Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Antenne værktøj

Special antenne værktøj og tænger der er designet til arbejde med antennekabel og antenneinstallationer. Stort udvalg af monteringstænger til dine installationer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Antenne værktøj

Antenne Værktøj til arbejde med antenneinstallationer

Her på siden finder du vores udvalg af antenne værktøj, som du kan bruge, når du arbejder med antenneinstallationer og antenne kabler.

Antenne værktøj er specialværktøj, som kan gøre arbejdet med antenneinstallationer væsentligt lettere og du kan derfor opnå en større effektivitet i arbejdet.

Her på siden finder du blandt andet værktøj til monteringstænger, afisoleringstænger og andre tænger, der gør det let at montere dine egne stik på antennekabler.

Hvis du er i tvivl om hvilket antenne værktøj du kan have brug for, så kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om de forskellige stykker specialværktøj.

4 stykker Antenne Værktøj du bør kende til

Der findes meget forskelligt specialværktøj, når du skal arbejde med installationer, uanset om det er netværksinstallationer, elinstallationer eller antenneinstallationer.

Specialværktøjet er udviklet til at gøre arbejdet med kabler, stik og selve installationen lettere og hurtigere, hvilket er rart, når du eksempelvis gerne vil gøre det selv.

Meget Antenne værktøj kan også bruges til andre formål, men er udviklet specielt til arbejdet med antennekabler og -stik.

Der findes især 4 stykker antenne værktøj som du bør overveje, og disse har vi samlet lidt mere information om herunder.

#1 - Antenne Værktøj til afisolering

Når du skal arbejde med Antennekabel og selv montere eksempelvis stik, kan du få brug for et effektivt afisoleringsværktøj, som gør det hurtigt og let at afisolere antenne kablet.

Dette specialværktøj til antennekabler betyder at du ikke behøver at sidde og forsigtigt afisolere antennekablet med en bidetang eller en hobbykniv.

Med dette antenne værktøj sætter du blot kablet ind i et hul, så langt som det stykke du ønsker afisoleret, og så holder du en knap nede og drejer værktøjet rundt om kablet.

Når der drejes rundt, sørger nogle knive for at skære i den korrekte dybde for afisolering, og herefter er kablet klar til brug med enten et antennestik eller en F-connector stik.

Med afisoleringsværktøjet, kan du afisolere alle typer af Coax kabler, og dermed også bruge værktøjet til et netværkskabel eller andre kabler.

Skal du montere en ældre model af antennestik, er disse typer af afisoleringsværktøj ofte at foretrække, da du ofte har brug for at afisolere lidt mere af kablet, end du kan gøre med eksempelvis en afisoleringsværktøj til F-connector.

#2 - Antenne Værktøj til F-Connector

Antenne værktøj til F-connector minder funktionsmæssigt meget om antenne værktøj til afisolering.

De største forskel består i at dette specialværktøj, kun afisolerer et stykke der svarer til det der er nødvendigt for at montere et F-connector stik, og altså ikke for meget og ikke for lidt.

Fordelen ved dette er at du ikke selv behøver at vurdere hvor meget af kablet der skal afisoleres, så du risikerer ikke at skulle afisolere af flere omgange.

Hvis du afisolerer med en tang eller en hobbykniv, kan du let komme til at afisolere et for langt stykke af kablet, og det kan betyde at du enten ikke kan få F-connector stikket til at slutte tæt, eller kan få problemer med at sætte stikket til, fordi der stikker for meget af kobbertråden ud af stikket.

Dette værktøj til F-connectorer kan ofte fås som sæt, hvor der følger et antal F-connector stik med i pakken, og når kablet er afisoleret er det blot at sætte stikket på kablet og derefter montere kablet i antennestikket, her kan du ofte bruge værktøjet til at skrue kablet fast i antennestikket med.

#3 - Antenne Værktøj til Crimp

Antenne værktøj til crimp stik er et stykke værktøj med flere funktioner, og det kaldes ofte for en crimptang.

Et sådan stykke værktøj kan bruges til mange forskellige formål, herunder afisolering og montering af stik i typerne: F-connector, IEC, BNC og RCA.

Det er et meget alsidigt stykke værktøj og er ikke kun brugt som antenne værktøj, men også til netværksstik og mange andre opgaver, der kræver at et stik crimpes på et kabel.

Du vil også ofte kunne finde dette antenne værktøj som en kompressionstang, det er nemlig den funktion den er bygget til, at presse noget sammen.

Ofte har værktøjet både mulighed for at fastholde stikket, ved hjælp af en lås, og afisolere kablet, samt presse stikket sammen om kablet.

Derfor er dette stykke værktøj, for mange mennesker, et must-have i værktøjskassen, da du også blot kan bruge tangen til at afisolere en lange række kabeltyper.

#4 - Antenne Værktøj til montering

Det kan ofte være lidt hårdt for både hænder og fingre at montere stik på kabler, og skal du have monteret en lang række F-connector stik, kan du få rigtig god gavn af et antenne værktøj til montering af disse F-connector stik.

Det særlige ved F-connector stik er nemlig at de ofte skal drejes på kablet, og det kan godt være lidt sejt at dreje i, samtidig med at du skal sørge for at kablet ikke roterer med stikket.

Med antenne værktøj til montering af F-connector stik bliver det lidt hurtigere og mindre hårdt for fingrene at skulle dreje stikkene på kablet.

Skal du kun montere et enkelt stik på et antennekabel, kan det nok ikke betale sig at investere i dette specialværktøj.

Har du derimod flere kabler og du eksempelvis ønsker at F-connector stikkene skal sidde stramt til kablet, kan det anbefales at du overvejer et monteringsværktøj, som kan gøre arbejdet lidt lettere.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007