Skærmoptager

En skærmoptager til gaming eller streaming gør det muligt at optage og redigere dine spil, eller endda live streame det nemt og hurtigt.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Skærmoptager

Skærmoptager - til liveoptagelse af gaming på din computer eller konsol

Der findes efterhånden mange på fx YouTube der deler liveoptagelser af deres spiloplevelser, mens de spiller eller lave reaction-optagelser af dem selv, mens de ser en trailer til en kommende Hollywood-film.

Umiddelbart tænker du at det lyder vildt, at nogen kan gøre begge ting på en ting, da det jo kræver en masse fokus, når man fx spiller computerspil.

Løsningen på dette er ligetil, for de bruger en skærmoptager der også er kendt som en game screen optager.

Er det en enhed der frister din indre gamer eller YouTuber til at have til din computerskærm, så har vi et godt udvalg af skærmoptagere som du kan få meget gavn af, hvis du har lyst til at lave spændende live-optagelser af fx dine gaming-oplevelser.     

Sådan fungerer en Skærmoptager

En skærmoptager er en kompakt lille enhed der bruges til at lave liveoptagelser, mens du fx spiller på pc eller konsol.

Enheden fungere som et mellem-led mellem fx din computerskærm og din computer, og kan lave optagelser uden at din computers grafikkort eller processor kommer under stress.

Dette giver din computer meget mere plads til at fokusere på diverse spil du måtte begive dig ud i, og slipper for larmende blæsere osv. som normalt kan forekomme hvis du optager dine spil direkte fra computeren.

Efter en afsluttede optagelse kan du kigge på den igen, hvis du fx vil blive klogere på nogle bestemte ting i en svær bane, så du ved mere til næste gang, når du spiller det samme spil.

En skærmoptager giver dig også mulighed for at du kan redigere og klippe din gaming session og derefter lægge den ud på Youtube eller Twitch, så andre gamers kan se hvad du har præsteret.

Er du en hardcore gamer hvor fart og præcision er meget vigtigt for dig, mens du optager, så kan de fleste skærmoptagere undgå tag eller forsinkelse af signal.

Så er der en spændende mulighed med brug af en skærmoptager, som du kan få timers sjov med, hvis du er en professionel gamer der vil dele sine liveoptagelser ud på de sociale medier til glæde for andre gamers verden over.         

4 ting du skal overveje inden du køber en skærmoptager

Lige siden at der blev udviklet og produceret skærmoptagere for nogle år tilbage, så er markedet af dem vokset yderligere, da der er mange gamers og YouTubers som aldrig fø,r der optager deres spiloplevelser, deler dem og gør en god forretning med dem.

Du kan være at du har lyst til at prøve det samme, hvis gaming er din store passion og du vil have en mulighed for at streame liveoptagelser til resten af verden.

Der findes i øjeblikket mange forskellige skærmoptagere der kan det samme hver især, men som til gengæld ikke ser ens ud i forhold til den måde, de er designet på og der kommer nok flere af dem med tiden.

Du kan fx en købe en skærmoptager der har RGB belysning der lyser i forskellige farver, mens du er i gang med at bruge den, og du kan fx tilslutte den til din stationære eller bærbare computers USB-port, så den kan få strøm derfra.

Er du generelt ikke godt bekendt med skærmoptagere, så har vi herunder samlet op på en række af oplysninger der kan være med til at gøre dig klogere på deres specifikationer, tilslutningstyper, videokvaliteter, og til sidst om harddiskkapacitet (GB og TB) i dem.

Sætter du dig ordentlig tid af til at gennemgå vores informationer om vores skærmoptagere, så kan du blive en ekspert i dem, før du køber den helt rigtige skærmoptager til din computer.            

#1 - Vælg de rette specifikationer (Processor, RAM osv.)

Inden du kaster dig ud i at købe en skærmoptager fra vores side, så er det meget vigtigt at du på forhånd sætter dig ind i de forskellige specifikationer der findes i skærmoptagere såsom processor, RAM osv.

Det er for at du kan være sikker på at købe den skærmoptager der måtte matche til din tekniske krav i samspil med din computer.

For hvis du spiller nogle af de tunge grafiske computerspil, så er det en god idé at købe dig en skærmoptager der fx har en kraftig processor der kan håndtere liveoptagelserne, uden at de hakker undervejs.

Du kan læse nærmere om de skærmoptagere vi har på vores side og undersøge dem hver især for at få et klar overblik af deres forskellige specifikationer, inden du laver det afgørende køb.      

#2 - Tilslutningstyper til skærmoptagere

En skærmoptager har forskellige tilslutningstyper i sig.

Du kan fx tilslutte dit headset med mikrofon og din controller til dens to 3,5 mm minijack, eller via USB-indgang, så du har nemt ved at spille og streame på samme tid med dine venner.

Skærmoptageren har typisk også HDMI-tilslutning, så du kan forbinde den til din skærm med HDMI indgang.

Strømforsyningen i en skærmoptager foregår oftest via USB, som du tilslutter en af USB-portene på din computer eller konsol.      

#3 - Videokvaliteter i skærmoptagere

Videokvalitet når du laver liveoptagelser med en skærmoptager er altafgørende for at du får dem lavet i en god og høj kvalitet uden slinger i valsen, mens du både spiller og streamer.

Mange computerspil i dag er i meget høj 4K-billedopløsning og opefter, så det er vigtigt at din kommende skærmoptager kan følge med på det punkt, så du kan undgå forsinkelse i billedet og i værste fald at billedet fryser.

Det vil også være se langt bedre ud at det hele spiller sammen visuelt, når du laver dine liveoptagelser.

En skærmoptager understøtter video-passthrough som gør det muligt for dig at få en nøjagtig billedstreaming i en god hastighed.

Her er noget om de videokvaliteter du typisk kan finde i skærmoptagere:

  • 4K: op til 30 fps. En skærmoptager kan producere et billede i 4K-opløsning ved 30 billeder pr. sekundet. 
  • 2K: op til 60 fps. Der kan producere billeder i 2K-opløsning ved 60 billeder pr. sekundet.
  • Full HD: op til 120 fps. Der kan laves billeder med en skærmoptager i fuld HD-opløsning ved 120 billeder pr sekundet.  

#4 - Harddiskkapacitet (GB og TB) i skærmoptagere

Til lagring af de liveoptagelser du laver med din kommende skærmoptager, er det en god idé at tænke på harddiskkapaciteten.

Det at lave videooptagelser kan som bekendt fylde meget og tager derfor temmelig meget plads, så hvis du skal lave et x antal liveoptagelser gennem et længere forløb, så kan det anbefales at du fx går efter en skærmoptager med et harddiskkapacitet på flere terabytes. 

En terabyte er lig med 1000 gigabytes, så det kan godt betale sig i det lange løb at købe en skærmoptager med stor harddiskkapacitet af den kaliber.     


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007