Antennefordeler
Ønsker du at kunne se TV og høre radio på det samme antennekabel? Køb en antennefordeler med F-stik fra avXperten og split signalet professionelt.
Max 4,2 dB forøgelse
Med F-stik
Max 6,8 dB forøgelse
Med F-stik
Max 8 dB forøgelse
Med F-stik
Max 10 dB forøgelse
Med F-stik
Max 11 dB forøgelse
Med F-stik
Med Coax stik
Egnet til TV
Forbind 3 fjernsyn på 1 kabel
3x output, 1x input
Tilslut 2x coax kabler til samme kontakt
Koaksial T-Splitter i metal
Med F-stik
4x udgange, 1x indgange
Tilslut 2x coax kabler til samme kontakt
Egnet til TV
Split antenne signal i 2
Super nem og hurtig installtion
Med F-stik
6x output, 1x inputs
Max 11,5 dB forøgelse
Med F-stik
Tilslut 2x coax kabler til samme kontakt
Koaksial T-Splitter
Frekvens område 5 - 1300 MHz
Klar til DOCSIS 2.0/3.0/3.1
Tilslut 2x coax kabler til samme kontakt
Koaksial T-Splitter
Tilslut 2 Coax kabler til samme forbindelse
2x Coax Hun, 1x Coax Han
Egnet til kabelradioer
Fuldt afskærmet
Antennefordeler - Find en antennefordeler her
En antennefordeler kaldes også for en antennesplitter (og nogle steder endda en TV-splitter). Dette er et apparat, hvori du kan sætte ét stik fra din antenne, og derefter føre en række stik ud fra fordeleren til de forskellige apparater i huset, som skal modtage signalet fra antennen.
En antennefordeler virker også, hvis du har kabel-tv, og netop dette gør sådanne fordelere så populære. Når vi får flere og flere fjernsyn i huset, så kan alle få lov til at se det, som de gerne vil se – børnene kan se tegneserier mens de voksne kan se film, og med en splitter, så er det muligt at sikre, at alle i husstanden får et klart billede og skarp lyd, og at ingen skal gå på kompromis med kvaliteten.
Antennesplitteren kan også bruges, hvis du f.eks. gerne vil høre radio på samme antennekabel, som det, der fører TV signalet med sig. Dette er rigtigt smart idet man kan nøjes med at føre et enkelt antennekabel fra antennen ind i huset. Har man, som mange har, sin antenne på taget, så behøver man ikke længere at kravle rundt deroppe, hver gang man skal have et nyt kabel sat til.
Hvordan er en antennefordeler opbygget?
Når vi snakker om disse antennesplittere, så er der en række forskellige muligheder til dig, som skal have fordelt dit signal til mange forskellige TV i husstanden. Her køber man nemlig ikke bare én model, men i stedet kan man købe flere forskellige alt efter behov.
En antennefordeler fungerer ved, at man har et ”input”, altså en indgang til ens signal, og en række ”output”, altså udgange, som signalet kan løbe igennem. En sådan fordeler er altså ikke en særligt stor komponent, og desto færre udgange man skal bruge, jo mindre kan enheden faktisk blive, og den kan nærmest placeres overalt.
Langt de fleste af disse komponenter er ”HF-tætte”. Dette betyder at den elektroniske støj, som vi finder i moderne hjem med masser af elektroniske apparater (både med og uden ledning), bliver afvist så meget som muligt af antennefordeleren. Dette sker, fordi antennefordeleren bliver afskærmet således, at disse frekvenser ikke kan komme ind over splitterens signal og dermed forstyrre dette.
Når denne forstyrrelse kan nedsættes så meget, som den kan her, så betyder det, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt dit signal rent faktisk kommer klart og tydeligt ind. På denne måde så kan du undgå den støj, der ofte kan plage et hjem, hvor mange elektroniske apparater kommunikerer oveni hinanden, og på denne måde ”forurener” luften omkring dem med støj.
Hvad skal du huske på, når du leder efter en antennefordeler?
Bare fordi, at du ved, at du skal have en antennefordeler, så betyder det ikke, at din søgen er helt overstået endnu. Der er nemlig en række ting, som kan være værd at have i mente, når man kigger efter sådan en enhed, således at man ikke senere står i problemer.
En af de vigtigste er den ”båndbredde”, som din signalsplitter har. Dette er begrebet, som angiver hvilket frekvensbånd, som fordeleren kan arbejde med, og dette begreber kender du måske fra internet-routere, hvor de opererer på en bestemt båndbredde, for eksempel 5 GHz. Langt de fleste antennefordelere har en båndbredde, som ligger mellem 1000 og 1500 MHz, da det er denne båndbredde som langt de fleste TV arbejder med. Vælger du ikke den rigtig båndbredde, eller har du for eksempel en meget lav båndbredde i din antennefordeler, så kan du ende med at få et stort signaltab, da fordeleren ikke har mulighed for at få al informationen fra antennen med.
Noget andet, som du også skal tage stilling til er, hvor mange udgange, som din antenne-splitter skal have. Skal du kun bruge 4 udgange, så vil det at købe en fordeler, der har 8 udgange være et problematisk valg. Gør du dette, så vil du nemlig hurtigt se, at en sådan splitter skal bruge mere kraft i signalet, og dermed skal antenneforstærkeren altså skrues op for – nogle har ikke engang sådan en forstærker, og oplever altså bare et permanent tab i kvalitet. Vælger du i stedet det præcise antal udgange, som du skal bruge, fra starten, så slipper du for et opleve en forringelse i dit signal.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024