Radio

Her finder du vores komplette oversigt over radioer. Vi har alverden indenfor radio, både DAB+, Internet radio, clockradio, bilradio og meget mere.

Læs mere om Radio

Smart DAB radio med Bluetooth

Se hvordan du afspiller DAB radiosignaler og bruger radioen som trådløs Bluetooth modtager så du kan streame musik fra din mobiltelefon.

Radio til ethvert rum

Her på siden finder du det komplette udvalg i forskellige Radio enheder.

Uanset hvilken radio du er på udkig efter og hvilket rum den skal stå i, er der mange muligheder at vælge imellem.

Når du kigger efter en radio, er der ikke blot en transistorradio længere, i dag findes der mange forskellige typer af radio, både nogle der er flotte i designet, nogle til at tage med og nogle til at bruge til FM signal.

Her på siden finder du radioer i moderne og lækkert design indenfor både klassisk og moderne designs.

Der findes radioer i flere kategorier som for eksempel:

5  ting du skal overveje når du kigger efter Radio

Når du kigger efter radio er der flere ting og funktioner du kan kigge efter.

Herunder er samlet nogle af disse ting, som kan gøre det lettere for dig at vælge den rigtige radio til dit behov.

#1 - Signaltype

Når du er på udkig efter en nye radio, er den første ting du skal kigge efter signaltypen.


Signaltypen er for eksempel:

  • DAB/DAB+
  • FM
  • Internet/Streaming

DAB signalet er et klart og støjfrit digitalt radiosignal, som første gang blev udsendt i 1995, DAB står for Digital Audio Broadcasting.

Den nye standard indenfor DAB hedder DAB+ og i denne nyere version har man forbedret lydkvaliteten yderligere. 

DAB og DAB+ har den den fordel at der på radioen ofte er et display, der viser hvad du lytter til og ofte hvilken sang der afspilles.

Du kan lytte til DAB kanaler 24 timer i døgnet og søge kanalerne efter interesse, så hvis du f.eks kun vil høre POPmusik, så er der kanaler, der ikke spiller andet.

FM signalet er nok det signal de fleste kender, da det er det gode gamle analoge signal, som har eksisteret siden ca. 1950.

På de fleste FM radioer kan man ikke se i et display, hvilken musik der afspilles, men er det en nyere én af slagsen, vil du ofte kunne se kanalens navn, når du har fundet frekvensen.

FM er frekvensstyret og det betyder at skal du finde en radiokanal, foregår dette lettest ved at du husker frekvens nummeret for din yndlingskanal.

Selvom FM signalet stadig er det mest udbredte i hele Europa, så er det meningen at FM signalet skal afvikles, når ca. 50% lytter til radio via DAB signalet. 

Ved sidste opgørelse lyttede ca. 38% af danskerne via DAB signalet, men det er endnu ikke fastlagt hvornår og hvordan FM signalet skal afvikles, derfor kan du stadig overveje en radio med det helt klassiske analoge signal.

Internet/Streaming kræver adgang til dit WiFi netværk, for at kunne hente en af de mere end 20.000 radiostationer der findes på internettet. 

Opkoblingen til WiFi kan kræve lidt indledende opsætning af radioen, og det kan kræve lidt opstartstid, men når radioen har fanget dit WiFi er der ingen grænser for hvad du kan lytte til.

Der er musik, nyheder, sport og underholdning døgnet rundt, da du har adgang til internet radiostationer over hele verden.

Ofte kan du kode dine favorit stationer ind på enheden, så du hurtigt finder dem igen.

#2 - Design

Hvis du gerne vil have en radio, der passer ind i din indretningsstil, så er der nok at vælge imellem.

Radioer, uanset signaltype, fås i både klassisk retro design og i helt nyt og moderne design, så rent udseendemæssigt er der meget få begrænsninger.

En anden ting du kan overveje i forbindelse med design af din nye radio, er hvorvidt den skal bruges i et fast rum eller om det er en du har brug for at kunne tage med dig på campingtur, cykeltur eller andre steder du skal hen.

Du kan nemlig også finde transportable radioer, her er det oftest FM signalet der er muligt at opfange, men de er lette at have med, da de ikke fylder så meget. 

En transportabel radio har naturligvis ikke den kæmpestore højtaler, da radioen i så fald ville fylde alt for meget, men du får stadig en fantastisk god lyd med på turen.

Det kan også være at det er bilen der skal have en ny radio og her er der helt specifikke mål på størrelsen af radioen du skal være opmærksom på.

Bilradioer kan fås både med DAB/Dab+ og FM, så her kan du vælge hvilket signal du helst vil have. 

#3 - WiFi, bluetooth eller kabel

Vil du gerne have muligheden for at koble en anden enhed til din nye radio, så er det værd at overveje hvordan dette skal foregå.

Mange radioer har mulighed for at tilkoble f.eks et par kablede hovedtelefoner via et jack eller minijack kabel, men har du for eksempel trådløse hovedtelefoner, som du gerne vil benytte til din radio, så skal du overveje de trådløse muligheder. 

Mange nye radioer, både DAB og FM radioer, tilbyder bluetooth, både for tilkobling af ekstra udstyr, ekstra højttalere eller for cast af musik fra for eksempel Spotify eller lign. 

Vælger du en Internetradio, så har du ingen problemer med opkobling til WiFi, da dette er grundlæggende for at kunne høre musik på denne, men vær opmærksom på at du får bluetooth egenskaben med. 

WiFi funktionen betyder at hvis du har højttalere i flere rum, kan du oftest koble disse sammen i et netværk, så du kan vælge om du vil spille musik fra din radio på alle husets højttalere, på et par stykker eller kun fra en enkelt. 

#4 - Strøm eller batterier

Skal du bruge din radio i et af hjemmets rum, har du måske ingen problemer med at finde et strømudtag til din nye radio, men skal den for eksempel bruges i skuret eller tages med på tur, kan det være du skal overveje om radioen skal have strøm via stikkontakten, batterier eller måske via solceller. 

Nogle radioer har mulighed for alle dele, men nogle har kun mulighed for enten strøm eller batteri og andre igen har mulighed for at oplade batteriet via solceller, og kræver at det er en genopladelig radio.  

#5 - Ekstra funktioner

Radioer fås med mulighed for forskellige ekstra funktioner. 

Det kunne for eksempel være muligheden for at skubbe en CD ind i radioen og afspille den, eller tilslutning af en LP afspiller. 

Enkelte kan oven i købet fås med en afspiller til kassettebånd, en clockradio funktion eller andre funktioner der gør radioen mere alsidig.

Det du skal overveje er at disse ekstra funktioner også fylder mere og de kan også begrænse dig i forhold til udseendet på radioen. 

Men har du en yndlings CD som du gerne vil kunne afspille eller en LP, så kan du overveje at finde en radio, der tilbyder disse ekstra funktioner. 

Oftest tilbydes disse ekstra funktioner ikke når du skal bruge en lommeradio eller en transportabel radio.

I så fald kan du undersøge om det er muligt at tilkoble en CD- eller LP afspiller via et Jack- eller minijack kabel, eller et USB kabel.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007