Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

AMD

AMD er et verdenskendt brand, kendt især for deres udvkling af grafikkort og processorer til computere. Find din nye AMD GPU eller CPU lige her.

Filtrér
Sortering

Læs mere om AMD

AMD - Verdenskendt Computerteknologi i særklasse

AMD står for Advanced Micro Devices og er den gængse benævnelse for en amerikansk teknologi virksomhed med base i Santa Clara, Californien.

AMD producerer forskellige computerkomponenter, som kan forbedre både ydelse og hastigheden i mange computere.

Virksomheden er især kendt i gamer miljøet og blandt mennesker som selv bygger deres computere, da AMD ikke leverer færdige computere, men derimod dele som eksempelvis processorer og dertil hørende teknologier og enheder.

AMDs produkter bliver brugt i mange forskellige enheder som almindelige computere, servere og spillekonsoller.

Virksomheden har gennem de seneste mange år været en konkurrent til Intel og har de sidste mere end 10 år øget både markedsandelene og antallet af markeder.

AMDs ønske om at skabe ekstraordinære produkter som kan sætte skub i den næste generations computeroplevelse er bemærkelsesværdig, men hvis du sidder og undrer dig over hvad virksomheden egentlig er kendt for her i Danmark, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om virksomheden.

AMD - Kendt for højtydende processorer

AMD har i mange år været en af de store spillere i udviklingen af bla. højtydende processorer, men startede allerede i 1969 med at optimere mikroprocessorer fra andre fabrikanter.

I Dag er AMD et kendt mærke inden for især gaming miljøet og i Computerbaserede brancher og har i de seneste år oplevet en enorm fremgang, især med virksomhedens nyeste modeller af Zen processorer.

I Danmark er AMD nok bedst kendt for:

 • Mikroprocessorer/CPU´er - herunder Zen og Ryzen
 • Grafikkort og grafiske teknologier
 • Chip til bilindustrien
 • AI teknologi
 • Software

Især hastigheden er en af hovedårsagerne til AMDs popularitet blandt især gamere og computerbaserede virksomheder over hele verden.

En af AMDs største konkurrenter er Intel, som udvikler og producerer mange af de samme produkter som AMD, men siden 2017, hvor AMD præsenterede deres første generation af Ryzen Processor, tog markedet fart for AMD.

Ryzen viste sig nemlig særdeles konkurrencedygtigt og AMD lagde nu afstand til Intel, med flere kerner og en bedre ydelse.

4 grunde til at vælge AMD komponenter

Der er mange gode grunde til at vælge komponenter fra AMD, når du skal forbedre din computers ydelse, hvad enten du bruge computeren til almindeligt privat brug, til gaming, eller du er ved at opsætte en server.

Herunder har vi samlet de fire bedste grunde til at vælge computerkomponenter fra AMD.

#1 - AMD CPU - en efterspurgt standard

AMD CPU er efterhånden en meget efterspurgt standard især når det handler om kundernes ønsker til en ny bærbar eller pc.

Blandt andet oplever mange producenter af computere at kunderne ønsker AMD processorer i deres nye computere, og her er flere producenter begyndt at producere computere med AMDs CPU´er.

Grunden til at AMDs Processorer og komponenter er så eftertragtet er blandt andet den tilbudte hastighed og herudover en stabil ydelse, hvor der er mulighed for individuelle tilpasninger af blandt andet det såkaldte overclocking.

Derudover tilbyder AMD i skrivende stund flere kerner i deres CPU end mange af deres konkurrenter, og det betyder at AMD CPU´er ofte kan klare flere processer på samme tid, og samtidig ligger også clock-frekvensen højt.

Clock-frekvensen er det der bestemmer hvor hurtigt den pågældende CPU kan køre en given proces.

Flere kerner og en høj clock-frekvens giver dig derfor mulighed for at køre flere programmer på samme tid, også selvom det er store og tunge programmer.

#2 - Mulighed for et komplet AMD system

Selvom AMD primært er kendt for deres meget effektive CPU´er, så producerer og udvikler virksomheden også en lang række andre komponenter til opbygning af din computer.

Det betyder at du kan lave en computer, som næsten udelukkende benytter sig af komponenter fra AMD.

Fordelen ved at benytte flere komponenter fra samme producent er at disse komponenter ofte kan passe sammen og dermed kan arbejde mere effektivt sammen.

Samtidig er du sjældent nødt til at gå på kompromis med de specifikationer, som du ønsker din computer skal have, netop fordi du kan finde et bredt produktudvalg fra AMD.

AMD producerer blandt andet følgende komponenter i forskellige modeller og med forskellige muligheder og specifikationer:

 • GPU
 • Chipset
 • Memorycards
 • Grafikkort
 • Motherboards
 • Acceleratorer
 • Software
 • Værktøjer
 • Apps

Der er derfor store muligheder for at finde komponenter der svarer til dine behov og ønsker, uanset om du bruger din nye computer til gaming, grafiske opgaver, erhverv eller privat.

#3 - AMD produkter i konstant udvikling

AMD er en virksomhed der kontinuerligt udvikler på deres produkter og derfor nu er i stand til at konkurrerer med de store og etablerede producenter af lignende produkter.

Den konstante udvikling af produktsortimentet betyder også at der i skrivende stund bruges AMD komponenter i mange spillekonsoller og af mange bilfabrikanter, som primært bruger chipsets og mikroprocessorer fra AMD.

Derudover er AMD med i udviklingen af AI (artificial intelligence) og samtidig bruges mange af AMDs komponenter i alt fra rumfart til private laptops, naturligvis i ret forskellige opsætninger, men den helt grundlæggende teknologi er mere eller mindre ens, uanset om det er en drone der skal styres, en 3D printer der skal fungere eller en satellit, der skal kommunikere med en central på jorden.

AMD er med sin store udvikling i skrivende stund en af verdens førende computer teknologi virksomheder og er bygget på ambitionerne om at være med til at drive computerteknologien ind i fremtiden, med blandt andet Ai og en enestående ydelse og hastighed.

#4 - AMD har mere end 50 års erfaring

Da AMD blev grundlagt i 1969 med fokus på at producere halvledere, lå det ikke umiddelbart i kortene at virksomheden godt 50 år senere, skulle være en af de førende virksomheder, indenfor udvikling af mikroprocessorer til både erhverv og private computer opsætninger.

Ikke desto mindre har virksomheden på sin vej op gennem tiden, formået at udvikle sig, følge med tiden og trods bump på vejen, holdt fokus på fremtiden.

AMD har formået at skabe produkter der kan findes i nogle af de største projekter i verden, blandt andet inden for rumfart, klima bevaring og sundhedsvæsen.

De erfaringer som virksomheden har taget med sig gennem både gode og mindre gode tider, er en del af virksomhedens historie, og har været med til at forme virksomheden, som den ser ud i dag.

Den store erfaring betyder at når du vælger produkter fra AMD, så investerer du i et produkt, som er gennemtestet og kvalitetssikret, så du kan få det optimale ud af din computer, uanset hvad den skal bruges til.

Produkttype
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007