Alle køb kan byttes til 15. marts 2024 - Bestil senest 20. dec kl 20.30 og få pakken før jul!

AAAA Batterier

AAAA batterier er velegnet til mindre forbrugerelektronik og slanke elektriske enheder. Giver langvarig effekt til daglig elektrisk brug.

Filtrér

Læs mere om AAAA Batterier

AAAA batteri Alkaline (2stk) - Duracell Ultra
 2 Anmeldelser
AAAA batteri Alkaline (2stk) - Duracell Ultra
AAAA batteri Alkaline (2stk) - Duracell Ultra
 2 Anmeldelser

Velegnet til brug i elektronik
Kaldes også MX 2500 og LR61 batterier

Læs mere På lager

Hvad er forskellen på batterier?

Her kan du se en video om forskellen på batterityper og hvilken type elektronik, de forskellige batterier passer bedst til.

Hvilken type batteri skal jeg vælge?

Her kan du se en video der forklarer forskellen på almindelige og genopladelige batterier, og hvilken type enheder de passer bedst til.

3 ting du bør overveje, når du skal købe AAAA batterier

Der er flere ting som du bør overveje, når du skal købe AAAA batterier til dine enheder i hjemmet.

Vi giver derfor herunder en række overvejelser du kan gøre dig, inden at du køber batterierne, så du er sikker på at kunne få de rette batterier, der passer til dine behov.

#1 - Hvilken enhed skal du bruge AAAA batterierne til?

Det første du bør overveje, er hvilken enhed du skal bruger nye batterier til.

Der kan være mange enheder i dit hjem, der skal løbende bruge nye batterier, og det kan være en god ide at have ekstra liggende, især hvis du ikke bruger genopladelige batterier.

Selvom du primært bruger genopladelige batterier, så kan det være en god ide at have ekstra batterier liggende, da genopladelige batterier også kan miste deres effekt på sigt, og derfor skal skiftes.

Det er også vigtigt at du undersøge, hvilket type batteri som dine enheder bruger, da der findes flere forskellige typer af batterier, som godt kan minde om hinanden.

AAAA batterier er blandt de mindste typer af batterier du kan finde på markedet, men de passer godt til mindre enheder som f.eks. lommeregnere, lommelygter, brandalarm og mange andre elektroniske enheder du kan finde i hjemmet.

Det er derfor vigtigt at du undersøger, hvilken type batteri som dine enheder har brug for, så du er sikker på at kunne finde den rigtige størrelse og type af batteri, der passer til dig.

#2 - Hvor stor en spænding har du brug for i AAAA batterierne?

Det kan også være vigtigt for dig at overveje, hvor stor en spænding som du har brug for i dine batterier, da det kan have stor betydning for hvilken type batteri der passer bedst.

Den mest almindelige type af batteri som du kan finde er nok Alkaline megan batteriet.

Fordelen ved Alkaline batterier er at de kan generelt holde strøm i lang tid, selvom du ikke bruger dem, og er derfor meget gode til små enheder som du kun bruger i visse situationer.

Alkaline batterier har en spænding på omkring 1,5V med en strømkapacitet på mellem 400 - 600 mAh, og kan holde strøm i op til 10 år, hvis de ikke er i brug.

Den anden type batteri du nok kender, er Lithium-Ion batterier.

Li-Ion batteriet har generelt en større spænding end alkaline batteriet, da deres ligger på omkring 3,7V, men den større spænding betyder også at de ikke kan holde nær så længe.

Li-Ion batterier har nemlig en generel strømkapacitet der ligger på omkring 170 mAh, hvilket betyder at de ikke holde så længe som alkaline batteriet med deres 400-600 mAh.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvor stor en spænding og strømkapacitet du har brug for, da det kan have stor betydning for hvor lang tid dine batterier kan holde.

#3 - Skal AAAA batterierne være genopladelige?

Det kan også være vigtigt for dig at dine batterier er genopladelige, da det potentielt kan få batterierne til at holde i længere tid.

Generelt når du skal have genopladelige batterier, så skal du lede efter enten Li-Ion eller NiMH batterier, da det generelt ikke er muligt at genoplade alkaline batterier.

NiMH batterier er generelt mere effektive end alkaline batterier, da de ikke mister strøm nær så hurtigt ved enheder som f.eks. digitalkameraer, der skal bruge en del strøm.

NiMH batterier kan generelt holde deres effektivitet i ca. 300 cyklusser (afladning og opladning) før de begynder at miste deres evne til at holde på strømmen.

Fordelen ved NiMH batterier er at du heller ikke behøver at vente til at de er helt afladet, som du f.eks. skulle ved de gamle NiCd batterier, da de ikke tager skade af dette.

Li-Ion batterier er en del mere effektive end NiMH batterier, men koster derfor også tilsvarende.

Dog er Li-Ion nok den type batteri som du kender bedst nu om dage, da denne type batteri bliver brugt i mange forskellige sammenhæng.

Li-Ion batteriet kan generelt levere ca. 3 gange mere strøm end NiMH batteriet, og de er derfor en del mere effektive, både til at holde strøm og til at give en høj spænding til dit elektronik.

De har en lang levetid, da Li-Ion batterier kun aflader mellem 1,5 - 2% af deres strøm om måneden, når de ikke er i brug, og de kan generelt holde til mellem 500 - 1000 cykluser inden at de skal udskiftes.

Det er dog bedst for denne type batteri, at de ikke bliver fuldt afladt eller opladt, da det kan potentielt gøre skade på batteriet.

Dette er der dog noget debat omkring, og Teknologisk Institut anbefaler at det ikke er en fordel der er stor nok til at du skal bekymre dig meget om det.

Så hvis du gerne vil have at dine batterier skal være genopladelige, så er det vigtigt at du overvejer hvilken type batteri du gerne vil have, da det har stor indflydelse på batteriets performance.

3 Fordele ved AAAA Batterier

Der er mange fordele ved at gøre brug af AAAA batterier til dine enheder.

Vi giver derfor en række eksempler på fordele, som du kan finde ved at bruge AAAA batterier derhjemme.

#1 - Miljøvenlige AAAA batterier

Før i tiden var der meget bekymring omkring miljøet, når det kom til batterier, specielt med hensyn til engangsbatterier.

Det var bl.a. fordi at de brugte kviksølv i deres konstruktion, hvilket er et meget skadeligt stof, hvis det kommer ud i naturen.

Nu om dage, så bliver kviksølv eller cadmium ikke længere brugt til batterier, så der er derfor ikke længere den samme frygt for at kunne komme til at skade naturen ved at bruge disse batterier.

Selv alkaline batteriet som er den mest udbredte type af engangsbatterier, er ikke miljøskadelig i produktionen, da de bruger så lidt plastik som muligt, og hvis de bliver afleveret ordentligt, så kan deres komponenter genbruges til at lave andre batterier.

#2 - Kan holde til store temperaturændringer

Fordelen ved alkaline batterier er at de kan holde til store temperatursvingninger.

Det er fordi de er tørbatterier og bruger derfor ikke væsker til at generere deres strøm, og der er derfor ikke noget der kan fryse eller fordampe ved henholdsvis høje og lave temperaturer.

Det gør Alkaline batteriet meget stabilt, især hvis du skal bruge dem om vinteren, eller hvis du skal en tur på ferie til de varme lande, hvor temperaturen kan svinge meget mellem nat og dag.

Denne fordel er dog mest tilsigtet alkaline batteriet, da andre typer af batterier er langt mere tilbøjelig til at kunne miste strøm ved temperatursvingninger.

Det er i disse tilfælde en god ide at du løbende tjekker eller oplader dine enheder, hvis de er blevet udsat for temperatursvingninger, så du er sikker på at de stadig har strøm.

#3 - Lang levetid

Moderne batterier er langt mere effektive til at kunne holde strøm over længere perioder.

Det betyder at du ikke skal skifte dine batterier særligt ofte, da deres større kapacitet og effektivitet giver dig mulighed for at kunne nyde dine enheder i længere tid.

Derudover, så kan du let have et lager af ekstra batterier liggende, da de ikke mister strøm på samme måde som ældre batterityper, og nogle batterier kan holde i flere år før de mister alt deres strøm.

Hvis dine batterier er genopladelige, så kan de holde endnu længere, da de konstant kan blive opladt igen og igen, hvor moderne batterier kan holde til at blive opladt hundredvis af gange før de begynder at miste effektivitet.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007