Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

El-Løbehjul

El-øbehjul er hurtigt blevet utroligt populære til både sjov og transport. Et elektrisk løbehjul er et smart og kompakt køretøj til både børn og voksne.

Filtrér
Sortering

Læs mere om El-Løbehjul

El løbehjul - kom nemt og hurtigt frem

Du har uden tvivl set de populære elektriske løbehjul fræse rundt på de danske veje i nyere tid.

Disse løbehjul er efterhånden blevet meget normale og utrolig populære transportmidler, som hurtigt og nemt kan fragte dig fra A til B.

Kom ekstremt nemt på arbejde med el løbehjul, helt miljøvenligt.

Med et elektrisk løbehjul får du et transportmiddel, som du eksempelvis kan bruge til at komme på arbejde, eller måske bare til at køre en hyggelig tur på landevejen.

Husk dog altid at tjekke at dit specifikke løbehjul er godkendt til brug i trafikken, da det ikke er alle modeller der er godkendt på nuværende tidspunkt.

#1 - Husk reglerne!

Det er meget vigtigt at dit løbehjul er godkendt efter dansk lovgivning, læs mere på rådet for sikker trafik eller i regel sektionen her på siden.

Vær altid sikker på at dit el løbehjul er godkendt efter danske regler.

Dette gælder dog primært de mindre modeller til børn og unge, som blot er egnet til kørsel på private eller stille veje i villakvartere og lignende.

Som navnet indikere er et el løbehjul drevet af strøm, med et genopladeligt batteri som du nemt kan oplade i hvilken som helst normal stikkontakt med det medfølgende opladningskabel.

#2 - Så meget rækkevidde har dit el-løbehjul

Rækkevidden på el løbehjul afhænger meget af mærket, men ligger typisk inden for 10-20 kilometer på en opladning.

El løbehjul kan oplades i en normal stikkontakt uden problemer.

Det betyder altså at de primært er egnet til kortdistance kørsel, fx til og fra arbejde/skole i byområder.

Du kan dog også tage på længere rejser, men det kræver at du oplader undervejs som godt kan tage en del tid.

#3 - El løbehjul i alt slags vejr

De fleste moderne elektriske løbehjul er designet til at kunne køre i alt slags vejr, da de eksempelvis bygges vandtætte.

Du skal dog stadig passe på i vintermånederne hvor vejene kan være glatte, ligesom når du er på cykel.

Vil du vide meget mere om fordele samt reglerne og specifikationerne i el løbehjul, så læs videre på denne side eller på de individuelle produkter ovenfor.

Hvor langt kan man køre på el løbehjul?

Når du læser på de forskellige el løbehjuls specifikationer, vil du kunne se at de har en bestemt “rækkevidde” i kilometer.

Denne rækkevidde er den estimerede afstand du kan dække på én fuld opladning med dit løbehjul.

Du kan dog komme ud for at denne rækkevidde kan svinge lidt, hvilket skyldes forskellige faktorer som:

  • Terræn: Du får en højere rækkevidde hvis du bruger dit løbehjul på flade stier, og mindre rækkevidde hvis den bruges i ujævnt terræn, bakker, skråninger og andre stigninger.
  • Vægt: Din vægt har meget at sige omkring rækkevidden, vejer personen meget lidt kan den kører længere, og omvendt hvis man vejer tæt på maks begrænsningen vil rækkevidden være en smule mindre.
  • Temperatur: Meget kolde eller varme dage kan have indflydelse på batteriet og dermed rækkevidden i et el løbehjul.
  • Vedligehold øger rækkevidde: Passer du godt på dit løbehjul, og især batteriet, kan du nyde lange rækkevidder i længere tid. Dit batteri bliver brugt over tid, og kan blive forringet efter længere benyttelse.
  • Hastighed og generel kørestil påvirker rækkevidde: Ligesom når det gælder biler, er det fordelagtigt at holde en god stabil hastighed når du kører på el løbehjul, da dette bruger mindst strøm. Hyppige stop, bremsning, acceleration osv. Har indflydelse på hvor meget strøm du bruger, og dermed hvor langt du kan køre på én enkelt opladning.

5 Fordele med et elektrisk løbehjul

Hvis du er lidt i tvivl om et elektrisk løbehjul kunne være noget for dig, så får du her nogle smarte fordele.

#1 - Ingen benzin!

For det første er et el løbehjul meget miljøvenligt, da det selvfølgelig blot bruger strøm og ikke fossile brændstoffer som de fleste biler i Danmark.

#2 - Kør uden om myldretiden

Derudover er det utrolig praktisk, især i højt trafikerede byområder at tage et el løbehjul i brug fx til arbejde eller skole.

Du kører lige uden om trafikken, da du har tilladelse til at køre på cykelstierne.

#3 - Klap nemt sammen og tag med indenfor

Hvis du er en af de mange som måske ikke orker, eller af anden årsag ikke kan cykle, er et el løbehjul et fantastisk alternativ, hvor du som sagt stadig kan bruge din sædvanlige cykelrute.

Når du ankommer enten derhjemme eller på arbejdet, kan du let klappe dit løbehjul sammen og tage det med dig under armen.

#4 - Nem parkering

Du skal aldrig bekymre dig om at parkere din bil eller din cykel, da du blot kan tage løbehjulet med indenfor og sætte det i garderoben eller ved din plads på kontoret.

Du kan også vælge at lade det blive udenfor, men så ville vi råde dig til at have en god lås så du kan låse løbehjulet fast til et nærliggende cykelstativ eller andre faste genstande.

#5 - Fleksibilitet - bestem selv din køretid!

En af de vigtigste fordele ved et el løbehjul er den fleksibilitet du får.

Du er ikke bundet af hverken trafikpropper, forsinkede bus/togtider, metro tider og alle andre upålidelige transportmidler.

Du kan køre fra A til B ligesom det passer dig, og kan nemt oplade dit el løbehjul i nærmeste stikkontakt når det er nødvendigt.

Er der regler for el løbehjul?

Når du vælger dit løbehjul kan du måske godt have et par spørgsmål, især i forhold til reglerne omkring disse køretøjer.

Overordnet set er der en række regler når det gælder brugen af el løbehjul, som du bør kende og huske på.

Her har du en hurtig liste over de vigtige regler du skal overholde når du bruger et elektrisk løbehjul:

RegelBeskrivelse
AlderSkal være fyldt 15 år for at køre i trafikken på el-løbehjul. Personer under 15 skal være ledsage af myndig voksen i trafikken.
PromilleSamme regler som andre køretøjer. Promillegrænsen for el-løbehjul er 0,5, ligesom bil og cykel.
HastighedsgrænseMaks 20 km/t ved egen kraft.
FærdselsreglerEl-løbehjul er underlagt samme regler som cykler. Følg anvisninger rettet mod cyklister på el-løbehjul!
CE-kravDit el løbehjul skal være godkendt med CE-mærket.
Reflekser og lysMinimum 1 hvid/gul forlygte samt rød baglygte. Skal kunne ses 300 meter væk. Derudover skal der være synlige reflekser.
Vægt og målElektriske løbehjul må max veje 25 kg og ikke være mere end 2 meter langt samt 70 cm bredt.
Krav til hjelmLigesom cykler er det valgtfrit at bære hjelm på el-løbehjul, men anbefales i stor grad.

Du kan finde alle disse regler og yderligere information på rådet for sikker trafiks hjemmeside, hvis du har brug for en mere offentlig kilde til brugen af el løbehjul.

El løbehjul til unge og voksne

Som du kan læse ovenfor i sektionen om regler for el løbehjul, skal man altså være 15 år for at køre alene på el løbehjul i trafikken.

Dog kan mindre børn godt køre såfremt de er sammen med en myndig voksen der kan sikrer sig at de bruger løbehjulet ordentligt og sikkert.

15 Årige og opefter må køre alene, børn under 15 skal ledsages af myndig voksen.

Her på siden finder du smarte el løbehjul som passer både til mindre børn, unge men også voksne.

Du kan nemt indstille løbehjulets styr så det passer til personer i alle højder, hvilket også gør dem nemme at dele på tværs af aldersgrupperne derhjemme.

El løbehjul op til 120 kg belastning

Nogle løbehjul er lidt skrøbelige i forhold til deres vægt begrænsning, men her hos avXperten for du lige nu el løbehjul der kan klare helt op til 120 kg!

Det er altid en god idé at købe et løbehjul der kan klare så meget vægt som muligt, da dette også betyder at den er mere robust end mindre kraftige modeller.

Dermed holder el løbehjul med høj vægt begrænsning ofte længere inden de bliver slidt, og har meget sværere ved at gå i stykker grundet overbelastning.

Denver el løbehjul - stort udvalg

Denver er en af de førende producenter af diverse elektronik, og det samme gælder de smarte el løbehjul.

Et denver el løbehjul er en fantastisk gaveidé til både børn og voksne som står og mangler en nem måde at komme til skole eller arbejde på.

Fræs derudaf med 20 km/t på et splinternyt denver el løbehjul, og kom hurtigt hen til vennerne, på arbejde eller i skole uden om den travle morgentrafik.

Husk at tjekke om de specifikationer du ønsker er på det gældende løbehjul, du kan finde disse ved at klikke ind på de specifikke produkter ovenfor.

Du kan her på siden også købe en ny lader til dit løbehjul, hvis din nuværende er gået i stykker.

Du kan altid kontakte vores kundeservice med yderligere spørgsmål, de står altid klar på telefon: 86 32 71 71 eller mail: info@avXperten.dk til at hjælpe dig.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007