Printserver

Har du flere computere, men kun en printer? Smart og praktisk printserver som du bruger til at dele en USB printer på et netværk.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Printserver

Printserver - Tilkobling af flere computere til din printer

Har du en gammel printer stående, som kun kan forbindes til en computer ad gangen?

Det kan hurtigt forsinke arbejdet, hvis der er flere personer om at skulle printe ud, da du sikker bliver nødt til at have en specifik computer dedikeret til at være printermaskinen for hele kontoret.

Med en printserver, så får du mulighed for at kunne tilkoble mere end en computer til din gamle printer, så hele kontoret kan få mulighed for at kunne printe på den uden at skulle til at overføre filer og data frem og tilbage.

Det kan spare dig en del tid, og både du og dine medarbejdere kan få et bedre workflow i virksomheden, da i ikke skal til at stå i kø bare for at kunne få printet en enkelt side ud.

En printserver er en lille enhed som du kan tilkoble din printer, hvorefter du så enten kan tilkoble flere computerer til selve printserveren, eller du kan tilkoble den til virksomhedens WiFi.

Det giver dig mulighed for at kunne bruge printeren som en moderne printer med WiFi signal, så du heller ikke skal til at trække en masse ledninger rundt omkring på kontoret.

På den måde kan du få en mere effektiv arbejdsplads, og spare dine medarbejdere for at skulle stå i kø for at kunne bruge printeren.

3 Ting du bør overveje når du skal købe en printserver

Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne tilkoble flere computere til din gamle printer, så du kan øge effektiviteten på din virksomhed, så kan det være en fordel at gøre dig nogle overvejelser først, så du er sikker på at kunne få fat i den rette printserver.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du bør gøre dig, så du har lettere ved at kunne vurdere hvilken type printserver passer til dine behov.

#1 - Typer af printservere

Du kan finde flere forskellige typer af printservere på markedet, så det kan være en god ide at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke funktioner de gerne skal have.

Så kan du være sikker på at få den rette model, der passer til din virksomheds behov.

Den første type du kan finde er en almindelig printserver, der fungere ved at håndtere de forskellige printersignaler, som den kan få fra de tilkoblede computere.

Denne type printserver har ofte en del ekstra porte, så du kan få forbindelse til flere computere på samme tid.

En almindelig printserver har ofte også et ethernet port, hvor du har mulighed for at kunne forbinde den til din router.

Ved at forbinde printserveren til din router, så har du mulighed for at kunne tilkoble den dit trådløse netværk gennem routeren, så alle dine enheder der har WiFi kan få forbindelse til printeren og mulighed for at kunne printe deres dokumenter.

Ulempen ved en almindelig printserver er, at du nok er nødt til at trække en del kabler mellem de forskellige computere, så du kan være sikker på at de har en forbindelse, hvis du ikke har et netværk som du kan forbinde printeren til.

Typer af printservere:

  • Almindelig Printserver
  • WiFi Printserver

Med en WiFi printserver, så behøver du ikke at koble den direkte på dit trådløse netværk, da den selv har indbygget WiFi der kan koble sig til det via dens egen trådløse forbindelse.

Det kan være en fordel, især hvis din gamle printer ikke er i nærheden af din router, hvor du ellers ville være nødt til at trække et langt kabel for at kunne få forbindelse til netværket.

Det giver dine medarbejdere mulighed for hurtigt at kunne få etableret forbindelse til printeren, så de ikke skal vente i en længere kø eller overføre dokumenter mellem computere hver gang de skal til at printe.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje hvilken type printserver du gerne vil have, så du får en der passer til din virksomhed, og giver dig mulighed for at kunne øge effektiviteten.

#2 - Antallet af porte i printserveren

Hvis du gerne vil have en printserver til din gamle printer, så bør du overveje hvor mange computere, som du regner med skal forbindes med den.

Printserveren har et begrænset antal porte i sig, og alt efter hvor mange computere du har på kontor eller derhjemme, så skal du gerne være sikker på at have nok porte til at kunne tilkoblet dem alle sammen.

Så kan du være sikker på at alle dine computere har forbindelse til printeren, så du ikke skal til at skifte computer, hvis du vil til at printe igen.

Antallet af porte er knap så vigtigt, hvis du forbinder printserveren til dit netværk, da det kun kræver en port, og vil give alle computere der er tilkoblet dette netværk adgang til printeren.

Du bør derfor være opmærksom på hvordan du gerne vil have opsat printserveren, så du ved om du har brug for en printserver med mange porte eller ej.

#3 - Typen af porte i printserveren

En anden ting du bør overveje når du skal købe en printserver er hvilke type porte, som den har, så du kan være sikker på at kunne få forbindelse til din printer.

Langt de fleste moderne printere vil have mulighed for at bruge en USB forbindelse, hvilket mange printservere også har tilgængelige.

Der kan dog også være ældre printere, som ikke har USB porte i sig, og som bruger de ældre RJ45 stik i stedet.

Her skal du gerne være sikker på at den printserver, som du har kig på har de rette porte der passer til din printer, så du er sikker på at de passer sammen.

Eksempler på typer af porte på printservere:

  • RJ45
  • USB
  • Ethernet port

Ellers kan du komme ud for at printserveren ikke kan få forbindelse til printeren.

Det er derfor vigtigt at du undersøger både hvilke stik, som din printer har, og om den pågældende printserver du gerne vil købe har et tilsvarende stik.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007