LED driver til montering på møbler
Skal du montere LED belysning i et skab eller bag ved sofaen, skal du være opmærksom på at din LED driver skal være beregnet til at blive monteret i eller på møbler.
En LED driver kan nemlig blive varm når den er i brug og derfor er det ikke alle der er lige velegnet til at blive lukket inde, hvor enheden ikke har en effektiv luftcirkulation omkring sig.
Hvis enheden ikke er godkendt eller beregnet til montering i for eksempel et skab eller bag en sofa, kan det være forbundet med en øget brandfare, på grund af varmeudviklingen.
#7 - Antal outputs i din LED driver
LED drivere kan have forskellige antal outputs, og det betyder at nogle LED drivere med flere outputs, kan tilkobles flere LED lyskilder.
Det vil sige at hvis du ved at du skal have 3 led bånd sat til den samme driver, så bør du vælge en driver med 3 outputs.
Jo flere outputs der er i LED driveren, jo større er den fysiske størrelse ofte også.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024