Netværkskort

Med et netværkskort kan du komme på Internettet med computere, der ikke har netstik. Netværkskortet sættes i USB stikket (USB-A eller USB-C) og du har net.

Læs mere om Netværkskort

Netværkskort - en nødvendighed til enhver computer

Hvis du vil have internet på din computer, kræver det at den har et netværkskort i en eller anden grad.

Det betyder ikke nødvendigvis det behøves at være indbygget, men de fleste vælger den indbyggede variant da den er mest stabil, og typisk kan opnå den bedste hastighed.

Et netværkskort kan betegnes som porten mellem et netværkskabel/en router og din computers internetforbindelse.

Uden denne, har netværket i dit hjem ingen måde at kommunikere med din computer, og du har dermed ingen internetforbindelse.

De fleste computere kommer med indbyggede netværkskort, især når det gælder bærbare.

Hvis du dog er en person der bygger din egen PC, kræver det at du selv tilslutter og installere et netværkskort.

Netværkskort til stationær

Til en stationær computer kan du vælge at installere enten et regulært PCI-netkort til internet kabel, eller et netværkskort med WiFi antenner til trådløst netværk.

Det hurtigste internet opnås stadig med faste kablede forbindelser, og derfor vælger de fleste at tilslutte et ethernet kabel til deres computer hvis det er muligt.

Er du gamer, er denne form for forbindelse også anset som det bedste, da du får det mest stabile netværk med få udsving.

Køber du en stationær computer som er færdigsamlet, skal du ikke bekymre dig om et netværkskort, da det ofte er installeret i forvejen.

Hvis du dog modsat selv samler din stationære computer, er det vigtigt at du køber et godt netkort, så du er sikret den bedst mulige internetforbindelse.

Netkort til WiFi

Har du ikke mulighed for at trække et internet kabel til din computer, kan du i stedet finde et smart netværkskort til WiFi.

Denne type netværkskort har i sted et for indgange til et internetkabel, en eller flere WiFi antenner som kan opfange signalet fra din router.

Denne type netkort kaldes også typisk for en PCI WiFi adapter, og installeres på samme måde som et normalt PCI netværkskort.

Denne løsning kan være nødvendig for dig som ikke bor et sted hvor du kan trække et kabel til din computer.

WiFi netværkskort er typisk heller ikke installeret som standard hvis du køber en færdigsamlet computer, derfor kan det være nødvendigt at installere den selv.

WiFi 6 netkort

Den nyeste standard for trådløst netværk hedder “WiFi 6” og er dermed også det bedste du kan vælge.

WiFi 6 er det absolut bedste inden for trådløst internet, og der findes nu også netværkskort med denne teknologi.

De gamle netkort kan ikke få adgang til de nye hastigheder som kommer med WiFi 6, derfor er det vigtigt at du vælger et netværkskort, som understøtter denne standard.

USB adapter - internet på den nemme måde

Hvis du ikke nødvendigvis har brug for de absolut højeste hastigheder, kan du med fordel vælge en USB adapter til netværk.

Med denne løsning slipper du for besværet med at montere et netkort i din computer.

Du indsætter blot USB netværksadapteren og derefter vil du kunne tilslutte et kabel, eller koble på med WiFi.

Denne løsning er til dig som blot vil have netværk, og måske ikke har den kraftigste forbindelse i hjemmet.

Du kan nemlig ikke opnå de samme høje hastigheder som med et PCI netkort, da teknologien er en del mindre kompleks og svagere end regulære netværkskort.

USB WiFi adapter

Mange vælger at bruge en såkaldt USB WiFi adapter til en stationær computer, eller bærbar der har et ringe netværkskort.

Denne løsning giver din computer adgang til trådløst netværk, og er utrolig nem at installere, og ofte meget billig.

Du tilslutter blot enheden til en selvvalgt USB indgang, og derefter vil den installere sine drivers og give dig adgang til trådløst netværk.

Du kan herefter frit koble dig på en nærliggende router, eller på din telefons internetdeling og lignende.

USB & USB-C netværkskort adapter

Ønsker du stadig en kablet internetforbindelse, men måske er dit netkort i stykker eller for langsomt - så findes der heldigvis en løsning på dette.

Du kan nemlig, ligesom med Wifi, tilslutte en USB adapter som dernæst kan tilsluttes et netværkskabel og give dig internet på din computer.

Dette kan bruges både til bærbare og stationære, og er en god løsning til dig som ikke har en god WiFi forbindelse og hellere vil have en stabil fast forbindelse.

Disse USB adapters fås både som standard USB, eller til USB-C indgang, som er blevet mere hyppig i de seneste år.

Har du spørgsmål vedrørende netværkskort eller andre produkter hos avXperten, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice - som altid står klar til at hjælpe med alle de tekniske termer!


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007