USB Hub

Find gode og nyttige USB hubs på avXpertens webshop. Er der kun en eller to USB porte i din computer? Udvid med en USB hub og tilslut op til 10 enheder.

Læs mere om USB Hub

Lydklip: Hvad kan jeg med en USB hub?

Hvad er en USB Hub?

Find ud af hvordan du får flere USB porte til din computer med en USB Hub.

Hvad er forskellen på USB 2.0, USB 3.0 og USB-C Hub?

Se en video der forklarer forskellen på USB 2.0, USB 3.0 og USB-C Hub.

Hvad er forskellen på en aktiv og en passiv USB Hub?

Se en video om forskellen på en aktiv og en passiv Hub og hvordan du finder ud af, hvilken type du skal vælge.

USB Hub – Kæmpe udvalg af USB Hubs hos avXperten.dk – køb her

Antallet af USB porte i vores computere er en vigtig faktor. Rigtig mange af de enheder vi tilslutter computeren overfører data via USB stik – og rigtig mange kan oplades via computerens USB port.

Listen over enheder der tilsluttes computeren via USB stik er næsten uendelig. Som eksempler kan nævnes USB tastatur, USB mus, ekstern harddisk, USB nøgler og USB højtalere – og ikke mindst din printer. Det er også via en USB port, du overfører digitale billeder fra dit digital kamera, hvis du anvender kabel i stedet for at overføre fra hukommelseskortet. Ønsker du at tilslutte en trådløs enhed – for eksempel tastaturer eller mus – kan dette gøres ved at sætte en USB bluetooth Dongle i USB porten.
Med alle disse enheder kan der nemt blive lidt trangt omkring USB portene på din computer – der er simpelthen ikke USB porte nok. Her kan du med fordel anvende en af vores USB Hubs.

En USB port kan ikke kun modtage data fra dine enheder. Den kan også levere strøm den anden vej – og dermed oplade de af dine enheder, der er monteret med et indbygget genopladeligt batteri. Der kommer flere og flere produkter på markedet, der kan benytte sig af denne opladningsmulighed. Det er for eksempel trådløse tastaturer og – mus, mobiltelefoner, tablets og iPads. Når du alligevel sidder ved computeren kan du også oplade din e-cigaret, din elektriske tandbørste og …- ja, listen er lang, men antallet af USB porte er begrænset. Her komme en USB Hub til sin ret og giver dig flere porte til rådighed.

USB Hubs fås i mange forskellige modeller

En USB Hub virker i princippet på samme måde som du kender fra en almindelig fordeler dåse til strøm. I den ene ende af et kort kabel sidder et USB stik, der monteres i computerens USB port. I den anden ende af ledningen sidder en lille dåse, der indeholder 4 eller flere USB porte. Til forskel fra en fordeler dåse til strøm kan denne USB ”dåse” både modtage data og overføre disse til computeren – og afgive den fornødne strøm, der kan oplade dine genopladelige enheder. Det giver en stor – og pladsbesparende fordel - da du via de mange USB porte kan modtage de nødvendige data fra nogle enheder, mens du samtidig oplader andre, der måske trænger til et ”skud” strøm.

I vores store udvalg af USB Hubs fører vi modeller med 4 eller flere USB indgange. Disse findes i forskellige designs og farver – og med eller uden strømforsyning.
Specielt mange nyere MacBooks og bærbare PC’er er så tynde og komprimerede i størrelsen, at der ikke er plads til mere end en enkelt eller to USB porte i selve computeren. Det er selvfølgelig en fordel, at en bærbar computer er så lille som muligt, når den skal medbringes til skole, studiested eller arbejdspladsen, men det giver samtidig den ulempe, at der af pladshensyn ikke er så mange USB porte til rådighed. Mange vil gerne have et større tastatur og en mus tilsluttet, når computeren skal anvendes i længere tid ad gangen, ligesom mange har tilsluttet højtalere via en USB port. Har du samtidig en trådløs enhed tilsluttet via en USB bluetooth Dongle, har du allerede brug for 4 indgange.

Du kan med fordel løse dette problem ved at købe en af vores prisbillige USB Hubs, der løser dine pladsproblemer med en udvidelse af tilgængelige USB porte. Vores USB Hubs forringer ikke kvaliteten af dine dataoplysninger, ligesom de ikke nedsætter overførselshastigheden.

Lidt teknik bag USB Hubs

I vores store udvalg finder du prisbillige USB Hubs, der overfører dine date på en sikker og hurtig måde. Hvis du ofte overfører større mængde data, kan du med fordel sikre dig en hurtig overførselshastighed ved at vælge en high speed model, der sikrer dig maksimal overførselshastighed. Dette kan være en fordel ved overførsel af billeder, videoer og andre data af et vist omfang.

Har du brug for at have tilsluttet mange enheder via en USB Hub kan du med fordel vælge en aktiv USB Hub. Denne er forsynet med en strømforsyning, der forstærker effektiviteten – både ved overførsel af data og ved opladning af flere enheder samtidig – og overfører data i samme hastighed som high speed USB Hubs. Har du allerede nu – eller forventer at få det senere – et større behov for flere USB tilslutningsmuligheder, kan en aktiv USB Hub være den helt rigtige løsning til dig.

Vores USB Hubs på denne side er USB 2.0 modeller. Disse er bagud kompatible med USB 1.1, så du er sikret at ældre enheder kan bruges uden problemer. Har du en computer med USB 3.0 eller USB-C porte, kan du finde prisbillige kvalitets USB Hubs til disse formål i vores produkt oversigt. Vores USB 2.0 Hubs kan sædvanligvis anvendes til USB 3.0 porte, da disse normalt er bagud kompatible med USB 2.0 – men kan ikke anvendes i en USB-C port, da stik til disse er mindre og anderledes udformede.

En USB Hub er løsningen til dig, der har en mindre bærbar computer med kun en eller få USB porte. Når en bærbar computer ikke er ”med på farten” ønsker mange at have tilsluttet et større tastatur, en USB mus og måske USB højtalere. I moderne og mindre computere er der ikke USB porte nok til at dække disse behov. I vores udvalg af USB Hubs finder du modeller, der muliggør tilslutning af 4 eller flere USB enheder – uden forringelse af kvalitet eller overførselshastighed. At en USB Hub samtidig kan oplade enheder med indbyggede genopladelige batterier er en yderligere fordel.

Se også andre smarte produkter hos avXperten, som fx:


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007