RJ45 splitter

Mangler du et ekstra stik i din netværksboks? Med en RJ45 splitter kan du omdanne et enkelt netværksstik til to og dermed tilslutte en ekstra computer.

Filtrér

Læs mere om RJ45 splitter

RJ45 splitter - En netværksadapter til forbindelse af to enheder

Et RJ45 kabel hører til en af de mest benyttende netværkskabler der findes, og RJ45 står for “Registered Jack” mens nummeret 45 det nummer som grænsefladen fik tildelt i protokollen over standarder for netværkskabler.

En af de ting du kan bruge RJ45 kabler til, er en RJ45 splitter der kan bruges til at forbinde to enheder til et enkelt netværksstik.

Det er dog vigtigt at sige på forhånd at de ikke deler forbindelsen, så det er derfor vigtigt at du benytter dig af to stk. RJ45 splittere i nogle tilfælde.

En RJ45 splitter kan splitte i fx dit værelse hvor du måtte have dine enheder, og der hvor du måtte have din router eller din switch.

Så med brug af en RJ45 splitter kan du føre signalet fra to RJ45 netværkskabler igennem et enkelt kabel blot ved at splitte dem op ved routeren eller switchen.

Lyder det som en netværksløsning du kan få gavn af, så er det med at udforske vores udvalg af dem på vores side.

4 ting du bør overveje inden du køber en RJ45 splitter

Er du slet ikke bekendt med netværkskabler og udstyr til dem i alt almindelighed og overhovedet ikke om RJ45 splittere, så hæng på herunder.

Vi kan guide dig gennem vores udvalg af RJ45 splittere med en håndfuld af nyttige oplysninger, som kan gøre dig noget klogere på hvad en RJ45 splitter er i stand til at gøre for dit internetforbrug.

Vi kommer således ind på de forskellige typer af RJ45 splittere der findes ude på markedet indenfor netværkskabler.

Vi kommer også ind på vigtige ting som antal af porte på RJ45 splittere, deres kabellængder og den store forskel på en RJ45 splitter og en switch.   

#1 - Typer af RJ45 splittere

Der findes forskellige typer af RJ45 splittere ude på markedet, og de kan alle sammen bruges til det selvsamme formål.

De ser til gengæld ikke ens ud i deres udtryk, og nogle af dem er et tilhørende kabel, mens andre ikke har det.

De fleste RJ45 splittere er med et kabinet der er lavet i stærk metal, mens andre udgaver er lavet af meget holdbart plastik.

Der findes fx en Ethernet RJ45 splitter som du også kan bruge andre Ethernet netværkskabler til, hvis du har nogle af dem til rådighed.

Der er også en RJ45 splitter med nogle knapper der også kan bruges som en netværksafbryder.

Du kan læse meget mere om de RJ45 splittere vi har i vores udvalg af dem og se hvad de tilbyder af muligheder for dit netværk.

#2 - Antal af porte på RJ45 splitter

Mange af RJ45 splittere er med ofte med to porte som du kan bruge til at tilslutte dine RJ45 kabler til.

Men har du flere enheder som du ønsker at bruge en RJ45 splitter, så er det med at overveje en udgave af en RJ45 splitter, der fx har tre porte.

På den måde kan du være sikker på at få forbundet flere enheder med en RJ45 splitter.

Her er eksempler på det antal af porte der findes i de forskellige RJ45 splittere:

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5  

#3 - Kabellængder på RJ45 splittere

Du kan købe en RJ45 splitter med et tilhørende kabel i forskellige længder, men der er ikke tale om flere meter.

En RJ45 splitter med et kabel er ret kompakt i sin størrelse og kræver derfor ikke meget plads i samspil med din router eller din switch.

Du kommer altså ikke til at skulle rode med meget kabelarbejde med brugen af en RJ45 splitter i forhold til dine RJ45 kabler.

#4 -  Forskellen på en RJ45 splitter og en netværksswitch

I forbindelse med at købe tilbehør til din netværksforbindelse er det vigtigt at forstå forskellen på en RJ45 splitter og en netværksswitch.

En splitter er en enhed som du kan bruge til at dele noget ud til flere enheder på samme tid, som er netop det hvad en RJ45 splitter gør.

Hvorimod en netværksswitch er den totale modsætning af en splitter og den er også kendt som en switch.

En netværksswitch er et netværksudstyr der er med to eller mange porte.

Det smarte ved at bruge en netværksswitch er at den kan samle netværket og tillade at flere netværksenheder kan “tale” sammen med hinanden.

En netværksswitch tilbyder dig også en høj hastighed til dit internetforbrug.

Eksempelvis kan en netværksswitch være op på 100 mbit/s og kan derfor klare en eller flere enheder som bruger 100 mbit/s på dit netværk.

Har du fx et netkort i din computer som kan klare helt op til 1 gbit/s, så burde en netværksswitch kunne følge med uden besvær.

Det er derfor værd for dig at læse op på hvad vi har af RJ45 splittere og netværksswitches, så du kan have de forskelle på dem med i dine overvejelser.

Fordelen og ulempen ved at have en RJ45 splitter

Som med mange andre ting indenfor elektronikkens verden er der fordele og ulemper ved brug af dem, og det gælder også for brugen af en RJ45 splitter.

Fordelen ved en RJ45 splitter er hvis du kun har to RJ45 netværkskabler, så er den en meget praktisk løsning at benytte dig af.

Havde du mere end to netværkskabler til at forbinde flere enheder, så er det mest oplagt at gå efter en netværksswitch, der har mange porte til netværkskabler.

Opdelingen af to netværkskabler i en RJ45 splitter kan desuden begrænse ydeevnen på hastigheden af dit internet, hvilket er langtfra optimalt til fx onlinespil.

Så der kan være en ulempe ved brug af en RJ45 splitter, hvis du bruger dit internet rigtigt meget.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007