DVB-T power inserter
DVB-T power inserter til at gøre passiv antenne aktiv. DVB-T power inserteren tilsluttes mellem den passive DVB-T antenne og DVB-T receiver og sender strøm for at skabe et stærkere signal.
Frekvens: 5-1000 MHz
Attenuation: 1.5 dB
Strømforsyningsenhed til antenneforstærkere
2 x F-udgang
DVB-T power inserter - Gør en passiv antenne aktiv
En DVB-T power inserter kan bruges til at gøre en passiv antenne aktiv.
En DVB-T er uundværlig, hvis din digitale antenne ikke kan få strøm fra DVB-T receiveren, men det vil den ofte kunne gøre med en DVB-T power inserter.
Mangler du en DVB-T power inserter til din antenne, så kig på vores udvalg af forskellige DVB-T power inserters og find lige den du skal bruge.
Forskellen på passiv vs aktiv antenne
En passiv stue antenne forstærker ofte dens DVB-T signal med 4 dB, og skal blot skal tilsluttes til selve dit TV, hvorefter du modtager signalet.
En aktiv stue antenne har en DVB-T power inserter der fungerer som en strømforsyning der kan forstærke dit TV-signal.
Hvor meget du ønsker at en DVB-T power inserter skal forstærke, kommer an på dit valg af en udgave af den.
Fordelen ved at have en aktiv antenne er, at de kan forstærke det modtagne signal meget mere i forhold til de passive antenner og kan derfor være i stand til modtage svage signaler og formå at sende dem til dit TV i god kvalitet.
6 ting du bør overveje inden du køber en DVB-T power inserter
Har du ikke meget viden om antenner og dermed heller ikke om DVB-T power inserters, så skal vi nok hjælpe dig herunder.
Vi kommer ind på de forskellige typer af DVB-T power inserters der findes inden for markedet af antenne tilbehør og har viden om deres tekniske egenskaber.
Du bliver gjort klogere på andre ting omkring DVB-T power inserters som fx spænding, frekvensområder, stiktyper og kabellængder.
#1 - DVB-T power inserter til antenne
Har du en DVB-T antenne der skal gøres aktiv, så kan du gøre det med en DVB-T power inserter.
Du tilslutter DVB-T power inserteren mellem den passive DVB-T antenne og din DVB-T receiver og sender strøm til DVB-T antennen.
En DVB-T power inserter til antenne er ofte i en form af en professionel spændingsindsats med metalhus og stabiliseret kredsløb.
Der findes også de DVB-T power inserters der består af en hård plastiksamling og som får strøm ved tilslutning via en medfølgende strømforsyning og udsender strøm videre til din DVB-T antenne.
Denne type af en DVB-T power inserter kan bruges til både DVB-T og DVB-T2 antenner.
Er det nyt for dig at arbejde med en DVB-T power inserter til din DVB-T antenne, så følger der en brugsanvisning med, som kan guide dig i processen, så du er sikker på at gøre det korrekt.
Du kan bruge en DVB-T power inserter til forskellige inde- og udendørs antenner.
#2 - DVB-T power inserter til parabol
Har du en parabol som du skal have gjort aktiv, så kan det gøres med en DVB-T power inserter der egner til at omdanne passive paraboler til aktive paraboler.
En DVB-T power inserter til parabol fungerer som sin egen strømforsyning og er med en tænd/sluk knap der sidder indvendigt i den.
Ved at trykke på dens knap, så kan den udsende strøm videre til din parabol og dermed gøre den aktiv.
En DVB-T power inserter til parabol bruger F-stik til både output og input-tilslutninger.
#3 - Spænding i DVB-T power inserters
Der er forskel på spændinger mellem de forskellige DVB-T power inserters.
Det kan anbefales at gå efter en DVB-T power inserter der er med høj spænding, så du kan være sikker på at der kommer godt med strøm.
På den måde er du sikker på at du får gjort din passive DVB-T antenne aktiv på en effektiv måde.
#4 - Frekvensområde i DVB-T Power inserters
Frekvens betyder meget i forbindelse med brug af antenner, da det er altafgørende for at du kan få dig et stærkt signal og dermed muligheden for at se TV uden forstyrrelser.
Da en DVB-T power inserter bruges til at gøre en passiv antenne aktiv, så spiller det en rolle også med hensyn til frekvenser.
Frekvenser er målt i MHz, hvilket er en forkortelse for mega hertz, der er en angivelse af en frekvens i millioner hertz (svingninger pr. sekund).
De fleste DVB-T power inserters dækker en frekvensområde på fx et sted mellem 5 - 1000 MHz.
#5 - Stiktyper i DVB-T power inserters
Mange DVB-T power inserters bruger standard stiktypen Type C Euro som er den stiktype der bliver brugt i Danmark og i andre EU-lande.
Netop stiktypen Type C Euro gør sig gældende for selve tilslutningen af strømmen til en DVB-T power inserter.
Til selve tilslutningen mellem en DVB-T power inserter og din antenne foregår det via F-udgange til output og input-forbindelse.
I den forbindelse skal du bruge antennekabler med F-stik i hver sin ende, og det er hvad der skal til for at skabe en stabil TV-forbindelse.
#6 - Kabellængder i DVB-T power inserters
Der er meget forskel på kabellængder i de forskellige DVB-T power inserters.
Kabellængde hænger sammen med den medfølgende strømforsyning.
Hvis du vil være sikker på at have nok kabellængde til når du skal bruge din kommende DVB-T power inserter til din antenne, så er det med at gå efter en udgave af en DVB-T power inserter med et langt nok strømkabel.
Det kommer selvfølgelig an på hvordan du har dit antenne-setup, så hvis du har en antenne indendørs, så kan du nøjes med at gå en DVB-T power inserter med en kortere kabellængde.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024