Pastamaskine
Smarte pastamaskiner til at lave din helt egen hjemmelavet pasta. Findes med en række forskellige funktioner til specifikke typer pasta, så du kan få lige det du foretrækker.
Lasagneplade valse: 0,6 - 4,8 mm
Tidsløst italiensk design
Passer på Champion CHKA400
Hakker kød og laver pasta
Motoriseret pasta maskine
Tidsløst italiensk design
Med 9 forskellige tykkelser
2 hastigheder + pulse funktion
Motor til Marcato pastamaskiner
Passer til modeller lavet efter 1998
Lasagneplade valse: 0,6 - 4,8 mm
Tidsløst italiensk design
Smarte pastamaskiner til hjemmelavet pasta
Her på siden finder du det komplette udvalg af pastamaskiner, som er et vigtigt redskab hvis du selv vil lave pasta.
Du kan selvfølgelig sagtens lave pasta, ved at rulle dejen ud med en kagerulle og stå og skære fine strimler med en kniv, men med en pastamaskine behøver det at lave pasta ikke være et heldagsprojekt.
Du kan finde både mekaniske og manuelle pastamaskiner, som ruller og skærer dejen nemt og hurtigt.
Pastamaskinen tillader dig at lave pasta på ægte italiensk manér og du kan få pastamaskiner der kan klare både en fuldkornsdej og en helt almindelig pastadej og når du selv laver din pasta, ved du hvad der er i, og du kan smage forskellen.
Her på siden kan du finde en pastamaskine i god kvalitet og som har alt der skal til for at rulle og skære din dej, uanset om du selv vil svinge håndtaget eller en motor skal drive maskinen for dig.
7 ting du skal vide når du kigger efter pastamaskine
En pastamaskine er ikke blot en pastamaskine og maskinerne fås i mange afskygninger og priser, derfor har vi herunder samlet nogle ting som du kan være opmærksom på, når du skal finde en pastamaskine.
#1 - Hvor ofte skal du bruge pastamaskinen?
Regner du med at komme til at bruge din pastamaskine flere gange om måneden, så kan det være en god idé at overveje en maskine, der har flere muligheder i form af skær, så du kan lave mere end blot fettucine, pappardelle og lasagneplader.
Du kan også overveje en maskine med motor, som gør det lettere for en enkelt person at lave pasta selv.
Skal du derimod kun bruge pastamaskinen et par gange om året, kan det være fint med en manuel maskine, hvor du måske kan få børnene til at give en hjælpende hånd med fremstillingen.
#2 - Prisklasse
En pastamaskine fås i næsten alle prisklasser og der kan være store forskelle i det tilbehør du får med.
Derfor kan du med fordel gøre dig nogle tanker om hvor meget du vil bruge på en pastamaskine, og det kan eventuelt hænge sammen med hvor ofte du forventer at bruge maskinen.
Forventer du kun at bruge den et par gange om året, er der ingen grund til at bruge kæmpebeløb på en top moderne maskine, men skal du bruge den ofte og til forskellige variationer, vil tilbehøret nok betyde at du skal kigge i en anden prisklasse.
Du vil også kunne tænke over antallet af personer du som udgangspunkt laver pasta til, er det mange og ofte, så overvej at vælge en maskine i en god kvalitet, så du kan lave forskellige variationer og maskinen kan hjælpe dig bedst muligt.
#3 - Manuel eller automatisk pastamaskine?
Pastamaskiner fås både som fuldautomatiske, elektriske eller manuelle maskiner, men det kan være udfordrende at vælge den rigtige.
Du kan vælge en helt autentisk pastamaskine, hvor du kan lave autentisk pasta, selv bestemme tykkelsen på din pasta og udrulle og skære dejen i dit eget tempo.
Den manuelle pastamaskine har et håndsving, som driver valserne, det er en simpel maskine, så du slipper for at skulle sætte dig ind i endnu en køkkenmaskine.
Samtidig er maskinen robust og kræver ikke meget rengøring, du skal dog selv lægge kræfter i med både at ælte dejen og svinge håndtaget.
Den manuelle maskine kan godt med lidt øvelse betjenes af en enkelt person, men det er lettest at være to, så én kan svinge håndtaget og én kan tage imod dejen.
Kigger du på den elektriske udgave, så skal du stadig selv ælte dejen, men maskinen driver valserne for dig og du skal kun koncentrere dig om at tage imod pastaen.
Ofte er den elektrisk udgave meget lig den manuelle, men i stedet for et håndsving, sidder der en lille motor på siden af maskine, som driver valserne.
Laver du ofte pasta kan det være du kigger på en fuldautomatisk maskine, hvor du blot skal lægge ingredienserne i maskinen, og så klare den både æltning, udrulning og formning af pastaen.
Det kan være super smart, hvis du bruger maskinen meget ofte og selv står alene med det, her kan den automatiske maskine være en stor hjælp, dog mister man noget af autenticiteten og det rustikke udtryk i pastaen, som man får med den manuelle.
Smagen er dog den samme uanset om du vælge den ene eller den anden maskine.
#4 - Hvilken slags pasta vil du lave?
Når du kigger efter pastamaskine, så overvej hvilken type pasta du oftest vil komme til at lave med maskinen, for eksempel fettucine, tagliatelle, pappardelle, taglioni eller klassisk spaghetti.
Laver du de mere avancerede typer som ravioli, skruer eller fyldte ravioli, så kan du være nødt til at være ekstra opmærksom på det tilbehør der følger med maskinen og om det er muligt at købe ekstra tilbehør.
De klassiske enkle typer af pasta, kan de fleste maskiner klare og har du en manuel maskine kan du ofte supplere med andre valser eller tilbehør.
Har du kig på en fuldautomatisk maskine kan den ofte lidt mere end de manuelle, men den fylder også mere i køkkenskabet og kræver ofte ret meget tilbehør.
#5 - Skal du lave fuldkorns- eller hvid pasta?
Du bør også tænke over om du oftest laver fuldkornspasta eller almindelig hvid pasta, og det skal du have med i tankerne, fordi ikke alle pastamaskiner, især de fuldautomatiske, kan holde til fuldkornsdejen, der godt kan være lidt grovere.
Der sker ikke noget ved at du af og til laver en fuldkornsdej, men er det den primære dej du laver, så vælg en maskine, der er rigtig god til det.
Laver du hvid pasta som udgangspunkt, så kan du lave det med alle maskiner og har du en manuel maskine, så kan du også godt køre fuldkornsdej igennem den, vær dog opmærksom på at starte på valsernes største afstand, når du ruller en fuldkornsdej ud, da denne dej kan være lidt sejere og robust i det.
#6 - Tilbehørs muligheder
Du bør være opmærksom på mulighederne for at købe tilbehør til din nye maskine, såvel som på det tilbehør der følge med.
Der findes utallige muligheder for tilbehør som ikke har så meget med maskinen at gøre, men som kan være rart at have, især hvis du beslutter dig for at eksperimentere med fyldte ravioli eller at lave din egen tørret spaghetti.
Til din maskine, kan du kigge efter om der er mulighed for forskellige valser, reservedele, hvis noget skulle gå i stykker, og om der følger en lille opskriftsbog med, så du hurtigt kan komme i gang.
Andet tilbehør du kan være opmærksom på er for eksempel:
- Ravioli udstikker
- Ravioliforme
- Ravioli hjul/forsegler
- Pastastativ
#7 - Rengøring
Rengøring er oftest ikke noget at glæde sig til og derfor kan det være godt at tænke over hvor meget rengøring din nye maskine kræver, for når først du har arbejdet hårdt i nogle timer med maden, så er det måske ikke rengøringen du glæder dig mest til, eller også er det.
Uanset om du elsker det eller hader det, så kommer du ikke uden om at maskiner man bruger til mad, skal holdes rene.
Men hvis du tror at du nu skal bruge timer på at komme ind i alle de kringelkroge der er i en pastamaskine, så tager du fejl.
En manuel og elektrisk pastamaskine kræver nemlig ikke den store rengøring, fordi dejen ofte er meget tør og derfor skal du blot tørre den af med en tør klud og måske bruge en lille pensel til at få støv osv. væk.
Du kan med fordel køre et stykke køkkenrulle igennem valserne, for at tage eventuelle rester af dej, men ellers ikke mere.
Du må aldrig sætte maskinen i opvaskemaskinen eller vaske den af i vand og sæbe, da du kan risikere at maskinen ruster, og rust har ingen lyst til at få i deres pasta.
Alt fungere godt og det er en fornøjelse at handle med AV experten.
7. oktober 2024