Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Gasovn

Her finder du vores udvalg af gasovne til opvarmning af fx dit udetelt til campingvognen, eller større rum derhjemme. Gasovne skal være godkendt for at kunne bruges indendørs, så tjek altid dette inden købet.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Gasovn

Få varmen med en gasovn

Her på siden finder du udvalget af gasovne, samt reservedele til din gasovn.

Gasovnen kan være en god og effektiv løsning til at opvarme et fortelt, en udestue eller et partytelt, og da gasovnen ofte er let at flytte rundt, kan du effektivt varme fra forskellige steder i hus, campingvogn eller i teltet.

Gasovnen leverer strålevarme, som opstår ved afbrænding af gas, som derved opvarmer nogle keramiske plader i ovnen, som så langsomt frigiver og forstærker varmen.

Når du kigger efter en ny gasovn, er der nogle ting du med fordel kan have med i dine overvejelser, og som kan hjælpe dig til at finde den helt rigtige gasovn til dit behov.

7 ting du skal vide når du kigger efter ny gasovn

Der findes mange former for gasovne, og de fås i mange størrelser, med forskellige justeringsmuligheder og tænding muligheder.

Vi har samlet nogle af de ting du kan overveje, når du skal finde den rigtige gasovn til dit behov.

#1 - Hvor skal du bruge din gasovn?

En gasovn kan bruges både ude og inde, derfor er den ofte brugt til campingvogne og fortelte, hvor den leverer en god og effektiv opvarmning.

Men du kan også bruge en gasovn til at opvarme din udestue, garage eller til at give lidt ekstra varme på terrassen, når sommerens aftener skal forlænges.

Det kan også være du skal bruge gasovnen som en ekstra varmekilde inde i huset, fordi radiatoren ikke helt slår til, og uanset hvor du stiller en gasovn, får du en hurtig og effektiv opvarmning.

Det er ikke helt lige meget hvilken gasovn du vælger til de forskellige formål, for en ting er at de store gasovne fylder ret meget og en anden ting er at gasovnens effekt bør passe nogenlunde til det rum, der skal opvarmes.

Derfor bør du overveje hvor gasovnen skal bruges primært og om der er plads til at gasovnen kan have afstand til møbler og andre genstande i rummet.

Skal gasovnen bruges indendørs, bør du anskaffe en gasovn, der er godkendt til indendørs brug, samt være opmærksom på sikkerhedsforskrifterne.

#2 - Gas, el eller en kombination?

Når du kigger efter gasovn, har du sikkert allerede overvejet en el varmeblæser, og er kommet frem til at det ikke er nok til at opvarme rummet effektivt.

Men det er faktisk muligt at få en gasovn, der er kombineret med en el varmeblæser, og det giver mulighed for at opvarme med enten gas eller el, med en og samme varmeenhed.

Det vil sige at skal du for eksempel varme et stort fortelt op, kan du med fordel benytte gas funktionen, som giver en højere effekt og hurtigere opvarmning, og når du skal i seng inde i campingvognen, kan du flytte ovnen ind og benytte el varmen til opvarmning af campingvognen.

En helt almindelig gasovn, uden el, er meget effektiv, og kan give rigtig meget varme fra sig, derfor er det også mange mennesker, der ikke kan lide at have gasovnen tændt om natten, af frygt for at der opstår brand.

Men gasovnen er ret sikre og er også godkendt til indendørs brug i mange tilfælde, tjek dog altid for en sikkerheds skyld.

#3 - Hvor stor skal din gasovn være?

Størrelsesmæssigt er der tre ting du kan forholde dig til, nemlig størrelsen på gasflasken, der skal tilkobles ovnen, den fysiske størrelse af gasovnen og den effekt gasovnen har.

Du kan finde gasovne som passer til 5 kilos gasflasker og til 11 kilosgasflasker, og alt efter hvor meget plads du har, kan der være fordele og ulemper ved begge.

En 5 kilo gasflaske fylder ikke så meget på gulvet som en gasflaske på 11 kilo, men en gasovn der tilsluttes en 11 kilo gasflaske, har ofte en højere effekt end en gasovn til 5 kilo.

Herudover så er gasovnen til en 11 kilo gasflaske også ofte både højere og bredere end ovnen til en 5 kilo flaske.

Så hvilken størrelse gasovn du skal have afhænger altså i stor grad af hvor meget plads du har til ovnen.

Yderligere skal du også overveje hvor stor effekt du har brug for, og dette afgøres ofte også af rummets størrelse.

Gasovne kan oftest fås med en effekt på mellem 1500 og 4500 watt.

#4 - Justering af varmeeffekten

Der er stor forskel på justeringsmulighederne på de forskellige varianter af gasovne, nogle ovne kan kun tændes og slukkes og slet ikke justeres, hvor andre kan have helt op til 5 indstillinger for varmeeffekt.

For at opnå den mest økonomieffektive opvarmning, kan det være en fordel at vælge en gasovn med mindst 2 varmeindstillinger, således varmen kan justeres.

På den måde undgår du at bruge mere gas end højst nødvendigt, eller at skulle tænde og slukke ovnen hver gang det bliver for koldt eller for varmt.

Varmeeffekten vil ofte være at finde på typeskiltet på gasovnen og med justering af varmeeffekten kan du sørge for at varmen bliver holdt konstant i rummet, i stedet for at svinge.

#5 - Manuel eller elektronisk tænding?

Ofte kan du spare penge ved at vælge en gasovn med manuel tænding, hvor du skal trykke en knap ned, som så laver en gnist der antænder gassen, eller hvor du skal have en lighter til.

Med en elektronisk tænding, skal du kun tænde på en knap og så starter gasovnen selv op, og du skal ikke bruge tid på at justere gasflowet.

Bruger du din gasovn meget, kan en elektronisk tænding være meget bekvemmelig, da du sparer tid ved optænding i forhold til en manuel tænding, men bruger du kun gasovnen i sjældne tilfælde, kan en manuel tænding være rigtig fin.

#6 - Fordele vs. Ulemper ved en gasovn?

Der er både fordele og ulemper ved en gasovn i forhold til andre varmekilder, herunder har vi samlet fordele og ulemper ved en gasovn.

Fordele:

Ulemper:

Lav anskaffelsespris

Der dannes meget kondens

Høj varmeeffekt

Tunge og uhåndterlige gasflasker

Let at skaffe flaskegas (ofte på tilbud)

Partikeludledning når ovnen er i brug

Strålevarme er hurtig opvarmning af lille område

Hurtig opvarmning af lille område er en ulempe hvis rummet er stort

Vær opmærksom på, at moderne gasovne ofte kan bruges indendørs, mens andre gamle modeller ikke er egnet til brug indendørs.

Tjek altid din egen gasovn, og se om den er godkendt til opvarmning af mindre rum, da mange gasovne i ældre modeller ofte kræver meget luft omkring sig for at undgå komplikationer.

#7 - Sikkerhed

Moderne gasovne er ret sikre og skal leve op til en række strenge krav i forhold til brand og eksplosionsfare, men størstedelen af nyere gasovne er udstyret med en sikring, der sørger for at lukke for gassen, hvis flammen går ud.

Uanset hvor sikker selve gasovnen er, så er der en del ting du skal være opmærksom på, når du bruger en gasovn.

Gas afgiver ved afbrænding en masse fugt, som sætter sig som kondens og gør luften tung, og samtidig betyder afbrændingen af gas, at ilten omkring gasovnen opbruges og erstattes med kuldioxid, det betyder at du skal sørge for en god luftcirkulation i rummet, så der hele tiden er frisk ilt og at fugten kan komme ud.

Det betyder også at du ikke bør placere gasovnen i et rum, hvor der ikke kan luftes ud.

Du skal også overveje hvordan du placerer ovnen i rummet, den må nemlig ofte ikke stå for tæt på vægge, møbler eller andet, og kræver en vis sikkerhedsafstand til disse.

Derfor anbefales det at du altid læser manualen, selvom du godt ved hvordan du tænder og slukker ovnen, så du er sikker på at du følger sikkerhedsinstrukserne.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007