Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

DVB-T Modtager

Se det store udvalg af DVB-T modtagere samt andet tilbehør til digital antenne i avXpertens brede sortiment. Vi tilbyder hurtig levering og gode priser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om DVB-T Modtager

DVB-T2 modtager (HEVC/H.265) Strong SRT 8215
4 Anmeldelser
DVB-T2 modtager (HEVC/H.265) Strong SRT 8215
4 Anmeldelser

Modtag nye kanaler på dit gamle TV
Modtag DVB-T/2 kanaler med indendørs eller udendørsantenne

Læs mere På lager
Hauppauge WinTV-soloHD TV tuner - H.264 (DVB-T2/DVB-C)
Hauppauge WinTV-soloHD TV tuner - H.264 (DVB-T2/DVB-C)

Modtag TV kanaler på din PC eller laptop
Tuner Analog, DVB-C, DVB-T, DVB-T2 kanaler

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. juli 2024
Hauppauge WinTV-HVR-935HD TV tuner - H.264 (DVB-T2/DVB-C)
Hauppauge WinTV-HVR-935HD TV tuner - H.264 (DVB-T2/DVB-C)

Modtag TV kanaler på din PC eller laptop
Tuner Analog, DVB-C, DVB-T, DVB-T2 kanaler

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. juli 2024

DVB-T Modtager, alt i Mpeg4 modtagere

Skal du bruge en boks, der kan fange tv signalet via en almindelig, gammeldags antenne på taget eller en stueantenne, så har du brug for en DVB-T modtager. DVB er forkortelsen for Digital Video Broadcasting (på dansk: digital video udsendelse), og T står for terrestrial (på dansk: jordisk). Det betyder ikke at signalet overføres via jorden, men derimod at signalet er tæt på jorden i modsætning til signaler der modtages via satellit.

Det vil sige at en DVB T modtager får sit signal fra sendemasterne. Du kan blandt andet modtage tv signalet via en antenne på taget eller en stueantenne.

Digital tv boks

Har du et ældre tv, der ikke er HD kompatibelt, så kan du købe en DVB-T tuner, som kan oversætte signalet fra antennen til dit fjernsyn, så du kan se digitale kanaler, selv om dit tv ikke er digitalt.

En DVB-T tuner er beregnet til at modtage tv signalet fra en udendørs antenne eller en stueantenne. Den kan ikke bruges til at modtage kabel tv eller satellit tv, på nær hvis boksen er en kombineret modtager, der er indrettet til at modtage signaler fra både almindelig antenne, kabel og satellit.

Sådanne bokse er udstyret med en USB port, som også gør det muligt at benyttet boksen til at afspille eksterne filer, du har liggende på en ekstern harddisk, så som billeder, videoer eller film.

Som et minimum kan du afspille jpg billeder, avi film og serier og musik gemt i mp3 formatet.

Tilslutning

En DVB-T boks tilsluttes på nøjagtig samme måde som enhver anden tv boks man kan leje fra YouSee eller Stofa, og fungerer også på samme måde. Antennekablet skal tilsluttes til boksen, og boksen kan så tilsluttes via et HDMI eller scart kabel til fjernsynet.

For at få adgang til boksen via fjernsynet, skal du så vælge enten HDMI eller aux kilde, og så kan du se tv via boksen, og skifte programmer via denne også. Der medfølger en fjernbetjening til de fleste bokse, så du nemt og bekvemt kan skifte kanal uden at skulle rejse dig op.

Nogle bokse kan modtage alle typer signaler, så de også kan bruges til både kabel og satellit tv forbindelser, og de dyrere udgaver har også en indbygget programoversigt, der kan vise programfladen og hjælpe dig med at holde styr på dine programmer.

Nogle bokse kan fås med et CI-modul (Common Interface), som gør at du kan se betalingskanaler via boksen. Du skal så have et kort til enten Boxer eller YouSee eller Stofa, hvilket så giver dig adgang til at se de kodede kanaler.

Optagelse

På nogle digitale tv bokse kan du optage programmerne, og nogle har endda et program, der gør at du kan indstille boksen til at optage programmer fremadrettet, så du ikke behøver at huske på at optage f.eks. en serie, der kommer hver uge på samme tid, eller hvis du skal på ferie, og gerne vil optage et par programmer i den tid du er væk.

I de fleste tilfælde skal du selv tilslutte en usb nøgle eller en ekstern harddisk, så du har pladsen til at optage på, da DVB-T bokse som regel ikke har en indbygget harddisk.

MPEG2 vs. MPEG4

For nogle år tilbage annoncerede YouSee at de lukkede ned for MPEG2 og at man skulle bruge MPEG4 i stedet for. Men hvad er så egentlig forskellen?

MPEG komprimere video og lyd, så det ikke fylder nær så meget som en rå video fil. Som sammenligning er en video fil på en DVD f.eks. MPEG2, hvor video filen på en Blu-ray er MPEG4.

Forskellen på de to er at MPEG4 filer er langt mindre end MPEG2. Dermed kan du få meget bedre kvalitet ved at bruge MPEG4 end MPEG2. MPEG4 er også bedre til streamet video, som f.eks. fra Netflix og andre udbydere, som benytter dette medie, da kvaliteten er højere end en MPEG2 fil på samme størrelse.

Så streamingtjenester benytter MPEG4, og de nyere fjernsyn leveres med en MPEG4 dekoder i stedet for den gamle MPEG2 dekoder.

MPEG4 er også den foretrukne komprimering for video filer på mobiltelefoner, da dette format frembringer små video filer med høj kvalitet.

Opløsning

Har du et fjernsyn der kan vise høje opløsninger, så kan du også godt bruge en DVB-T receiver, da de kan vise opløsninger op til 1080p, så har du en fladskærm af nyere dato, så kan DVB-T boksen også vise programmerne i højeste opløsning uden problemer.

Tilbehør

Ud over DVB-T bokse kan du også få en DVB-T power inserter, der bruges til at levere strøm til en passiv stueantenne, der ikke har sin egen strømforsyning, og hvor DVB-T receiveren ikke levere strøm til antennen.

Ved at sætte en DVB-T power inserter imellem antennen og fjernsynet eller DVB-T boksen, får du derved en aktiv antenne, og kan så modtage tv signalet uden problemer.

DVB T Modtager – Stort udvalg, se her

Der kan være flere grunde til at købe en DVB T modtager. T’et i betegnelsen DVB T står for terrestrisk og er en betegnelse for de signaler (både horisontale og vertikale) som du modtager til dit TV via en antenne.

Har du adgang til kabel TV er det en DVB C modtager, der skal anvendes. Et stort udvalg af DVB C bokse kan du finde i vores oversigt.

En DVB T boks kan tilsluttes både indendørs og udendørs antenner og medvirker til, at du kan modtage TV signaler i HD kvalitet. HD (High Definition) er en standard der sikrer dig TV signal i 1080P, hvilket sikrer klart og tydeligt billede – selv på en stor fladskærm.

I vores store udvalg af DVB T receivere vil du også se, at du kan få DVB T2 bokse. T2 er en videreudvikling af de ældre T-modeller og giver et endnu bedre og tydeligere TV billede.
Den største fordel ved at installere en DVB T/T2 boks er imidlertid, at disse bokse er udstyret med en MPEG4 tuner. Ældre fjernsyn er udstyret med MPEG2 tunere og kan således ikke modtage de gratis digitale TV signaler, som for eksempel Danmarks Radio udsender.

DVB T/T2 bokse kan anvendes alle steder

Hvis du ikke har mulighed for – eller har lyst til – at modtage dine TV signaler via en TV udbyder, der anvender kabel løsning – eller betale for en dyr løsning med opsætning af parabol og boks til denne, kan du stadig se de gratis kanaler, som DR sender. Har du samtidig et TV af ældre model, kan du med fordel forbinde dette med en DVB T/T2 modtager. Herved opnår du både at kunne se udsendelserne i HD kvalitet og samtidig være sikker på, at du kan modtage de digitale kanaler, der er blevet standard i Danmark.

Til montering i dit TV skal du anvende et Scart eller HDMI kabel afhængig af dit TV’s tilslutningsmuligheder. Både Scart og HDMI kabler finder du i vores produktoversigt.

Det er således ikke en nødvendighed at anskaffe et nyt TV for at kunne følge med i dagens nyheder. Er dit TV ældre og kun er i stand til at modtage MPEG2 signaler – men ellers velfungerende – kan du med fordel tilslutte en DVB T modtager til dette fjernsyn og du vil være sikret god modtagelse af TV signalerne, da denne sikrer, at du fremover kan modtage MPEG4 signalerne.

Kombinerer du en DVB T boks med en af vores antenner vil du kunne modtage gratis TV kanaler uden at være afhængig af en TV udbyder eller at skulle investere i en satellit modtager.

I vores oversigt finder du mange forskellige antenner – både til udendørs montering og mindre, diskrete stueantenner. Vi fører mange modeller – både passive og aktive antenner. De aktive antenner er udstyret med en forstærker, der gør modtagelse af TV signaler endnu bedre og kraftigere. Vær også opmærksom på afstanden til nærmeste sendemast og vælg en antenne, der rækker langt nok.

Flere fordele med DVB T/T2 modtagere

Mange af vores DVB T bokse leveres med en fjernbetjening, så du nemt kan skifte kanaler via boksen.

Vi fører også modeller, der kan modtage data via en USB nøgle. Dette gør det muligt at se JPEG billeder og høre MP3 musik, der er lagret på USB stikket. Det giver også mulighed for at afspille film, der er downloadet i AVI formatet.

Udsendelser kan også optages og ses senere. Med et USB stik monteret i DVB T/T2 modtageren kan udsendelser lagres på USB stikket og ses, når du har tid og lyst – og i samme gode kvalitet, som du oplever ved direkte TV.

DVB T/T2 boks i stedet for nyt TV

Et nyt TV, der kan modtage MPEG4 signaler kan være en betragtelig udskrivning. En DVB T/T2 boks er en langt billigere løsning, hvis du har et velfungerende TV.

Modtager du i forvejen dine TV signaler via en antenne, kan du med fordel købe en af vores DVB T/T2 bokse, hvorved du – uden investering i nyt fjernsyn – er sikret den fremtidige TV modtagelse.

Det er en løsning, der vælges af mange, der ikke har det store behov for at have mange TV kanaler, men alligevel vil have muligheden for at se danske udsendelser – og ikke mindst danske nyheder.

Har du for eksempel et TV i dit kolonihavehus eller sommerhus, hvor der måske ikke er andre muligheder for at modtage TV signaler end anvendelse af indendørs eller udendørs antenne, har du måske ikke lyst til at købe et nyt dyrt fjernsyn. En ny flot fladskærm kan virke meget indbydende for indbrudstyve. Her kan løsningen være at beholde et ældre – og ikke så eftertragtet TV – for at minimere risikoen for indbrud. Monterer du en DVB T/T2 boks til dette ældre TV, vil du stadig kunne se alle udsendelser i god kvalitet – men har måske minimeret risikoen for indbrud, når kolonihavehuset eller sommerhuset står tomt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007