Madopbevaring og låg

Madopbevaring og låg til ethvert behov. Opbevar maden nemt og sikkert i køleskabet, eller fryseren, med optimal madopbevaringstilbehør.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Madopbevaring og låg

Pensofal Glaslåg m/Multifunktionelt Håndtag (Ø28cm)
Pensofal Glaslåg m/Multifunktionelt Håndtag (Ø28cm)
Pensofal Glaslåg m/Multifunktionelt Håndtag (Ø28cm)

Med aromaknop for bedre krydring af mad
Med hul til damp, så du undgår fugt på glasset

Læs mere Fjernlager
Levering: 10-14 hverdage
Senest 21. april 2023

Madopbevaring der holder maden frisk og lækker

Har du madrester til overs fra middagen, som du gerne vil gemme eller vil du gerne have mere orden i køleskabet?

Her på siden finder du vores udvalg af madopbevaring, der holder maden frisk i køleskabet og som kan bruges igen og igen.

Uanset om du ønsker at bruge plastikbøtter med låg, eller du blot ønsker at kunne dække dine madvarer til, så findes der et stort udvalg af forskellige løsninger til madopbevaring.

Bøtter og låg til madopbevaring findes i mange forskellige størrelser og former, og mange modeller kan bruges til at få mere orden i køleskabet.

Når du leder efter noget at opbevare madrester eller friske fødevarer i, så vil du ofte blive mødt af et meget stort udvalg, som godt kan virke uoverskueligt, derfor kan du herunder læse mere om, hvad du kan kigge efter for at finde madopbevaring, som kan bruges til mange forskellige formål.

5 ting du bør vide om madopbevaring

Madopbevaring kan findes i mange former og modeller, det kan derfor godt være svært at finde ud af hvad du skal kigge efter og være opmærksom på, for at finde den rigtige madopbevaring til dit behov.

Herunder har vi samlet nogle råd til hvad du kan holde øje med, når du leder efter madopbevaring, uanset om det er til friske fødevarer eller til tørvarer.

#1 - Materialer til Madopbevaring

Der findes flere forskellige materialer, som bruges til at lave forskellige former for madopbevaring, og nogle er bedre til visse formål end til andre, så derfor kan det være fornuftigt at overveje hvilket materiale du ønsker til din madopbevaring.

Der er primært 3 materialer som ofte bruges til madopbevaring i længere eller kortere tid:

  • Plast
  • Glas
  • Rustfrit stål

Det er alle materialer som har visse styrker, men samtidig også nogle svagheder, alt efter hvad dit behov er.

De fleste mennesker har stiftet bekendtskab med plastbøtter til madopbevaring, i den ene eller anden model.

Plastbøtter er en af de materialer som rigtig mange vælger, og det kan hænge sammen med at madopbevaring i plast, er både praktisk, holdbart og let at have med at gøre.

Samtidig er det ret let at få plast til at slutte tæt og derved skabe en sikker opbevaring af din mad, når den eksempelvis skal med i tasken i skole eller på arbejde.

Ofte kan din plastbøtte både klare en tur i fryseren, i mikroovnen og i opvaskeren, hvilket gør det til et materiale, som du kan bruge til næsten alt, samtidig egner det sig til madopbevaring i både lang og kort tid.

Madopbevaring i plast har dog også et par svagheder, og selvom plast kan holde til meget, så er der en stor risiko for at det kan tage smag og farve af de madvarer, som opbevares i bøtten.

Madopbevaring i glas kan ofte tåle både høje og lave temperaturer, men er ikke så velegnet til at have med i tasken, da selve glasset kan være tungt i sig selv.

Du kan efterhånden finde madopbevaring i glas i mange former og modeller, og både med og uden tætsluttende låg i plastik, hvilket er en fordel, når du eksempelvis har lavet lasagne i et glasfad, da dette hurtigt kan dækkes til og sættes i køleskabet.

Madopbevaring i form af glasbøtter, -fade eller -krukker, er ofte brugt til tørvarer som eksempelvis mel, morgenmad eller nødder.

Madopbevaring i rustfrit stål har den store styrke at det er rigtig godt til at opbevare fødevarer der skal opvarmes eller holdes lune, eksempelvis i et varmeskab eller for lavt blus i en ovn.

Rustfrit stål er ikke så modtageligt for smag og farve fra de fødevarer der er inde i, men det er dog heller ikke et materiale der er velegnet til at opbevare mad i flere dage.

Derfor bør du overveje hvor længe maden skal opbevares, samt om du ønsker at kunne tage din madopbevaring med på farten.

#2 - Låg til Madopbevaring

Hvis du blot mangler nogle praktiske låg til din madopbevaring, så er der også her flere forskellige typer at vælge imellem.

Du kan eksempelvis finde runde glaslåg, som kan bruges til både gryder og runde skåle, eller firkantede låg, i en kombination af glas og blødt plast, så de slutter tæt til den beholder du ønsker at dække af.

Et alternativ til låg i bestemte standard størrelser i eksempelvis glas eller kombinationer af flere materialer, kan du også vælge silikone låg til din madopbevaring.

Silikone låg til madopbevaring er praktiske da denne type låg er yderst fleksible, hvilket gør det let at strække låget ud over en skål, tallerken eller direkte over en frugt.

Silikonelåg fås i mange forskellige farver og i forskellige størrelser, og hvis du af og til har en halv frugt liggende på køkkenbordet, eksempelvis en halv vandmelon, så kan du med fordel strække silikone låget ud over vandmelonen og på den måde mindske risikoen for bananfluer.

På denne måde kan du bruge silikone låget til mange af de opgaver, hvor du er vant til at bruge sølvpapir eller husholdningsfilm, og derved mindske forbruget af disse.

Til noget madopbevaring er der medfølgende låg, som sikrer at bøtten lukker helt tæt, og nogle har en ekstra funktion, som betyder at du kan trække næsten alt luft ud af bøtten og dermed sikre et vakuum.

#3 - Madopbevaring godkendt til fødevarer

Når du skal finde noget at opbevare fødevarer i, uanset om det kun er nogle få timer eller det er flere uger i fryseren, er det vigtigt at du vælger en løsning som er godkendt til madopbevaring.

Det at materialet er godkendt til madopbevaring, er din sikkerhed for at der ikke afgives skadelige stoffer til dine madvarer under opbevaringen.

De fleste modeller af madopbevaring har i bunden trykt et mærke, hvor du kan se en gaffel og kniv på, og det betyder at produktet er godkendt til fødevarer.

Langt de fleste modeller på markedet er naturligvis godkendt, men der findes mange plastikbøtter, som ikke er beregnet til opbevaring af fødevarer og derfor heller ikke er godkendt til formålet.

Du kan derfor ikke blot vælge en hvilken som helst bøtte, glas eller krukke at opbevare dine madvarer i.

#4 - Undgå madspild med effektiv Madopbevaring

Ved at have nogle gode løsninger til madopbevaring, bliver det lettere for dig at opbevare rester af aftensmaden til en dag senere på ugen, hvor det skal gå lidt stærkt.

Samtidig så er det ofte mere pladsbesparende at bruge en god bøtte til madopbevaring i køleskabet, end at have en tallerken med aluminiumsfolie stående og fylde op.

Når du bruger madopbevaring som kan holde lufttæt, kan fødevarer ofte holde sig noget længere i køleskabet og på denne måde kan du minimere det madspild, der ellers naturligt opstår, når fødevarer når at blive dårlige inden brug.

#5 - Madopbevaring til madpakken

Du kan finde mange forskellige løsninger til madopbevaring, når du er på farten og skal have madpakke med.

Ofte er madopbevaring af plast rigtig gode til madpakker, da disse ofte kan holde helt tæt, og på den måde undgår du at evt. fugtighed eller væske fra maden trænger ud i tasken eller rygsækken.

Du kan også finde små snack beholdere, som er rigtig gode til små mellemmåltider af eksempelvis nødder, frugtstykker, kiks og grøntsager.

Snack beholdere og mindre bøtter kan også bruges til opbevaring af grøntsager som kan holde længere, hvis de eksempelvis opbevares adskilt fra andre fødevarer.

Et eksempel på en sådan grøntsag kunne være en avocado, der er skåret ud, og som kræver en helt tæt beholder for ikke at få brune pletter, eller en udskåret agurk, som let kan blive smattet, ved kontakt til andre grøntsager.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Fragt fra 29 kr
E-mærket
Godkendt siden 2007