SMA stik

SMA stik er et koaksial radiofrekvens stik med skruekobling. SMA stik til håndholdte radio- og mobilantenner og Wi-Fi antennesystemer.

Filtrér

Læs mere om SMA stik

SMA Stik - Få forbindelse med dine antennekabler

Hvis du gerne vil have oprettet et trådløst WiFi netværk i din bolig eller på virksomheden, så kan det være at du får brug for at installere en større WiFi antenne, så du kan sikre dig adgang til et ordentligt signal.

Dette signal skal gerne sendes ned i en lokal router, som du kan bruge til at udsende det WiFi signal som dine og medarbejdernes enheder skal kunne få forbindelse til.

Her er det vigtigt at du har en god forbindelse mellem router og antenne, da det ellers kan forværre din forbindelse til internettet, hvilket kan have en direkte negativ indflydelse på alle dine enheders internethastighed.

For at kunne få en optimal forbindelse mellem din antenne og router, så kan det være en god ide at se om du gerne skal bruge SMA stik dertil, så du kan få en optimal og stabil forbindelse gennem kablerne.

Det kan hjælpe dig med at opnå en mere stabil og sikker internetforbindelse for alle dine enheder der er forbundet til den pågældende router, og minimere potentielle fald i internethastigheden.

På den måde kan SMA stik hjælpe dig med at gøre din forbindelse stærkere, og det kan derfor være en god investering for din WiFi forbindelse.

3 Ting du bør overveje når du skal købe SMA stik

Skal du til at have installeret en ny antenne til WiFi eller radio signaler, så har du nok brug for kabler og stik der kan overføre det bedst mulige signal uden at der går kvalitet tabt undervejs.

Her kan et SMA stik hjælpe dig, da det kan skabe en stærk forbindelse mellem den pågældende antenne og den router eller radio som du skal bruge.

Du bør derfor overveje hvilke type SMA stik du gerne vil have, da det kan have indflydelse på kvaliteten af dine signaler, om du så arbejder med en router eller radio.

#1 - Fordele og ulemper ved SMA stik

Hvis du overveje at købe SMA stik til din antenneforbindelse, så kan det være en god ide at overveje fordele og ulemper ved de forskellige typer af stik på markedet, så du kan finde lige det stik der passer til dine behov.

En af fordelene ved at bruge SMA stik over andre stiktyper er at SMA stikket er meget lille og ikke vejer meget, hvilket kan være en fordel, hvis du skal bruge dem til forskellige radio, antenne og WiFi installationer, hvor vægten har en betydning.

Det kunne f.eks. være at du gerne vil have routeren installeret et højt sted, så signalet kan nå så langt rundt omkring som muligt, og derfor må hele installationen helst ikke veje for meget.

Her kan et SMA stik være en fordel, da den lille vægt ikke vil tilføje særlig meget til routeren, så du skal ikke være bekymret om monteringsfladen og installationen kan bære den samlede vægt.

Det er også brugbart til, når du vil have tilsluttet antennen, da antenner ofte er placeret et højt sted, så de har den bedst mulige position for at kunne modtage signalerne fra andre antennemaster.

Den anden fordel er at SMA stik har et meget højt frekvensniveau, hvilket giver dem mulighed for at kunne overføre betydelige mængder af data på samme tid. 

Det sikre dig en hurtigere forbindelse end du muligvis havde fået med en anden stiktype, og betyder at dig og dine medarbejdere vil kunne nyde en hurtigere internet- eller radioforbindelse end ellers.

Et SMA Stik vil generelt kunne arbejde med en frekvens på helt op til 18 GHz, men der er nogle fabrikater og modeller, hvor du kan få SMA stik der kan arbejde med helt op til 24 GHz eller 26,5 GHz.

Ulempen ved at bruge SMA stik er at de ikke er nær så robuste om andre stiktyper, og er derfor ikke så gode at bruge til installationer, der gerne skal være sikret mod potentielt dårligt vejr eller lignende.

Derudover er SMA stikket ikke designet til at skulle opleve at blive fra- og tilkoblet igen og igen, da stikket er ret lille og sart, og kan derfor let blive bøjet.

Det kan potentielt ødelægge forbindelsen mellem router og antenne, hvis du bliver ved med manuelt at koble det fra og til igen, og det er derfor meget bedre, hvis du lader SMA stikket blive i fatningen efter installationen.

#2 - Typer af SMA Stik

Du kan finde en række forskellige typer af SMA stik på markedet, så det kan være en god ide at undersøge hvad fordelene ved de forskellige typer er, så du bedre kan vurdere hvilken stiktype, som du skal bruge.

Den største forskel mellem SMA og RP-SMA stikket er at RP-SMA stikket er meget lettere at skifte, hvis forbindelsen bliver for slidt.

Det er fordi at ved et SMA stik, så ligger mange af de vigtige dele i selve stikket på enheden, som du tilslutter, og hvis der sker slid på fatningen på enheden, så er det svært at få mulighed for at kunne skifte dem ud.

Med et RP-SMA stik, så ligger mange af de komponenter i selve kablet og RP-SMA stikket, så hvis fatningen bliver slidt og signalforbindelsen bliver svækket, så er det ikke mere besværligt end at kunne skifte selve kablet. 

Eksempler på SMA stiktyper:

  • SMA
  • RP-SMA
  • Guldbelagt SMA stik

Vil du gerne være sikker på at have så optimal en signalforbindelse, som muligt mellem dine enheder, så kan det være at du bør overveje om dine SMA stik skal være guldbelagt.

Guld er et ædelt metal, hvilket betyder at det ikke reagere nær så meget med de andre stoffer, som du kan finde i naturen.

Det har den effekt at guld har meget svært ved at ruste eller oxidere, hvilket andre metaller vil gøre over tid, og derfor potentielt forværre signalforbindelsen, hvis du ikke laver vedligeholdelse regelmæssigt.

Derudover, så har guld ikke en særlig stor signalmodstand, hvilket sikre at signalet mellem dine antenne, radio og router enheder vil opleve mindre modstand og støj.

Det giver dig en bedre forbindelse mellem dine enheder, og giver dig generelt en bedre oplevelse af dine produkter.

#3 - Typer af SMA kabler

Når du skal vælge dit SMA stik, så kan det være en god ide at undersøge hvilke kabeltyper, som stikket er kompatibel med, hvis du f.eks. gerne vil bruge stikket som adapter til andre kabler.

Det kan hjælpe dig, hvis din antenne skal bruge et specifikt stik, men du gerne vil have et SMA stik til din router eller radio, så forbindelsen bliver forbedret.

Eksempler på SMA kablelfatninger:

  • RG 58
  • RG 174
  • RG 316
  • I-PEX

På den måde kan du få noget fleksibilitet med hensyn til de kabler du bruger, så du har bedre mulighed for at kunne få den kombination af kabler og forbindelser, som du gerne vil have.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Fragt fra 29 kr
E-mærket
Godkendt siden 2007