Insektlampe
En insektlampe hjælper dig med at slippe af med de mange flyvende insekter der kan opstå i sommerperioden. Lampen tiltrækker og skiller sig af med insekterne, så du kan nyde sommeraftener i fred og ro.
UV insektlampe til indendørs brug
Miljøvenlig og ugiftig
UV insektlampe til indendørs brug
Miljøvenlig og ugiftig
Udtrækkelig bakke til nem fjernelse af døde insekter
Støjsvag drift
Til indendørs brug
Sikker for mennesker og kæledyr
Med indbygget LED-teknologi
Kan anvendes både indendørs og udendørs
Tiltrækker irriterende insekter som fluer og myg
Med energi-effektive LED-lys
Kan anvendes både indendørs og udendørs
Driftstid på 20 timer
Dækker op til 16 kvm
Kan anvendes på både indendørs og overdækkede udendørs områder
Med UV-C lysstråling som dræber 99,9 procent af bakterier og vira
Styres nemt via app på din smartphone
Kan anvendes både indendørs og udendørs
Kæde til ophæng medfølger
Velegnet til udendørs brug
Kæde til ophæng medfølger
Ideel til både indendørs og udendørs brug
Med energi-effektive LED-lys
Tiltrækker og eliminerer insekter effektivt
Kan anvendes både indendørs og udendørs
Med indbygget LED-teknologi
Dækker op til 20 kvm
Sikker for mennesker og kæledyr
Til indendørs brug
Anvender ultralydssignaler
Sættes blot i stikkontakten
Drives via USB eller AA-batterier
Med praktisk ophængningskrog
Anvender 3x AAA-batterier
Dækker op til 25 kvm
Med justerbar højde
Kan anvendes både indendørs og udendørs
Effektiv bekæmpelse af insekter
Ideel til offentlige områder som barer, restauranter, butikker, og lignende
Støjsvag drift
Energieffektiv og miljøvenlig
Ideel til både hjem og kommercielle områder
Kræver ingen vedligeholdelse
Med LED-indikator
Lydløs og miljøvenligt design
Effektiv mod irriterende insekter
Dækker op til 25 kvm
Lydløs insektlampe
Kan anvendes både indendørs og udendørs
Lydsvag drift
Tiltrækker og fanger effektivt fluer, myg og andre insekter
Tiltrækker og eliminerer insekter effektivt
Ideel til både indendørs og udendørs brug
Nem rengøring
Hængekrog medfølger
Lydsvag drift
Med energi-effektive LED-lys
Fanger insekter på op til 30 kvm
Energieffektiv drift
Miljøvenlig løsning til bekæmpelse af insekter
Dækker op til 30 m2
Insektlamper - Undgå irriterende summen og insektbid
Her på siden finder du vores udvalg af insektlamper, der sørger for at holde dine sommeraftener fri for myg, møl, fluer og lignende nærgående væsener.
Stort set alle kan have stor gavn af en insektlampe i deres hus eller åbne områder, såsom på terrassen, i laden, eller lignende.
Insektlamperne bruger typisk meget lidt strøm og er samtidigt også meget praktiske; du skal heller ikke døje med nogen form for kompliceret installation.
Insektlamper er til dem der:
- Camperer, vandrer, og andre udendørstyper.
- Bor i nærheden af en å, sø, eller sump.
- Gerne vil bruge tid udenfor i baghaven, på terrassen og lignende, uden at skulle døje med myg eller insektbid.
- Har visse insektallargener.
- Dem der ikke bryder sig om løsninger eller kemikalier for at forhindre insekter.
Insekter og andre små væsener kan være til stor frustration både indendørs og udendørs, og nogle gange er insektlamper bare nemmere og mere effektive end andet.
4 ting du skal overveje når du kigger på insektlamper
Der findes i og for sig to forskellige typer insektlamper; dem der lokker insekter til sig med lys eller insektlamper der eliminerer insekter ved hjælp af en blæser eller andet vindbaseret teknologi.
Den første form for insektlampe, er typisk de mest almindelige; det er dem du ser der lyser op med lilla, blåt, eller UV-lys, og narrer insekterne til at tro at lyset betyder mad.
Dette skyldes at insekterne associerer UV-lys med varmblodede væsener, og flyver derfor derhen med tanken om at de kan få et nemt måltid, men i stedet bliver de mødt med de elektriske spoler.
De fleste insektlamper har indbyggede bakker, som griber insekterne når de får stød og falder, mens andre har en blæser der suger de døde insekter ind mod bakken.
Du kan også øge dine insektlampers effektivitet ved at tilføje til systemet; eksempelvis er octanol en meget effektiv væske at tilføje, da det lugter af menneskeblod og sved, og dermed tiltrækker en masse myg.
På den anden side vil insektlamper der bruger vind eller blæsere til at dræbe insekter, ofte have sugegenerende blæsere; disse blæsere er designet til at trække insekterne rundt om den og ned i en beholder.
Beholderen vil holde insekterne fanget, så der ikke er en chance for at de kan flygte, og her vil de så til sidst dø og tørre ud.
Sådanne systemer kræver ofte meget lidt vedligeholdelse, men de kan dog støje en del.
#1 - Optimal placering af insektlampe
Næsten enhver insektlampe har et hvis dækningsområde, hvilket ofte bliver målt i kvadratmeter.
Typisk vil de fleste insektlamper have et dækningsområde på omkring de 50m², hvor de fungerer optimalt og effektivt; hvis dit lokale er større end dette, kan det være nødvendigt at du investere i flere for at få maksimal dækning.
Om end at det for mange kan være rarere eller mere praktisk at have lamper og lignende placeret i hjørner, får du langt mere ud af at have insektlampen placeret i midten af dit lokale.
Hvis den nemlig er positioneret op mod væggen vil effektiviteten typisk halveres, og derfor bør du overveje, hvor du vil placere lampen før du køber den.
Når du vil placere din insektlampe er det vigtigt at den ikke kan ses udendørs.
Størstedelen af insekter kommer ind udefra, og derfor er det vigtigt at din insektlampe ikke lokker endnu flere insekter ind.
Du bør derfor være opmærksom på at der ikke er døre, vinduer, eller spejle der kan lokke insekter indenfor ved at afspejle lampen.
Den mest almene flyvehøjde for de fleste insekter ligger mellem 1,5 - 2,5 meter, hvilket også skal tages in mente, når du hænger din lampe op.
#2 - Design og konstruktion af din insektlampe
Designet og konstruktionen af din insektlampe spiller en stor rolle i dens holdbarhed og effektivitet; det er også grunden til at insektlamperne ofte er langt mere effektive end elektriske fluesmækkere, da de netop ofte er skabt af mere robust materiale, så de kan holde til næsten alt slags vejr hele året rundt.
Designet og konstruktionen på din insektlampe skal være topkvalitet og derfor bør du også sørge for at din enhed kommer fra et brand du kan stole på.
Hvis du har børn eller kæledyr, skal du også sikre dig at den insektlampe du kigger på, er børne- og dyrevenlig, så du undgår uheld i hjemmet.
Grunden til at dette er så utrolig vigtigt er nemlig at nogle insektlamper kan komme op over 2000 volt, hvilket kan give betydelige skader på både dyr og mennesker, hvis de ikke bruges korrekt.
Det er også vigtigt at have øje på om hvorvidt at din insektlampe tiltrækker flere forskellige typer insekter og ikke kun myg.
#3 - Indendørs eller udendørs insektlampe
Nogle insektlamper er lavet så de kun passer til ét type miljø, eksempelvis udendørs eller indendørs.
De fleste producenter laver dog insektlamper der er mere versatile og kan bruges i flere forskellige typer miljøer, så du kan have den indendørs i de koldere måneder hvor insekterne søger indenfor, og udendørs i varmere måneder, så du kan sidde på terrassen i fred.
Det er dog stadig vigtigt at du kigger på om hvorvidt lampen passer til det miljø du har tiltænkt den; dette kan typisk ses på kassen eller indpakningen.
Den eneste reelle forskel mellem de to modeller, er at indendørs modellerne oftest ikke er lige så kraftfulde, som udendørs modellerne, hvorimod udendørs modellerne typisk ikke har en bakke der samler de døde insekter.
Oftest vil du også skulle rengøre de indendørs mere end de udendørs, da de er udstyret med bakker eller beholdere til insekterne.
Derfor vil det ofte også være til stor hjælp at have en bakke eller beholder, der kan fjernes og vaskes, samt børster, der kan hjælpe med at rengøre spolen og gitteret.
#4 - Hvad koster en insektlampe i strøm?
Hvis du bekymrer dig over at en insektlampe bruger meget strøm, er der heldigvis gode nyheder, for selvom det godt kan ligne, at lyset i en insektlampe bruger utrolig meget strøm, er det sjældent tilfældet.
Herunder får du et eksempel på hvad det koster at have en insektlampene kørene 24/7, med en af de kraftigste modeller vi har tilgængelig.
Prisen for en insektlampe på 18W kan udregnes på følgende måde:
- 18W x 24 timer=432 Wh (Watt timer)=0,432 kWh
- Strømforbrug regnes i kWh, prisen for 1 kWh er ca. 3,50 kr. I gennemsnit
- Med el pris på 3,50 kr bliver prisen for denne lampe=3,50 x 0,432=1,512, eller ca. 1,50 kr. I døgnet
Det er dog selvfølgelig essentielt at du stadig holder dig opdateret med priserne på strøm, så du ved hvad du helt præcist skal betale for at have din insektlampe kørende.
Det kan dog være utrolig billigt, at have selv en meget effektiv insektlampe hængende, selvom den er tændt 24 timer i døgnet.
Der fås også insektlamper som blot bruger 1W, hvilket gør dem utrolig billige, men selvfølgelig også mindre effektive end de mere kraftige insektlamper.
Husk altid at tjekke din egen kWh pris, da den kan svinge afhængigt af hvem din udbyder af strøm er i dit område.