Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Vinklet HDMI

Har du enheder, som fx et TV, du gerne vil have helt tæt til væggen, kan et vinklet HDMI kabel give dig mere plads. Passer perfekt tæt op af væggen, så du kan gemme kablerne af vejen helt diskret.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Vinklet HDMI

Vinklet HDMI stik - nem montering på trange steder

Her på siden finder du vores udvalg af vinklede HDMI kabler og adaptere, som er ideelle til montering på trange steder, eksempelvis når en skærm skal hænge tæt til væggen.

HDMI kablet kender du sikkert allerede, da det er en meget udbredt forbindelse til skærme og andre enheder, når der skal overføres lyd og billede.

Et almindeligt HDMI kabel er effektivt og findes i mange kvaliteter og prisklasser, men da mange mennesker hænger deres fjernsyn op på væggen, kan det give lidt udfordringer.

HDMI stikket er nemlig ofte ret stort og langt, hvilket betyder at hvis skærmen skal hænge helt tæt ind til væggen, er der ofte ikke plads til det store stik på bagsiden af skærmen.

Det betyder at du ofte må bruge et af stikkene på siden af skærmen, hvis du er heldig at der er sådan placerede stikindgange, men dette betyder også at det kan være svært at samle kablerne i en kabelskjuler, fordi kablerne kommer fra flere steder på skærmen.

Her kan et vinklet HDMI stik eller kabel være en rigtig god løsning, da det kan sikre en nem montering på selv trange steder.

Er du i tvivl om hvad du skal være opmærksom på når du skal finde et vinklet HDMI, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt information, der kan hjælpe dig til at finde frem til den rigtige løsning for dig.

3 ting du bør overveje inden du køber Vinklet HDMI

Der findes mange forskellige modeller af HDMI kabler og stik, samtidig kan både kvalitet og pris variere meget på de forskellige modeller.

Herunder har vi derfor samlet vores bud på 3 ting du bør overveje og være opmærksom på, inden du køber vinklet HDMI stik og kabler.

#1 - Type af Vinklet HDMI

Der findes forskellige typer af vinklet HDMI stik, og her kan du blandt andet vælge i mellem en adapter eller et HDMI kabel med et vinklet stik.

Hvis du allerede har et rigtig godt HDMI kabel, som du gerne vil fortsætte med at bruge, kan du overveje at finde en god vinklet HDMI adapter.

På den måde kan du stadig bruge dit udmærkede HDMI kabel og placere dette i adapteren, som så kan sættes i din skærm.

Her peger stikket fra dit kabel opad og ind i adapteren, som har en vinkel og et stik der kan sættes ind i skærmen.

Du kan også finde HDMI kabler med et eller to vinklede HDMI stik, og du kan ved at benytte disse kabler have mulighed for at montere stikket bag på din skærm, selvom den sidder helt ind til væggen.

Uanset om du vælger en adapter eller et kabel med vinklede HDMI stik, kan du finde disse i forskellige opløsninger, der betyder at du ikke behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

En vinklet HDMI adapter fylder ikke ret meget og hvis du allerede har et HDMI kabel med rette opløsning til dit behov, er denne enhed en rigtig god løsning til at få plads til HDMI stikket i din skærm, uden at stikket stikker for langt bagud til at skærmen kan ligge tæt til væggen.

Ved at bruge et vinklet stik, uanset om det er i en adapter eller et kabel, undgår du også at skulle bøje eller knække kablet i en skarp vinkel, hvilket kan skade de små ledere inde i kablet.

Mange mennesker har kablerne til at gå op til skærmen, ned fra gulvet eller en reol, og derfor er det ofte nødvendigt at bøje ledningen for at få stikket i skærmen, og selvom skærmen står på et bord med god plads bagved, kan det altså stadig være en god idé at overveje et vinklet HDMI stik.

#2 - Egenskaber for Vinklet HDMI

Når du skal vælge et vinklet HDMI stik eller adapter, kan disse have forskellige særlige egenskaber, som kan gøre stikkene eller adapterne mere fleksible at bruge.

Udover det vinklede HDMI stik, som både fås i en adapter eller på et kabel, så er det også muligt at få drejelige stik, og ofte sidder disse på et HDMI kabel.

De drejelige stik gør det muligt at dreje stikket i forhold til kablet, i mange forskellige positioner.

Det betyder også at kablet ikke nødvendigvis behøver at sidde enten lige eller i en 90 graders vinkel fra skærmen, men også kan sidde i flere forskellige vinkler.

På den måde kan du bruge kablet på mange forskellige steder og måder.

#3 - Opløsning for Vinklet HDMI

Når du skal vælge det vinklede HDMI stik, uanset om det er i form af et kabel eller en adapter, bør du sikre dig at opløsningen som stikket kan håndtere er den samme som dit nuværende kabel eller skærmen kræver.

Du kan finde vinklede HDMI stik og adaptere i følgende opløsninger:

  • Full HD - 1920x1080
  • 4K UHD - 3840x2160
  • 4K DCI - 4096x2160

Har du en skærm der ikke kan vise 4K opløsning, kan du godt vælge et stik eller adapter der understøtter 4K opløsning alligevel.

Både stik og kabler til 4K kan nemlig sagtens håndtere mindre opløsninger også, men du kan ikke få en opløsning på 4K leveret gennem et kabel eller stik med en Full HD opløsning.

Ofte er 4K HDMI kabler og stik lidt dyrere end vinklede HDMI stik til eksempelvis Full HD opløsning.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007