Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

5G antenne

5G antenner er eksterne antenner, som bruges sammen med 5G Router. 5G antennen forstærker signalet og du får bedre og hurtigere signalmodtagelse.

Filtrér
Sortering

Læs mere om 5G antenne

5G Antenne - Få forbindelse til lynhurtigt mobiltnetværk

Vil du gerne have mulighed for at få en god og kraftig trådløs internetforbindelse til din bolig eller kontor, så kan det være at du bør investere i en 5G antenne.

Hvis du f.eks. bor længere ude på landet, hvor det kan være svært at få en god forbindelse til din 5G router, så kan en 5G antenne sørge for at give dig en solid trådløs internetforbindelse med høj hastighed.

5G antennen vil her være med til at forstærke det signal som din router modtager, så du får en hurtigere og mere stabil internetforbindelse fra det trådløse netværk.

Det kan sikre dig at du bl.a. får en god internetforbindelse til din computer og TV, som kan gøre det meget lettere at streame film i en høj kvalitet, spille spil online eller bare formindske ventetiden på dine downloads generelt.

5G er den 5. og nyeste generation af mobilnetværker, der skal erstatte det gamle 4G netværk, og som både giver større hastigheder, samt en mere stabil forbindelse.

På det almindelige 4G netværk kan du regne med en download hastighed på omkring 20 Mbps, og en upload hastighed på omkring 10 Mbps.

I forhold til det, så er 5G betydeligt hurtigere, da du her kan få download hastigheder på helt op til 200 Mbps, med en download på 100 Mbps.

Det betyder at 5G netværket vil kunne give dig en internetforbindelse der er ca. 10 gange bedre i forhold til 4G netværket.

Er du ikke sikker på om 5G netværket er kommet op at køre i dit område, så kan det være en god ide at investere i en antenne der kan modtage både 4G og 5G, så når 5G netværket bliver aktiveret i dit nærområde, så vil du med det samme kunne gøre brug af det.

3 Ting du bør overveje når du køber en 5G antenne

Hvis du gerne vil have en trådløs højhastighedsinternetforbindelse, så er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser, så du er bedre sikret på at få en fast og sikker forbindelse til din bolig.

Vi giver dig herunder et par forslag, som du kan bruge til inspiration, så du har lettere ved at vurdere hvilken type antenne som du skal bruge til din 5G forbindelse.

#1 - Typen af 5G Antenne

Når du skal have valg en 5G antenne til din 5G router, så kan du finde flere forskellige typer på markedet, og her er det vigtigt at vide hvad hver type kan, så du bedre kan vælge hvilken en der passer til dine behov.

Først så har du mulighed for at kunne få en retningsbestemt antenne, der modtager signalet fra 5G netværket fra en bestemt retning og forbedre signalet derfra.

Fordelen ved en retningsbestemt antenne er at de ofte har en længere rækkevidde end andre antenner, og du kan derved lettere opfange signalet fra netværksantennen i nærheden.

Her er det dog vigtigt at du undersøger præcist, hvor dit nærmeste 5G netværksantenne er henne, så du kan pege din antenne i den retning, så du er sikker på at du opfanger signalet fra den nærmeste antenne.

På den måde er du bedre sikret et meget bedre signal forhold, og får dermed en bedre og hurtigere internetforbindelse fra dit 5G netværk.

Den anden type antenne du kan få er en omnidirektionel antenne, der kan opfange 5G signalet i en 360° omkreds, så du kan være sikker på at opfange et signal uanset hvor du opsætte antennen henne.

Det kan være meget brugbart, hvis du enten ikke er sikker på hvor din nærmeste 5G antenne er, eller hvis det ikke er praktisk at have en retningsbestemt antenne opsat i den rette retning.

Ulempen ved at bruge en omnidirektionel antenne er at de ofte ikke har den samme rækkevidde som en retningsbestemt antenne, og signalet kan derfor potentielt være svagere.

#2 - Signalforstærkningen på 5G Antennen

Skal du have en 5G antenne, så bør du også overveje hvor stor en signalforstærkning som du har brug for på din antenne.

Når din router allerede har svært ved at kunne modtage signalet fra netværksantennen, så kan en 5G antenne der er direkte forbundet til routeren hjælpe den lidt på vej.

Alt efter hvor langt du befinder dig fra netværksantennen, så kan der være en betydelig forværring af signalet, der kan være forårsaget af bare distancen, omkringliggende bygning, mm.

Derfor giver 5G antennen signalet et boost, så signalet bliver mere tydeligt at aflæse for routeren, så du får en mere stabil og sikker forbindelse til internettet.

Signaler bliver målt i dBm, der står for decibel relativ til milliwatt, og er den måleenhed du skal kigge efter for at kunne se hvor meget 5G antennen forstærker signalet med.

Herunder kan du se en oversigt over hvor god en signalforbindelse du kan forvente ved en bestemt signalstyrke.

Signalstyrke

Signalforbindelse

-30 dBm

Bedst teoretisk mulige signalforbindelse

-67 dBm

Rigtig god forbindelse

-70 dBm

God forbindelse

-80 dBm

Dårlig forbindelse

-90 dBm

Rigtig dårlig forbindelse

Hvis du har brug for at forstærke dit signal, så bør du undersøge hvor mange dBm som den pågældende 5G antenne forstærker signalet med.

Generelt så kan du finde 5G antenner der forstærker signalet med mellem +6 og +15 dBm.

I så fald vil en signalforstærkning på +6 dBm være ca. en firdobling af signalets styrke, så hvis du har en signalstyrke der ligger på -80 dBm, så vil den komme op på -74 dBm, en betydelig forbedring.

På samme måde så vil en signalforstærkning på 15 dBm være mere end en 30x øgning af signalets styrke, hvor det ville gå fra -80 dBm til -65 dBm.

Det kan derfor være en god ide at forsøge at måle signalstyrken derhjemme på routeren, så du kan se hvor den ligger på inden at du køber en 5G antenne.

Det giver dig et bedre overblik, så du kan vælge den 5G antenne med stor nok signalforstærkning, så du kan være sikker på at få en god forbindelse i boligen.

#3 - Stik til 5G antennen

En anden vigtig overvejelse du bør gøre dig er, om stikket fra din 5G antenne passer til din router, så de kan tilkobles hinanden.

Hvis din router har et andet stik end 5G antennen, så bliver det svært at koble dem sammen, da du så enten skal have en speciel adapter til stikket, eller også er det bare ikke muligt.

De fleste 5G antenner bruger et eller flere SMA stik, så hvis du gerne vil være sikker på at din router kan få forbindelse til antennen, så er det en god ide at undersøge om din router har et SMA stik.

Ellers kan det være at du bliver nødt til at investere i en ny router, så du kan være sikker på at de passer sammen.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007