Gaming stol

Kvalitets gaming stole. Er du seriøs gamer ved du hvor vigtigt stolen er. Ellers bliver man træt i kroppen, hvis man spiller i flere timer.

Læs mere om Gaming stol

Hvad er en gamer stol?


Som navnet indikere er en gamer stol en stol der er designet til gamere som udgangspunkt.


En gamer stol er et alternativ til normale kontorstole som typisk designes i lidt mere frembrusende farver og former.


Når man gamer sidder man ofte i mange forskellige positioner afhængigt af hvor intenst spillet er.


Derfor er gamer stole designet på en måde der sikrer at de kan holde til hyppig og pludselig bevægelse, samt holde personen der bruger dem på plads i sædet.


Gamere bruger ofte mange timer foran computeren derhjemme, derfor er gamer stole designet med stor fokus på komfort og korrekt siddeposition.


I takt med at e-sport er blevet mere og mere populært er begrebet “gamer stol” efterhånden blevet normalt.


Det hele startede faktisk tilbage i 1998 hvor spilgiganten “Blizzard” lancerede spillet “Starcraft”.


Dette spil fik en så stor interesse at det hurtigt fik verdens største e-sports turnering.


Førhen var det at leve af computerspil slet ikke noget man gjorde, men i dag må det siges at være en enorm industri.


Dengang var der ikke som sådan noget der hed en “gaming stol”, men det blev der hurtigt brug for da flere og flere begyndte at game utrolig meget, og fik rygsmerter grundet deres dårlige valg af stole.


Den allerførste gamerstol, som stadig er ikonisk i dag, blev udviklet af DXRacer tilbage i 2006.


Denne stol var en modificeret racerkørestol som havde nogle specielle ergonomiske tilføjelser i forhold til regulære kontorstole.


Deres version af en gamerstol er stadig hvad mange producenter følger i dag, da den tilbyder en fantastisk komfort og sikrer at alle led i kroppen hviler optimalt, selv når du gamer intensivt.


Hvad er forskellen på en gaming stol og en kontorstol?


Mange personer er lidt forvirret omkring forskellen på de normale kontorstole og de såkaldte gamer stole.


Man kan ikke med blot én sætning sige hvad forskellen er, for der er faktisk stor forskel i opbyggelsen af en gamer stol og normale kontorstole.


Typisk er gaming stole væsentlig billigere end kontorstole, hvilket primært skyldes den forholdsvis unge målgruppe de sælges til.


Gaming stole er lavet til at opretholde en meget fast position så man kan fokusere fuldt ud på sit spil uden at det går ud over ryggen eller hofterne.


En kontorstol er ofte væsentlig mere justerbar, hvor du kan skifte højde i armlæn, ryglæn og alle andre led i stolen.


Derudover er selve designfilosofien i gaming stole ofte væsentlig mere farverig og “sportslig” end i kontorstole.


En meget populær trend i design af gaming stole, er efterligning af sæder fra sportsbiler eller racerbiler.


Vi har fundet nogle eksempler på hvordan gamer stole og kontorstole er forskellige i deres opbygning, og lavet en lille tabel over forskellene her:

Gamer stol

Kontorstol

Nakkestøtte

Fast

Ofte justerbar

Ryglæn

Ofte med side"vinger"

Standard, uden brede sider

Justering i ryglæn

Høj justerbarhed

Ofte lav eller ingen

Sæde

Ofte buet i siderne "bucket seat"

For det meste flad

Sædekant

Hævet

Faldende (vandfalds design)

Lændestøtte

Ofte puder der kan justeres eller fjernes

Fast støtte eller justerbar

Armlæn

3D eller 4D armlæn

Typisk 2D, kan også findes i 3D og 4D

Både gaming stole og kontorstole er selvfølgelig skabt med fokus på komfort, men de er skabt til to forskellige slags komfort.


Komfort når man gamer kan nemlig svinge meget, derfor er producenterne af gaming stole nødt til at lave stole der kan justeres på stortset alle led og kanter.


Kontorstole er lidt mere simple i forhold til det formål de skal bruges til.


Man søger typisk blot en komfortabel kontorstol, som er god til det den skal - nemlig sikrer en god positur mens man arbejder.


Overordnet kan man pensle forskellen ud på følgende måde:


  • En gamer stol bruges primært til gaming i fritiden, men kan også bruges til kontorstol på arbejdet.
  • En kontorstol bruges stort set udelukkende til arbejde, og har stor fokus på den rette holdning i kroppen når du arbejder.

Når du gamer vil du ofte sidde længere ude mod stolens kant, hvilket også er grunden til at de typisk har en mere indrammet facon, der gør at du ikke glider af stolen.


Hvis du ikke gamer intensivt, kan en normal kontorstol være helt fin så længe den giver dig god komfort.


Derfor er en god gamingstol vigtig


At sidde ned er faktisk belastende for vores krop, ja det lyder underligt, men egentlig er menneskekroppen designet til at stå op, gå rundt og i tilfælde af at man bliver træt, ligge ned.


Mange personer i dag lyder af rygsmerter senere i deres liv, hvilket nogle gange har noget at gøre med hvordan de har siddet det meste af deres liv.


Mange gamere har også jobs hvor de sidder ned foran computeren, derfor kan der hurtigt gå mange timer om dagen med at sidde ned.


Netop dette er den største årsag til at en god gamer stol er utrolig vigtig.


For selvom du måske har den perfekte positur når du sidder foran computeren, kan din stol stadig være for dårlig til din kropsbygning.


Moderne gamer stole er designet til at passe til din personlige positur og kropsstørrelse, og giver en behagelig siddeoplevelse med høj komfort.


Netop dette er grunden til at mange, også på arbejdet, har valgt at udskifte den traditionelle computer stol med en moderne gamer stol.


Hvis du oplever smerter i kroppen efter en lang arbejdsdag foran computeren, kan en ny computer stol i form af en gaming stol gøre underværker.


Du får en helt fantastisk komfort i de bedste gamer stole på markedet, som sikrer den rette vinkel i både dine ben, arme, håndled, hofte og alle andre punkter på kroppen.


4 Tips til hvilken gamer stol man skal vælge


At vælge den helt perfekte stol kan virke som nærmest en umulig opgave for mange.


Ofte kommer du ud for at den stol du har valgt måske er god på mange punkter, men måske sidder armlænene lidt forkert i forhold til dine præferencer, eller rygstøtten er måske lidt for dårlig til din kropsbygning.


Det er dog muligt at vælge en stol som er næsten perfekt til dine behov, hvor især det rette materiale samt justerbare funktioner er de helt store spillere til den perfekt siddekomfort.


#1 Vælg de rette funktioner i din gaming stol


Afhængig af prisen på din gamer stol får du enten få eller mange funktioner som du frit kan justere på for at få den optimale komfort.


De gamer stole som er oppe i de høje priser er tæt på 100% justerbare, hvor du frit kan ændre højde, sædevinkel, ryglænets vinkel samt justere puder til nakke og lænd.


Nærmest alle gamer stole kommer med armlæn, men hvis du ikke ønsker disse kan du ofte frit fjerne dem eller sænke dem helt ned så de ikke forstyrre dig.


Armlæn er dog ofte en stor spiller i komfort, og i gamer stole kan de justeres på mange ledder og kanter, både op, ned, frem, tilbage samt til siderne.


#2 Det rette materiale i gamer stol


Nogle personer foretrækker helt bløde stole, mens andre foretrækker et materiale der er mere fast.


I de gamer stole som ligner sæder fra racerbiler, får du ofte et lidt hårdere materiale, som dog stadig er meget komfortabelt.


Der findes dog også gamer stole som har et meget blødt materiale, hvis du foretrækker dette.


Overvej hvad der er bedste for din krop, nogle personer er nødt til at bruge bløde sæder, mens andre foretrækker hårdere sæder da det er lidt bedre til at holde kroppens rette positur.


Det hårde materiale er nemlig meget fast, hvilket i større grad tvinger din krop til at sidde i den korrekte position du har indstillet stolen til.


#3 Den rette vægt i gamer stol


Generelt når du vælger stole, om det er spisebordsstole eller gamer stole, så er vægtkapaciteten utrolig vigtig.


Det er nemlig en af de største grunde til at din gamer stol går i stykker, hvis du eksempelvis har valgt en stol der har en lav vægtbegrænsning.


Der findes heldigvis gamer stole i dag som kan holde helt op til 160 kg og derover, hvilket er nok i langt de fleste tilfælde.


Selvom du ikke vejer helt så meget, kan det stadig være en fordel at vælge en stol med en høj vægtbegrænsning, hvis du eksempelvis læner dig meget tilbage i din stol.


Når du læner dig tilbage er det nemlig meget belastende på stolen, men en stol med en høj vægtgrænse kan holde til meget mere end de fleste gamer stole.


#4 Vælg et design og de farver der passer til dit gaming setup


Selve designet i din stol er ikke vigtigt i forhold til din positur og komfort, men er dog vigtig i forhold til dine personlige præferencer i dit gamer setup.


Der findes i dag gamer stole i utallige farver og mønstrer, som alle passer ind i forskellige personers gamer setups.


Nogle firmaer tillader sågar at man designer sin helt egen stol, dog koster dette selvfølgelig en del mere end blot at købe en gamer stol i et standard mønster og farve.


Du kan også få gamer stole i helt neutrale farver, som fx i sort læder der også passer ind i de fleste kontormiljø.


Derhjemme kan du så vælge en lidt mere farverig variant hvis du er til det, som gør det gamer setup lidt mere iøjnefaldende.


Indstil din gamer stol og andet udstyr korrekt når du gamer - undgå skader


Når du anskaffer dig en gamer stol, er det sjældent at den bare er klar til brug og er helt perfekt til dig, men det kan du heldigvis lave om på.


Gamer stole kan justeres og indstilles på præcis den måde der passer bedst til din kropsbygning.


De nyeste gamer stole kan ofte justeres i alle led og er ofte udstyret med puder til lænden og nakken som kan justeres eller tages af hvis de ikke er nødvendige.


Du skal sikrer dig at alt spiller i din nye computer stol, så du får den absolut bedste siddekomfort til netop din krop.


Det er egentlig lige meget om du vil bruge en gamer stol til gaming eller blot til arbejde eller anden aktivitet foran computeren, komforten skal gerne være perfekt til alle formål.


En god tommelfingerregel er at skabe en 90 graders vinkel i både dine albueled samt dine knæ når du sidder i stolen.


Dette sikrer nemlig at du ikke overanstrenger dine led når du bruger computeren.


Derudover er noget af det vigtigste selvfølgelig at have den rette komfort til ryggen, da det især er dette punkt mange døjer med når de sidder forkert.


Gamer stole kan nemt justeres i ryglænet, og tilføjelsen af de komfortable puder i nogle gamer stole tvinger nærmest din krop til at sidde korrekt, så du får færre smerter i ryggen efter en lang dag foran computeren.


Udover at indstillingen på dine stol skal være optimal, skal du også sikrer dig at dit generelle computer-setup spiller optimalt.


For selvom din stol er indstillet perfekt, kan ting som højden på dit skrivebord eller afstanden til din skærm, keyboard og mus også være store spillere når det gælder optimal komfort foran computeren.


Det er vigtigt at især dit bord har den rette højde, så du ikke sidde med armene i en forkert vinkel.


Derudover er det vigtigt når du bruger dit keyboard meget, at have god støtte til dine håndled.


Det samme er gældende i forhold til brug af computermus, især hvis du gamer.


Når du gamer er der nogle spil som i stor grad bruger musen til hurtige bevægelser, her er det vigtigt at have en god musemåtte som giver dine håndled den komfort de har brug for.


Gamer stol med lys


Hvis du er en af dem der sætter pris på de farverige computer-setups, så er en gamer stol med lys en genial investering.


Denne type gamerstol har den samme komfort som normale gaming stole, men har tilføjet nogle flotte lys i stolens design som får dem til at se utrolig flotte ud.


Disse lys kan du selv indstille og justere, så de giver det lys du ønsker i dit setup.


De kræver selvfølgelig at du tilføjer en strømkilde for at få lyset til at virke, men dette har de tænkt på.


På bagsiden finder du nemlig en lille lomme, hvor du eksempelvis kan placere en powerbank som giver strøm til lyset i stolen.


Du kan også bruge en strømadapter med ledning så du hele tiden har strøm, men dette kan være lidt uhensigtsmæssigt hvis du kører meget rundt på stolen.


Computer stol måtte - slip for ridser i gulvet


Næsten lige meget hvor du bruger en gamer stol eller normal computer stol, er det vigtigt at beskytte det underlag du kører på.


Især når det gælder gulvtæppe eller trægulv, er en gaming gulvmåtte eller et regulært underlag til kontorstole utrolig vigtige.


Du kan nemlig skade gulvet betydeligt når du kører rundt på din gamer stol, men med en billig gamer gulvmåtte er dette intet problem.


Gamer gulvmåtter er lavet af et stabilt og slidstærkt materiale, som sikrer en bedre friktion mellem din stol og det underlag den beskytter.


Derudover kan de også give en øget komfort, da de ofte er bløde i deres materiale hvilket kan gøre din tilstand når du sidder ned en smule bedre.

I denne kategori kan du finde Gaming stole. Er du seriøs gamer ved du at stolen skal være i orden. Ellers bliver man træt i ryggen og kroppen, hvis man sidder og spiller i flere timer.
Leder du efter sjove gadgets til de lidt yngre børn, så se vores store udvalg af segboards lige her: https://www.avxperten.dk/segboard/
i denne kategori finder du kvalitets gaming stole, som har masser af indstillingsmuligheder og støtte til lænd, ryg og nakke. Husk også at se vores udvalg af andet gamer udstyr som et gamer tastatur og mus for at få styr på hele dit gamingsetup.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007