Stegetermometre

Smarte madtermometre til stegning og grill. Med et mad termometer kan du måle kernetemperaturen på et stykke kød, så det ikke får for meget.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Stegetermometre

Stegetermometer 0-250 grader (m/timer) Nedis
Stegetermometer 0-250 grader (m/timer) Nedis
129 DKK
Læg i kurv
Stegetermometer 0-250 grader (m/timer) Nedis

Med farvedisplay, magnet, støttefod og 1m sensorkabel
Kan bruges op til 250 grader C

Læs mere Varen er på lager

Lav det perfekte kød med et stegetermometer

Med et stegetermometer kan du sikrer dig, at temperaturen på ovnen, grillen, frituregryden eller miniovnen, har den rette temperatur, inden du putter kødet i.

Ved at tilberede kødet på den rette temperatur, sikrer man også at kødet bliver stegt, sådan som man vil have det, omend det er rødt, medium eller gennemstegt.

Stegetermometeret er lige til dig, hvis du elsker at lave mad og vil servere det bedste kød for familien og gæsterne.

Hos avXperten finder du et stort udvalg af stegetermometre. Vi har både de klassiske stegetermometre, men også mere avanceret stegetermometre med bluetooth.

5 overvejelser inden du investerer i et stegetermometer

Der findes mange forskellige stegetermometre og nogle kan mere end andre. Udover bare at måle kødets temperatur, så kan de også bruges som erstatning for andre køkkenredskaber.

Der findes f.eks. Stegetermometre, som er specifikt til grillen, ovnen og frituren. Derfor er det vigtigt, for dig at finde ud af, hvilken stegetermometer passer bedst til dit behov.

Herunder er der fem punkter, som du burde at tage med i overvejelserne. Det vil forhåbentligt hjælpe dig, med at træffe det rigtige stegetermometer.

#1 Stegetermometerets maks grader

Når du vælger et stegetermometer, så er det vigtigt at vælge et, som kan håndtere netop den temperatur, som dit køkkenredskab kan komme op på.

De fleste ovne kan f.eks. Komme op på ca. 300 grader, hvilket også er den temperatur, som de fleste kul-og gasgrill kan komme op på.

Nogle udendørs grillovne og specialbygget pizzaovne kan komme helt op på de 450 grader, hvilket oftest er langt mere end, hvad kød skal have.

Derfor er det vigtigt, at vælge et stegetermometer, som passer til den temperatur, som ens køkkenredskab kan komme op på.

Hvis man ikke har tænkt sig, at grille noget på de 450 grader, så er et stegetermometer med en udholdenhed på 300 grader et godt valg.

Stegetermometer i brug på grillen

#2 Stegetermometerets kvalitet

Som nævnt tidligere så findes der mange forskellige stegetermometre i mange forskellige priser og det er der også en grund til.

Når man skal vælge et stegetermometer, så burde man ikke gå på kompromis med prisen. Oftest så er de billigere stegetermometre ikke nær så præcise med temperaturmålingerne.

Man bør fokusere på stegetermometers reaktionstid, præcision af temperaturmålingen og om stegetermometers nål er skarp og lang nok til, at stikke igennem diverse kødstykker.

#3 Brug stegetermometret til andre opgaver i køkkenet

Stegetermometeret er et godt køkkenredskab at have, da det også kan bruges til andet, end bare at måle kødets temperatur.

Man kan f.eks. Også måle temperaturen på diverse drinks, som vin, whisky og cognac, som alle hver i sær har en bestemt temperatur, som det bør nydes på.

Stegetermometre med timerfunktionen kan også bruges, til at tage tid med, så man ikke kommer til, at overkoge kartoflerne eller lader risen være i gryden for længe.

Især til bagningen kan stegetermometeret være til stor hjælp. Her kan den f.eks. Bruges til, at måle om vandet er for varm, til at blande gær i.

Hvis vandet er for varmt, så vil det ikke kunne aktivere gæret og derfor ødelægge gæringsprocessen.

#4 Forindstillede temperatur guides

Nogle af de smartere stegetermometre har forudindstillet temperatur guides, som hjælper dig med at tilberede kødet efter den temperatur, det anbefales at tilberede kødet på.

Det giver dig adgang, til at prøve kræfter med andet kød, som du ikke har været vant til, at tilberede før.

Med de forindstillede guides, så kan du let udforske nyt kød, uden at tænke for meget over, hvilken temperatur de skal have.

Nogle af vores stegetermometre har op til 8 forindstillet guides, så du har rigeligt at afprøve.

Trådløst vs grillstegetermometer

#5 Det korrekte stegetermometer til din madlavning

Når det kommer til stegetermometre, så er det primært to slags at vælge imellem. Der er et trådløst stegetermometer og et grill termometer.

Trådløst stegetermometer

Med et trådløst stegetermometer, kan man let holde øje med kødets temperatur, uden at skulle være fysisk tilstede.

Et trådløst stegetermometer er som regel udstyret med et lille digitalt display, hvor man kan holde øje med temperaturen.

Det giver dig frihed til, at klare andre opgaver i køkkenet, uden at skulle bekymre dig over temperaturen ude i grillen eller ovnen.

De fleste af vores trådløse stegetermometre inkluderer også en timerfunktion, som kan give dig besked, når kødet er nået en bestemt temperatur.

Grill termometer

Et grilltermometer er specifikt egnet til grillens høje temperaturer. Den kan håndtere langt højere temperaturer end en typisk stegetermometer kan.

I nogle tilfælde så er grill termometeret også mere præcis end et trådløst stegetermometer, da man lader hele grill termometeret blive i grillen.

Det er vigtigt, at placere nålen det korrekte sted på kødet, for at få den meste præcise temperatur på kødet.

Det korrekte sted at placere nålen, er i midten af kødet, så det rammer kødets midtpunkt.

Det er her kernetemperaturen måles fra og det er også denne temperatur, der afgør kødets farve og tekstur.

Uanset hvilke stegetermometre man har, så kan de fleste bruges til, at måle temperaturen i en frituregryde, så længe man kun stikker nålen ned i frituren.

Sådan bruger du et stegetermometer

Et stegetermometer er forholdsvis let at bruge. Det eneste som kræver lidt arbejde, er at finde kødets midtpunkt.

Når man har forberedt kødet og den er klar til, at komme i ovnen eller på grillen, så skal man bare stikke nålen i kødet.

Et godt tip, er at stikke nålen ind på siden af kødet, så det ikke påvirkes af den varme som kommer både foroven og forneden.

Det er vigtigt at nålen, når kødets midtpunkt, da det er, som beskrevet tidligere, kødets kernetemperatur og det er også denne temperatur, som man tager udgangspunkt fra.

Når nålen er sat i kødet, så er den stort set klar til, at komme på grillen eller i ovnen.

Hvis du har et trådløst stegetermometer med timerfunktion, så kan du let klare andre opgaver imens kødet passer sig selv.

Når det engang er færdigt eller nået til den ønskede temperatur, så vil du få besked enten via en lille lyd eller på det digitale display.

Har man en klassisk stegetermometer eller grill termometer, så burde man lige kigge til kødet en gang imellem, for at sikre, at temperaturen ikke kommer over det ønskede.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007