Camping antenne

Vil du gerne se TV, imens du er på campingtur? Det er muligt med en campingantenne fra avXperten. Udforsk vores store udvalg af digitale antenner her.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Camping antenne

Camping antenne - Stærkt Radio og TV signal på campingturen

Selv når dig og familien er på campingtur i jeres ferie, vil der være perioder hvor det kunne være rart for jer at kunne se noget TV til aftensmaden.

Men du skal bruge en camping antenne for at kunne se TV i din campingvogn.

Det er det du kan bruge for at kunne få et signal igennem under vanskelige forhold alt afhængigt hvorhenne i landet eller i udlandet, du er sammen med familien.

Hvis du ønsker muligheden for at se TV i campingferien, så er det med at kigge på vores udvalg af camping antenner og finde den rigtige model der måtte egne sig til at sikre TV-underholdning til aftentimerne.

4 ting du bør overveje inden du køber en campingantenne

Er du relativ ny i camping og har aldrig skulle tænke på at anskaffe dig en camping antenne til din nyligt købte campingvogn, så skal vi nok hjælpe dig herunder.

Vi har en række oplysninger der kan guide dig i dine overvejelser om at købe dig en campingantenne.

Vi kommer ind på de forskellige udgaver af camping antenner og med informationer om deres funktioner.

Du bliver også klogere på andre ting om camping antenner som fx frekvensområder og strømforsyning til dem.

#1 - Typer af camping antenner og deres funktioner

Camping antenner er med årene blevet mere udbredte, da det hænger sammen med folks store behov for frihed og luksus i forbindelsen med campinglivet.

Der findes derfor mange forskellige typer af camping antenner, og til trods for at de bruges til det samme formål, så er der afgørende forskelle på hvordan de hver især får arbejdet gjort.

Nutidens camping antenner er naturligvis blevet tilpasset med de digitale tider, eftersom meget med TV er digitalt baseret, hvilket er værd at have med i dine tanker, når du skal på udkig efter en campingantenne.

Det er på baggrund da man i sin tid tilbage i november 2009 lukkede ned for det analoge tv signal.

Camping antenner findes i mange størrelser nogle mere kompakte end andre, så hvis du er mere til de kompakte størrelser der kan passe fint til din campingvogn, så er det du burde gå efter.

Ønsker du også at kunne høre radio på campingturen, så kan det anbefales at gå en version af en camping antenne der er i stand til at håndtere både TV og Dab/FM radio.

Her er eksempler på nogle af de forskellige campingantenne der findes ude på markedet:

 • Udendørs camping antenne. Den kan bruges til modtagelse af både analoge og digitale signaler i VHF og UHF-områderne og er specielt skabt til digital jordbaseret tv-modtagelse. Den er også med et slags filter, så du kan undgå irriterende interferens fra fx din mobiltelefon. Camping antennen er UV-resistent og kan derfor tåle at være udenfor. Du kan vælge at installere den på en væg eller en stang, som det passer dig.
 • Internet/DAB/TV campingantenne. Den version af en camping antenne er særligt efterspurgt blandt mange campere, da den er en komplet løsning til modtagelse af DAB radio, TV, og internetsignaler. Du kan udover din campingvogn, også bruge camping antennen til både dit hus og din båd. Camping antennen er UV bestandig, og du kan nemt tilslutte den til en router eller en modem.
 • UFO camping antenne. Det er en rundstråle camping antenne og er især kendt for sin UFO-lignende form. Den er velegnet til modtagelse af signaler som fx DVB-T, FM og DAB. Den er meget nem at montere på enten din campingvogn eller din båd. Den kommer også med LTE beskyttelse der gør at den afviser fx LTE-signaler, så du ikke skal slås med støj i dit TV-signal.
 • Indendørs camping antenne. Den egner sig kun til indendørs brug inde i selve din campingvogn. Den tager ikke meget plads med sin kompakte størrelse, og den kan modtage både HDTV og DAB/FM radio. Den er også med en indbygget forstærker, så du har en chance for at fange et bedre signal.

Vi kan kun anbefale at du bruger tiden fornuftigt på vores side om camping antenner og læse meget mere om deres tekniske specifikationer.

#2 - Frekvensområder i campingantenne

Med brug af en camping antenne skal du være opmærksom på de frekvensområder, den kan modtage.

Det skal også siges på forhånd at ikke alle typer af campingantenne tager nødvendigvis de selvsamme frekvensområder, og du kan læse mere om på de camping antenner der er på siden her, hvad de hver især kan modtage.

Her er en oversigt over de frekvensområder der typisk findes i camping antenner:

 • VHF. Det er forkortelse for Very High Frequency og det er elektromagnetiske bølger der er med en frekvens på et sted mellem 30 MHz og 300 MHz.
 • UHF. Det er elektromagnetiske bølger med en frekvens der ligger mellem 300 MHz og 3000 MHz. UHF er forkortelse for Ultra High Frequency.
 • DVB-T. Det betyder Digital Video Broadcasting-Terrestrial og det betegner transmission af et TV-signal via en camping antenne.
 • DVB-T2. Det er den anden generation af DVB-T og har forbedringer som fx en højere datahastighed end forgængeren.
 • DAB. Det betyder Digital Audio Broadcasting og er kendt som et digitalt radiosystem.

#3 - Strømforsyning i camping antenner

De fleste camping antenner er med et tilhørende strømforsyning med i købet.

Der er med en ledning som er langt nok til, at du trækker den ned til en af de ledige stikkontakter, du måtte have i din campingvogn.

Du kan læse meget mere om hvad de forskellige campingantenne bruger som strømforsyning på vores side om dem.

#4 - Tilbehør til camping antenner

Har du købt dig en campingantenne fra vores side, så vil du med tiden komme ud for at du får brug for nyt tilbehør til den.

For er du aktiv på camping-fronten, så kan du stå en dag og mangle en strømforsyning til din camping antenne, da den er stået af efter længere tids forbrug.

Det kan også være at masten til din camping antenne ikke er så holdbar, som den var førhen.

Du har mulighed for at finde det tilbehør du måtte mangle til din campingantenne her på vores side.

Her er en liste over det tilbehør der findes til camping antenner:

 • Strømforsyning
 • Mast
 • Antenne kabel
 • Fod til camping antenne
 • Forstærker
 • Monteringsbeslag


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Fragt fra 29 kr
E-mærket
Godkendt siden 2007