Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Gaming PC

Mangler du en ny komplet Gaming PC med alt hvad det indebærer, så finder du løsningen her på siden. Vi tilbyder færdiglavede Gaming computere, så du blot skal tilslutte din skærm, tastatur, mus osv. og derefter kan game med det samme.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Gaming PC

Gaming PC - Få den ultimative spiloplevelse

Her på siden finder du vores udvalg af gamer PC´er, som ofte er både større, stærkere og hurtigere end en almindelig PC, som du bruger på kontoret eller arbejdspladsen.

En gaming PC bruges også af og til på kontorer eller arbejdspladser, hvor der kræves en stærkere PC til mere krævende opgaver, eller som bare har ekstra meget og hurtigere lagerplads.

Gaming computeren er skabt til at gøre det samme som en almindelig PC, men at kunne klare krævende opgaver med lethed og hurtigere, samtidig er en gaming PC ofte sådan udformet at den har en bedre køling af komponenterne inde i computeren, hvilket gør at den selv ved krævende opgaver, kan fungere mere effektivt.

Hvis du er i tvivl om du har brug for en computer til gaming eller om hvilken gaming PC du skal have, så kan du med fordel læse med herunder, hvor vi har samlet nogle informationer, som kan hjælpe dig i jagten på den helt rigtige gaming PC til dine behov og ønsker.

De 7 Vigtigste komponenter at undersøge inden du vælger Gaming PC

Når du vælger en færdigbygget gamer pc, vil alle komponenterne selvfølgelig spille sammen.

Dog kan det være meget relevant stadig at sikre dig at du har de rette komponenter til dine spil-behov.

Nogle moderne spil kræver nemlig forholdsvis meget af komponenterne i din computer, så derfor er det altid relevant at tjekke minimumskravene i dine yndlingsspil, og derefter matche dem med den gamer computer du leder efter.

Vigtige komponenter i en gamer PC er især:

  • Motherboard
  • Grafikkort/GPU
  • CPU/Processor
  • Kabinet
  • RAM
  • HDD eller SSD
  • Strømforsyning

Herunder kan du læse meget mere om de absolut vigtigste komponenter at tjekke efter, når du vælger en gaming PC.

#1 - Motherboard/bundkort

Motherboardet/bundkortet er samlingspunktet for de mange komponenter i din computer.

Du kan se den lidt som fundamentet i dit hus, uden den er der ikke noget andet der hænger sammen.

Her er det vigtigste at sikrer dig, at det motherboard du vælger er kompatibelt med de andre komponenter du vil købe.

Det er nemlig ikke en selvfølge, at alle motherboards passer til alle typer grafikkort og processorer osv.

Du kan altid slå det gældende motherboards modelnummer op, og eventuelt gøre det samme med fx dit grafikkort, for at se om de passer sammen.

#2 - Grafikkort/GPU

Til gaming er det helt vigtige, og ofte også det dyreste komponent, grafikkortet (også kaldt GPU).

Grafikkortet er krævet til moderne spil, for at skabe flydende og kvalitetsrige billeder på skærmen.

Uden et godt grafikkort, ja så har du en ringe gaming PC i mange tilfælde.

Grafikkort bliver produceret af en række virksomheder, som fx Nvidia og AMD, og har meget forskellige specifikationer afhængigt af modellen.

Næsten hvert år udkommer nye modeller, og det er op til dig at undersøge om du har brug for det helt nyeste, eller kan nøjes med en af de ældre modeller til dine behov.

#3 - Processor/CPU

Processoren i din computer kan anses som værende “hjernen”, eller “kommandocentralen” i dit system.

Den sørger for at uddele alle opgaverne til de rette komponenter, og sørger for at det hele sker på ordentlig vis.

En langsom processor vil gøre samtlige inputs du foretager meget langsomme, og kan i værste fald betyde at computeren crasher, eller møder det velkendte “blue screen” som får den til at genstarte.

Ligesom med grafikkortet, og de fleste andre komponenter, skal processoren vælges med omhu, da den skal supplere de resterende komponenter.

Ofte vil især grafikkort og processor gå hånd i hånd, og har du en dårlig processor, vil grafikkortet ikke fungere optimalt, og omvendt hvis du har et ringe grafikkort, får du ikke det maksimale ud af din processor.

#4 - Kabinettet

Selve PC kabinettet virker måske ikke som det vigtigste at overveje, men det er faktisk ikke helt sandt længere.

Før i tiden var det mere en smagssag, og der kunne du blot vælge det kabinet du synes var flottest, og mest efter din smag.

I dag er det lidt anderledes, for selvom du stadig kan vælge det design og farve osv. som du foretrækker, skal du nu være opmærksom på størrelsen også.

Det skyldes, at komponenter som især grafikkortet, er blevet meget store med tiden.

Det betyder, at nogle kabinet simpelthen ikke har plads til nogle af de nyeste grafikkort, rent fysisk.

Derfor skal du altid tjekke det kabinet du vil bruge til din PC, og sikrer dig at dine komponenter rent faktisk passer i det.

#5 - Mængden af RAM du har brug for

RAM fungerer som en slags korttidshukommelse/opbevaring i din computer, og er med til at gøre processerne væsentlig hurtigere.

Derudover sikrer en højere mængde RAM, også at du kan have flere applikationer åbne på samme tid, uden at det kan mærkes på computerens hastighed.

Mængden af RAM du har brug for kan svinge meget afhængigt af hvad dit behov er, samt udviklingen i diverse applikationer som fx spil, eller videoredigeringsprogrammer.

Vil du spille de nyeste spil, og bruge avancerede programmer, kan det kræve en høj mængde RAM.

Bruger du blot din computer til normal online-surfing eller mindre krævende spil, behøver du ikke tænke så meget på RAM.

#6 - HDD eller SSD?

HDD er navnet på de normale drev som de fleste kender fra før i tiden, hvor du opbevare alt data i din computer på.

SSD står for “solid state drive” og er en moderne opgradering til de efterhånden forældede HDD´er.

En SSD er i dag anset som værende den bedste løsning, og er langt hurtigere end en HDD.

Har du fx dit styresystem installeret på en SSD, kan du i opstarten i din computer ofte nøjes med at bruge et par sekunder inden du lander på dit skrivebord.

Modsat, hvis du bruger en ældre HDD, kan det tage mange sekunder, og i værste fald minutter at starte din computer.

Her er en hurtig sammenligning så du nemmere kan se forskellen mellem SSD og HDD:

Specifikation

SSD

HDD

Ydeevne

Fantastisk

Middel, meget langsommere end SSD

Holdbarhed

God

Fin holdbarhed, men mekaniske dele udgør risiko

Strømforbrug

Lav

Højere end SSD

Krævet plads

Meget lidt

Kræver meget plads ifht. SSD

Responstid

Mindre end 100 mikrosekunder

2.9-12 ms

Start-up tid

Øjeblikkelig, få milisekunder

Tager ofte flere regulere sekunder

#7 - Strømforsyningen

Det vigtigste når du vælger en strømforsyning, er at skyde lidt over målet, så du er helt sikker på at du har nok strømtilførsel til alle dine komponenter.

Især grafikkortet i en moderne computer, sluger utrolig meget strøm, derfor er det vigtigt at du er sikker på at din kommende strømforsyning har nok mulighed for at føre strøm til et kraftigt grafikkort, og samtidigt også alle andre komponenter.

Der vil altid være oplyst en bestemt mængde Watt(W) på en strømforsyning, som er en indikator for hvor meget strøm den maksimalt kan tilføre på samme tid.

Her skal du blot sammenligne med det maksimale strømforbrug i dine komponenter til sammen, og se om det passer sammen.

Det er altid en god ide at vælge en strømforsyning der er kraftigere end hvad du egentlig har brug for, da det sikrer fremtidige opgraderinger til din computer hvis du ønsker det.

3 ting du bør vide om Gaming computere inden du køber

Der findes mange forskellige modeller af gamer computere, og hvis du er nybegynder inden for gaming, kan det være svært at gennemskue hvad du egentlig har brug for, for at opnå en enestående spiloplevelse når du gamer.

Det samme gør sig gældende når du blot har brug for en stærkere computer til forskellige krævende og tunge programmer, og har kig på en gaming PC.

Herunder finder du lidt mere information om gaming PC´er, som kan give dig et bedre startpunkt for din jagt på den rigtige PC til dit behov.

#1 - Gamer PC eller gamer bærbar?

Det første valg du skal være opmærksom på er om det er en Gaming PC eller en gamer bærbar du har brug for.

Der er fordele og ulemper ved begge, og her er det derfor i høj grad et spørgsmål om hvor du gamer og hvor meget du ønsker at kunne tilpasse din computer.

Hvis du ofte deltager i gaming events på forskellige lokationer eller ofte har computeren med hjem til venner og på anden måde gamer på farten, så kan en gamer bærbar være det helt rigtige for dig.

Men en gamer bærbar har desværre sine begrænsninger og er ofte samlet set en dyrere investering end en stationær gaming computer.

I en bærbar computer er du ofte begrænset af en ringe mulighed for opgradering af enkelte komponenter, da pladsen er yderst begrænset, og samtidig er disse komponenter meget kompakte og væsentlig dyrere, på grund af den kompakte udformning.

Det vil sige at din gamer bæbare ofte bliver hurtigere forældet, da du ikke har samme mulighed for at udskifte komponenter, og derfor kan du ofte være nødt til at betale en hel del mere for en fremtidssikret gamer bærbar, hvis du vil sikre dig at den kan holde i mere end et par år.

En stationær gaming PC giver derimod rig mulighed for at opgradere og udskifte mange af de relevante komponenter, og giver også ofte bedre mulighed for køling, fordi der er bedre plads mellem komponenterne inde i computeren.

En gamer PC er ikke så let at tage med sig rundt til vennerne, men den er ofte både stærkere, hurtigere og mere effektiv end en gamer bærbar, og samtidig har du ofte mulighed for at tilpasse ethvert aspekt af computeren, ved at vælge præcis de komponenter du har brug for til din gaming oplevelse.

Selv om en gamer bærbar er praktisk i forhold til at tage med og spille andre steder end derhjemme, så tilbyder en gaming PC stadig og ofte en noget bedre gaming oplevelse, også efter et par år.

#2 - Type af Gaming computer

Der findes generelt set 3 typer af gaming PC´er og det er vigtigt at have med i dine overvejelser hvilken type der passer bedst til dine behov og ønsker, da typerne har forskellige kvaliteter og prisklasser.

Low-end Gaming PC

Selv om mange mennesker forbinder Low-end produkter med dårlige og billige produkter, så kan du faktisk få en rigtig fin gaming PC i denne type.

Low-end gaming computere har ofte ikke de nyeste dele og har måske heller ikke det fedeste design, men ofte har disse modeller en rigtig fin processor og grafikkort, men måske et lidt mindre lager.

De kan være svære at opgradere, og har ofte et mindre bundkort, som også begrænser mulighederne for at tilslutte ekstra dele, men denne type maskine kan stadig være et rigtig godt valg, da du uden problemer kan køre langt de fleste spil, blot med en lavere grafikindstilling.

Derfor kan denne typer gaming PC, være det perfekte valg til nybegynderen, børneværelset eller til kontoret, der har brug for lidt mere ydelse.

Mid-range gaming PC

Hvis du allerede har fundet ud af at gaming er en hobby der er kommet ind i dit liv for at blive, kan en mid-range gaming PC give dig en masse ydelse for pengene, og give dig rigtig gode spiloplevelser i lang tid.

Ofte er Mid-range PC´er udstyret med de sidste nye komponenter, og både processor, grafikkort, RAM og lagerplads lever op til nyeste krav, så det er ikke på komponenterne der er sparet.

Derimod ligger besparelsen dog ofte i kølingen af komponenterne og i nogle tilfælde i et begrænset bundkort, hvilket kan sætte en begrænsning for opgraderinger hen ad vejen, men mid-range gaming PC´er kan stadig være et rigtig godt valg.

High-end gaming PC

I denne type gaming PC er der ikke sparet på noget, da alle dele er det nyeste nye, og det er ofte ikke nødvendigt at tænke på opgraderinger i lang tid, men når det bliver tid, er der rig mulighed for at opgradere komponenterne.

Bundkort og køling giver dig rigtig gode muligheder for at udvide PC´en med andre komponenter og bygge videre på grundmodellen.

Både design og størrelse er optimal og du får lidt mere end bare en velfungerende computer.

High-end gaming PC´er er ofte også prismæssigt i den høje ende, men med mindre du bygger din computer fra bunden, så finder du næppe noget der giver dig alt det nyeste for samme pris.

#3 - Ydeevne i en Gaming PC

Når du skal finde en gaming PC med en god ydeevne, kan du ikke blot kigge på en enkelt del i computeren, men derimod bør du overveje både processor, grafikkort, RAM, harddisk/SSD, netkort og køling.

Alle disse komponenter har nemlig en stor indflydelse på computerens ydeevne, men er også dele, der ofte kan opgraderes til bedre komponenter på et senere tidspunkt, alt efter hvilken model af computer du får fat i.

Processoren eller CPU er en af de absolut vigtigste dele af din computer, da det er hjernen i systemet.

Processorer er populært enten fra Intel eller AMD, hvor der kommer nye versioner år efter år med fantastiske ydeevner.

Grafikkortet skaber mængden af billeder og holder styr på disse, og normalt er 60 FPS minimum for gaming, for at spillet kører flydende.

RAM er afgørende for hvor hurtig din computer er, og har du for få RAM, kan det skabe problemer i din gaming oplevelse, da spil har brug for en konstant levering af data.

RAM holder på alt den data du skal bruge og kan levere den med det samme, så når der ikke er RAM nok, kan du ikke få leveret alle de data du har brug for, og dermed kan spillet opleves som langsomt.

16 GB er det anbefalede antal ram til en gaming PC, men du kan også i mange spil nøjes med 8 GB.

Harddisken/SSD´en er dit lager og det er her at alle dine data opbevares, eksempelvis software, spil, styresystem og meget mere, derfor kan det godt betale sig at have så meget plads som muligt.

Den sidste nye model er SSD løsninger, som er væsentlig hurtigere til at levere data end de ældre modeller af HDD typen.

Netværkskort er relativt billige og kan findes i modeller til kablet netværk, WiFi og bluetooth, ofte er en kablet forbindelse til internettet at foretrække, da dette ofte giver en mere stabil og ofte lidt hurtigere internet forbindelse.

Men både WiFi og bluetooth kan være gode opkoblingsmuligheder for tilbehør til din computer, så du mindsker antallet af kabler til din gaming PC.

FAQ om gaming computere

Er det billigere at lave en gaming PC selv?

Priserne på PC komponenter svinger konstant, og det betyder at det nogle gange kan være enten billigere eller dyrere at bygge din egen gaming PC, i stedet for at købe den færdiglavet hos andre. I stedet skal du undersøge de individuelle komponenters pris, og se om det kan betale sig at bestille dem separat og selv samle din PC.

Hvordan sikrer jeg mig at jeg vælger den rette gaming PC?

Hvis du vil være helt sikker på at din kommende PC kan køre de spil du ønsker, kan du tjekke spillenes producents hjemmeside, eller sider på platforme som Steam eller Epic Games. Her vil de være oplyst både minimums, og anbefalede systemkrav, så du kan se hvad spillet helt konkret kræver af hardware for at køre optimalt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007