Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Plasma lampe

Plasma lamper i forskellige former. Flotte plasma lyskugler giver et hyggeligt lys og skaber stemning på værelset. Plasma reagerer på berøring og lyd.

Læs mere om Plasma lampe

Plasma lampe - Skab hyggelig stemning på værelset

Her på siden finder du vores udvalg af plasma lamper i flere forskellige former.

De flotte plasma lyskugler giver et hyggeligt lys og er med til at skabe en hyggelig stemning på dit værelse, i din stue, eller 

Plasma lamperne er lavet af glas med en gasblanding og en højspændingselektrode, som er en smuk tilføjelse til at lysne dit hjem op.

Når elektricitet passerer gennem elektroderne, genererer det farverigt lys.

Disse lamper er gode værktøjer til at forklare videnskabelige emner til dine børn og er unikke boligindretningsgenstande.

Plasma er en varm ioniseret gas ladet med negative og positive ioner i lige store mængder og er den mest almindelige form for stof i universet.

Det anses for at være den fjerde tilstand af stof, forskellig fra flydende, fast, og gas.

Tesla-lampen virker, når spænding indføres i spolen, hvilket skaber et elektrisk felt i kuglen.

Når elektroden bliver negativt ladet, siver elektronerne ud i den større glaskugle, hvor de interagerer med de positivt ladede ioner.

Indførelse af en oscillerende spænding, der ændrer det elektriske felt og elektrodernes bane, resulterer i tentaklerne, som er synlige på dette tidspunkt og rører ved den største glaskugle.

Gassen, der kan ses inde i krystalkuglen, er inert og sørger for at give elektroner en vej og flugtvej, hvilket skaber denne fangarm, der strækker sig fra spolen til kanten af kuglen, mens den leverer spænding, hvilket resulterer i et farverigt lys.

Lysets farve vil afhænge af den type gas, der bruges i kuglen; denne gas kan være helium, argon, xenon eller krypton.

Plasma lamper er ofte en interessant og succesfuld retro-gave, og er ofte en fantastisk gave til ethvert videnskabeligt besat barn eller voksen.

Plasmakugler er også nyttige for dem, der arbejder lange timer ved deres skrivebord, da de kan give en velkommen distraktion til de lange timer, du måtte tilbringe hen over papirerne eller computeren.

Selvom plasmakugler var på deres højeste i 80´erne, kan de stadig være en fantastisk gave i nutiden; de er ret billige, holder længe og kan være et fantastisk alternativ til en natlampe.

En god plasmakugle er ikke svær at finde, bare sørg for at lave noget research på forhånd.

5 ting du bør overveje når du kigger på plasma lamper

Plasma lamper er smukke glaskreationer, der tjener flere formål, lige fra at udstråle farverige lys og projektioner af æstetiske årsager til at formidle undervisningsindhold til børn.

Hvis du har ledt efter unikke boligindretningsartikler, der også kan hjælpe med din lilles udvikling, er disse plasma lamper ofte fremragende muligheder.

Med henblik på budget og lignende, er mængden af penge du skal bruge på din plasma lampe, typisk også noget du skal overveje, selvom at de fleste lamper ligger inden for et alment budget.

Du kan dog stadig finde plasma lamper der ofte ligger over ens budget, og derfor alt afhængigt af hvad du leder efter og hvilke funktioner du ønsker at lampen skal have, varierer prisen også markant.

Før du køber en, skal du dog sikre dig, at du overvejer størrelse, tilstande, USB-forbindelse, overordnet kvalitet og yderligere funktioner, såsom en brugervejledning og AC-adapter.

Det har aldrig været nemmere at sætte liv i et rum og gøre læring fordybende for børn.

#1 - Plasma lampens størrelse

Overvej størrelsen på plasma lampen, før du køber den, da det ofte har en stor betydning for hvor meget plads den optager, og dermed også hvor du kommer til at have den.

Plasma lamper kommer dog i en lang række forskellige størrelser, og du kan finde mini plasma lamper så små som 7 cm, mens størstedelen vil ligge omkring de 17 cm.

Dette er omtrent standard for en plasma lampe, og hvis du vil have noget større end dette, kan du risikere at skulle øge dit budget betydeligt.

Dem, der har en større plasma lampe, bør ofte også forberede sig på et ret lyst rum; hvis du derimod ønsker et mørkt rum, kan du bruge en mindre mulighed i stedet for.

#2 - Plasma lampens stil

Mens de fleste plasma lamper har den klassiske og gamle lillae stil, vil du stadig kunne finde nogle på markedet, som kan være en anelse anderledes.

De fleste kunder foretrækker det originale udseende af en glaskugle, men da dette typisk ikke gælder for alle, findes der et stort udvalg af forskellige varianter derude.

Derfor er det også op til dig at bestemme, hvilken stil plasma lampe du kan lide, og om den vil fungere for dig eller ej.

Visse modeller af plasmasfære vil have mulighed for, at du kan sætte den i lydtilstand, som giver dig noget lyd sammen med dit lyse rum.

Lysfølsom og dobbelt (lys-lyd) tilstande er to interaktive tilstande af en plasma lampe.

Vælg en model med en lysfølsom tilstand, hvis du foretrækker et roligt miljø, og er sensitiv over for mere sporadisk og blinkende lys..

Hvis du derimod er en type, der nyder at feste og spille musik, kan du vælge en lys- og lydfølsom lampe, som reagerer på selv de mindste input i form af enten lyd eller lys.

#3 - Plasma lampens formål

Plasma lamper kan have utrolig mange formål, og det er på mange punkter kun fantasien der sætter grænser.

Plasma lampen kan eksempelvis være med til at fremme forståelsen for både fysik og kemi, kan være en sej tilføjelse til børneværelset, et “blast from the past”-retro gave til dine nærmeste, eller tilføje en lidt anderledes stemning til din stue.

Sørg for, at du ved, hvorfor du vil købe en plasma lampe, før du træffer en beslutning, da det kan være med til at hjælpe dig med at finde den rette plasma lampe til dig.

#4 - Plasma lampens USB-forbindelse

Det er altid mere sikkert at købe en plasma lampe af høj kvalitet, der kan fungere med et USB-kabel fra din bærbare eller stationære computer.

Dette skyldes at de fleste oftere har adgang til USB-kabler end batterier, og samtidigt kan disse varianter ofte også holde længere og er mere bæredygtige end plasma lamperne der kører på batterier.

En plasma lampe, der kører på AAA-batterier, kræver typisk også regelmæssig udskiftning og kan til tider være upraktisk, grundet dens begrænsede mængde drivkraft.

#5 - Plasma lampens inklusioner

For at få brugervenlighed og øget pålidelighed bør du købe en plasma lampe, der inkluderer en brugervejledning og en AC-adapter, da sådanne funktioner gør det nemt at betjene og bruge.

Selvom at de fleste plasma lamper er forholdsvis intuitive i deres design og hvordan de bruges, så er det ofte behjælpeligt at have en brugervejledning ved hånden, som kan hjælpe dig, hvis du eventuelt har nogle spørgsmål eller lignende.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007