DisplayPort til VGA

En DisplayPort til VGA adapter er nødvendigt, når man har en computer med DisplayPort, som man gerne vil slutte til en skærm med VGA indgang, eller omvendt.

Filtrér

Læs mere om DisplayPort til VGA

DisplayPort til VGA - Nem konvertering af skærmstik

Her på siden finder du vores udvalg af DisplayPort til VGA; disse er ofte nødvendige, når du har en computer med DisplayPort, som du gerne vil tilslutte en skærm med VGA indgang.

Det er derfor en nødvendig konvertering, når du eksempelvis har en computer, der har en DisplayPort, som du gerne vil kunne tilslutte en skærm eller fjernsyn, som har en VGA indgang.

DisplayPort til VGA adaptere eller VGA kabler er nemme og ofte også udmærkede løsninger, når dine forskellige enheder ikke har de samme ind- og udgange; eksempelvis mellem BluRay afspiller og fjernsyn.

Uanset om du køber en ny skærm med DisplayPort-stik og skal bruge den sammen med dit gamle grafikkort, eller du har en ældre generations skærm, og du skal tilslutte den til dit DisplayPort-grafikkort, skal du helt sikkert bruge en DisplayPort til VGA-adapter.

Desværre, i enhver mulig kombination, vil du ikke være i stand til at bringe den maksimale 4K-opløsning af DisplayPort til den gamle, analoge VGA-indgang, der understøtter op til 1920 x 1200 opløsning.

Afhængig af adapterens kvalitet vil du dog have det bedst mulige billede på din skærm med en maksimal opdateringshastighed på 60 Hz.

DisplayPort gør det ret nemt at vælge skærmkabel.

Et standard DisplayPort-kabel er designet til at fungere med enhver DisplayPort-kildeenhed, såsom en pc eller bærbar computer, og enhver DisplayPort-skærm.

Det betyder, at et standard DisplayPort-kabel vil fungere med de allerførste DisplayPort-systemer og skærme, der blev introduceret for over ti år siden, og de vil fortsætte med at arbejde med de nyeste og fremtidige systemer og skærme, der understøtter multi-stream og skærmopløsninger op til 5K ved 60Hz.

DisplayPort-certificerede kabler mærket DP8K garanterer kvalitetsforbindelser til 8K og derover.

Du kan også bruge et standard DisplayPort-kabel mellem en pc og en multi-stream-hub eller mellem seriekoblede multi-stream-skærme.

5 ting du skal overveje når du kigger på DisplayPort

En forkortelse for Video Graphics Adapter eller Video Graphics Array, VGA er en populær skærmstandard udviklet af IBM og introduceret i 1987.

VGA giver 640 x 480 opløsning farveskærme med en opdateringshastighed på 60 Hz og 16 farver, der vises ad gangen.

Hvis opløsningen sænkes til 320 x 200, vises 256 farver.

VGA bruger analoge signaler, hvilket betyder, at den kun er i stand til lavere opløsninger og en lavere kvalitetsvisning på skærme.

DisplayPort kan dermed bruges til at forbinde dit fjernsyn med din computer, og også agere som adapter, der kan konvertere fra DisplayPort til en anden slags stik, såsom VGA.

DisplayPort stik kan minde meget om HDMI stik, men i modsætning til HDMI, som findes på meget AV udstyr i dag, er DisplayPort bedst egnet til computere.

Det kan også fremstå meget som at DisplayPort med tiden skal erstatte mange stik, såsom DVI stikket, der til dels stadig kan findes på både stationære og hos nogle bærbare computere, da det er mindre, og derfor kan indbygges i mange og smallere bærbare computer.

DisplayPort kan også overføre både billede og lyd i højeste kvalitet, hvilket mange stik ofte ikke kan klare.

#1 - Kabelkvalitet

Et standard DisplayPort-kabel, inklusive ældre kabler, vil typisk fungere til enhver DisplayPort-konfiguration inklusive 4K- og multi-stream-funktioner.

Alle certificerede DisplayPort-kabler understøtter HBR2 (High Bit Rate 2), som kan understøtte 4K ved 60Hz eller op til fire 1080p-skærme ved hjælp af multi-stream.

Selvom de samme kabler i mange tilfælde kan bruges med den seneste generation af HBR3 og Display Stream Compression (DSC), er DP8K-certificerede kabler specielt konstrueret til at sikre den bedste ydeevne til disse højbåndsbreddeapplikationer.

DisplayPort bruger pakkede data, svarende til USB og Ethernet, til at sende digitale diesplay- og lyddata.

I modsætning til ældre videogrænseflader får du ikke et "bedre" billede eller andre trinvise forbedringer med et dyrere kabel, men et kabel af dårlig kvalitet kan føre til datafejl og åbenlys korruption af video- eller lyddata og kan være mindre pålideligt på længere sigt.

Det er vigtigt at undgå DisplayPort-kabler af lav kvalitet for at forhindre uventede video- eller lydproblemer og nogle gange endda problemer med systemstart.

#2 - Opløsningsevnen

Det vigtigste kriterium, når du beslutter dig for at købe et DisplayPort-kabel, er opløsningen.

Det er dette aspekt, der ofte giver DisplayPort-kablet så stor en fordel i forhold til HDMI-kabler.

Med DisplayPort til VGA-kabler kan du typisk kombinere en opløsning på 4K og en god lydkvalitet.

Eksempelvis et 144Hz 4K DisplayPort 144Hz 4K-kabel til lyd eller et 60Hz DisplayPort 4K-kabel til billedopløsning.

Hvis 4K er nok for dig, så er et førstegenerationskabel nok allerede tilstrækkeligt, men hvis du derimod vil bruge 8K, anbefales det at købe et DisplayPort 1.4-kabel.

#3 - Kabellængde

Du kan til enhver tid købe Displayport-kabler i forskellige længder.

Producenter tilbyder typisk de følgende længder til disse produkter, som er særligt populære:

  • Displayport kabel 0,5m
  • Displayport kabel 1m
  • Displayport kabel 1,8m
  • Displayport kabel 2m
  • Displayport kabel 3m
  • Displayport kabel 5m
  • Displayport kabel 10m

Kabellængden kan påvirke transmissionens kvalitet.

Selvom DisplayPort-kabler med en længde på op til 10 m er tilgængelige, anbefales det typisk ikke at du bruger dem.

Dette skyldes at hvis dit DisplayPort til VGA kabel er for langt, kan det meget hurtigt komme til at slå knuder på sig selv, være svært at flytte rundt på, og, i værste tilfælde, når der færre signaler frem til den modtagende enhed.

Så hvis du vil købe et DisplayPort-kabel, skal du ikke kun være opmærksom på længden, men også tage et kig på versionen.

DisplayPort-kabel 1.2 er et godt valg, hvis du vil overføre 4K 60Hz-billeder uden problemer med DisplayPort-kablet.

#4 - Kablets farve

Det er altså ikke kun kablets længde og opløsning, som spiller en vigtig rolle, men også dets kvalitet, og eventuelt også farven.

Det kan nemlig være rart at vælge en anden farve end den klassiske sort, så du nemt og hurtigt kan kende forskel på de forskellige kabler i tilfælde af at der opstår komplikationer med kablet.

DisplayPort-kabler fås generelt i hvid og sort; du kan dog finde nogle leverandører og producenter, som sælger kabler i gul, rød eller grå.

#5 - Forskellen på DisplayPort og andre kabler

DisplayPort kan ofte minde om og blive forvekslet med HDMI-, VGA-, og lignende kabler, og funktionsmæssigt minder de ofte også meget om hinanden.

Meget lig HDMI-kabler kan DisplayPort ofte tilbyde en fuld digital højhastighedsforbindelse til både video og lyd.

Denne kabeltype understøtter også både kopibeskyttelse og 3D-billeder.

Mens VGA og HDMI stammer fra fjernsynets og DVD-afspillerens verden, stammer DisplayPort fra computerverdenen; dette betyder at hvor HDMI-, VGA-, og lignende kabler, hovedsageligt er rettet mod av-udstyr, er DisplayPort hovedsageligt rettet mod computere og data.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007