SpeakOn Kabel

SpeakOn kabler bruges til effektiv sammenkobling af forstærkere, mikrofoner m.m. Vi har et godt udvalg lige her på siden, som sikrer en stabil forbindelse til dine lydenheder.

Filtrér
Sortering

Læs mere om SpeakOn Kabel

SpeakOn Kabel - nem sammenkobling af forstærker og mikrofon

Her på siden finder du vores udvalg af SpeakOn kabler, som gør sammenkobling af forstærker og mikrofon nemt og hurtigt.

SpeakOn kabler bruges til lydoverførsel og da kablerne er lavet i en robust og høj kvalitet, betyder det at disse kabler er ideelle til scenebrug.

Der findes flere varianter af SpeakOn kabler og disse fås i forskellige længder og med forskelligt antal pins, det kan derfor være svært at vælge det helt rigtige kabel, hvis ikke du ved hvad du skal kigge efter.

Herunder kan du læse mere om de forskellige specifikationer, som du kan være opmærksom på, når du kigger efter et SpeakOn kabel.

5 ting du bør vide inden du køber et SpeakOn Kabel

Der findes mange varianter af SpeakOn kabler og kablerne kan bruges til flere formål, og kan have forskellige egenskaber, derfor har vi herunder samlet nogle ting, som du med fordel kan kigge efter, når du skal finde et SpeakOn kabel til dit behov.

#1 - 3 eller 5 pins SpeakOn Kabel

Når du kigger efter et SpeakOn kabel til at forbinde enheder med, skal du være opmærksom på at kablerne af og til kaldes for højttalerkabler, da disse kan bruges til at forbinde 2 højttalere med hinanden, en højttaler til en forstærker eller en mikrofon til en forstærker.

SpeakOn kabler kan fås med enten 3 eller 5 pins i stikket og derfor skal du være opmærksom på om de enheder der skal kobles sammen bruger 3 eller 5 pins.

Hvis du tager udgangspunkt i enhedens stik indgang og hvor mange pins der er plads til i dette, så kan du næsten stole på at SpeakOn kablet kan bruges.

#2 - Han eller hun stik på SpeakOn Kabel

Udover antallet af pins på SpeakOn kablets stik, så kan du med fordel lægge mærke til om stikket på enheden er et han eller et hun stik.

På de fleste enheder beregnet til disse kabler vil enhedens stik indgang ofte være et hun stik, som derfor kan modtage kablets hanstik.

I nogle tilfælde kan du dog få brug for et kabel med et hunstik, som kan passe med en enheds hanstik.

Du kan se forskel på et han og et hun stik, ved at der på hanstikket ses enten 3 eller 5 pins, som er små metalben, der stikker ud, og på hunstikket er der små fordybninger, hvor disse pins kan sættes ind i.

Det betyder at hvis du har et hun stik på kablet og det er et hunstik på enheden, så kan kablet altså ikke sluttes til enheden.

#3 - Vandtæt SpeakOn Kabel

Nogle SpeakOn kabler har vandtætte stik, som kan forhindre væske indtrængen via stikket til enheden.

Et vandtæt SpeakOn kabel kan være en fordel, hvis du eksempelvis har en højttaler forbundet med en forstærker, og højttaleren står et sted, hvor der kan være risiko for regn eller at nogen eksempelvis spilder en drink ud over højttaleren.

Et vandtæt SpeakOn kabel slutter helt tæt ind til indgangen og vil kunne holde vand ude, men du kan ikke forvente at du kan bade stikket i vand, det er således stænktæt mod dråber og regn.

#4 - Længde på SpeakOn Kabel

Når du skal vælge længden på dit SpeakOn kabel, kan du med fordel vælge et kabel der er så kort som muligt, hvilket i øvrigt altid anbefales, uanset hvilket kabel du skal have fat i.

Du skal dog have med i dine overvejelser at hvis du ofte flytter set-up, for eksempel i forbindelse med koncerter eller forskellige scener, så kan du i nogle tilfælde have brug for et længere kabel end andre gange.

Du kan finde SpeakOn kabler i forskellige længder og normalt vil ca. 5 meter være nok, til de fleste opsætninger.

Længderne på kablerne kan variere og fås ofte i følgende længder:

  • 3 m
  • 5 m
  • 10 m

Nogle kabler er mere stive i det og kan klare en større belastning, hvor andre er mere fleksible og dette kan have betydning for den længde du skal vælge.

Et fleksibelt kabel er ofte lettere at få rundt omkring hjørner og kanter, hvor et stift kabel ofte kræver mere kabel til at ligge rundt om et hjørne, for at sikre at kablet ikke skal bøjes unødvendigt meget.

#5 - Fordele ved et SpeakOn Kabel

Der er mange fordele ved et SpeakOn kabel og disse er værd at have i baghovedet hvis du overvejer at investere i et godt SpeakOn kabel.

En af de store fordele er at stikkene kan låses fast i enheden, ved at lave en vridning bevægelse, når stikket er placeret i enheden, herefter bliver stikket automatisk låst, når enheden er i brug.

Det vil også sige at for at få stikket ud af enheden igen, skal enheden slukkes, ellers kan stikket ikke fjernes uden at risikere at ødelægge både kabel og enhedens stik.

Fordelen ved denne låsefunktion er at risikoen for uheldige afbrydelser minimeres og samtidig beskytter du stikket mod at blive vredet ud af enheden, fordi der bliver trukket skævt i kablet.

Arbejder du ofte med tændt lydudstyr, vil du sikkert blive glad for at vide, at stikkene er beskyttet mod kortslutning, og det betyder at der ikke sker en kortslutning af kontakterne eller stik samlingerne, hverken når du kobler til eller fra.

En anden fordel er at stikkene kan klare rigtig mange til og frakoblinger uden at blive svækket og det er især relevant, hvis du ofte tager ud og optræder forskellige steder.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007