Isterningbakke
Isterningbakke til nemme isterninger direkte i din egen fryser. Du behøver ikke et køleskab med indbygget isterningmaskine, og kan blot bruge en smart isterningbakke og have isterninger når du har lyst.
Giver mulighed for at lave store isterninger
Nemme at få ud
Giver mulighed for at lave store isterninger
Nemme at få ud
Isterningbakker i mange størrelser og modeller
Når det er varmt udenfor og det eneste du har lyst til er noget koldt at drikke, er en isterningbakke i fryseren næsten uundværlig.
Heldigvis er det super billigt at lave isterninger selv og alt det kræver er vand, en god isterningbakke, til at give isterningerne form, og en fryser, nå ja, og selvfølgelig lidt tid.
Rigtig mange mennesker er begyndt at købe de store poser med isterninger i supermarkederne, men de er ofte dyre og fylder samtidig en del i fryseren, og hvorfor ikke spare pengene og lave isterningerne selv, når alt det kræver er lidt planlægning?
Her på siden finder du vores udvalg af isterningbakker, som du kan bruge igen og igen, og lave dine egne isterninger, billigt og let.
Du kan finde mange forskellige størrelser af isterningbakker, ikke bare hvad angår antallet af isterninger, men også hvad angår størrelsen på isterningerne, og samtidig kan du finde modeller i forskellige materialer, samt både med og uden låg.
Vil du gerne have ekstra gode forudsætninger for at lave krystalklare isterninger i en isterningbakke, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om hvordan du finder den bedste isterningbakke til din fryser, samt et tip til at lave krystalklare isterninger i din egen fryser.
3 ting du bør vide om isterningbakker
Isterningbakker fås i mange forskellige varianter, materialer og størrelser, så det kan godt være lidt overvældende at finde frem til den der lige netop passer til dit behov, men i bund og grund behøver det ikke være svært, for herunder finder du nogle af de ting, du kan overveje, når du skal finde en isterningbakke.
#1 - Isterningbakke i plastik eller silikone?
Du kan typisk finde isterningbakker i hård plast eller i blød silikone, men der findes også isterningbakker i rustfrit stål.
Fordelene ved at bruge en isterningbakke i hård plast er at de ofte kan stables og de kan findes både med og uden låg.
Samtidig gør den hårde plast at det er nemt at transportere isterningbakken fra vasken til fryseren, fordi den er mere stabil end en isterningbakke i silikone.
Ulempen ved en isterningbakke i plast er dog at det nogle gange kan være lidt besværligt at få isterningerne ud af bakken, og der kan være behov for at banke isterningbakken mod bordpladen for at få løsnet isterningerne.
I modsætning til den hårde plast så er det forholdsvis let at få isterningerne ud af en isterningbakke i silikone, da silikone er et fleksibelt materiale og du derfor kan vride isterningerne ud af bakken.
Men silikone er fleksibelt, hvilket kan gøre det lidt mere usikkert at transportere isterningbakken fra vasken og til fryseren.
Samtidig kræver en isterningbakke i silikone ofte et fladt underlag i fryseren, for ikke at få mærkelige former.
Så alt efter hvor meget plads der er i fryseren kan en isterningbakke i silikone være en god løsning, især hvis du gerne vil lave store og helt kvadratiske isterninger.
#2 - Isterningbakke med eller uden låg?
En isterningbakke med låg, lyder måske helt forkert, men det kan faktisk være utrolig praktisk, og især hvis du gerne vil stable flere isterningbakker oven på hinanden uden at presse vandet ud af dem.
Samtidig kan låget have den fordel at du undgår at spilde for meget vand mens du transporterer isterningbakken fra vasken til fryseren.
Har du god plads i din fryser og ikke får problemer med at have isterningbakkerne stående på rad og række, så kan låget være overflødigt, låget har nemlig ikke den store indvirkning på selve isterningerne, men er primært en praktisk tilføjelse.
Når du kigger efter en ny isterningbakke, vil du kunne finde både isterningbakker i plast og silikone med låg, og du kan derfor helt selv styre om du vil bruge låg eller ej.
#3 - Forskellige former på Isterningbakker
Før i tiden var det ikke muligt at lave andre former end en kubeform på isterningerne og det skyldes primært at de fleste isterningbakker var lavet i hårdt plast, og skulle disse have andre former, ville det være stort set umuligt at få isterningerne ud af formen.
I dag er der dog mange forskellige muligheder, fordi markedet har stiftet bekendtskab med silikone formen.
Isterningbakker af silikone giver mulighed for at lave isterninger i en bred vifte af former og størrelser, fordi det er nemt at vride den fleksible silikone fri fra isterningen, næsten uanset hvilken form den har.
Derfor kan du nu finde isterningbakker til meget store isterninger i kubeform, til små runde isterninger, eller isterninger der er formet som hjerter og meget mere.
Det er ofte sådan at jo større isterning du ønsker, jo færre er der plads til i en isterningbakke, men med en stor klump is i glasset, behøver du ofte ikke mere end en enkelt isterning pr. glas.
Jo mindre isterningerne er jo flere skal du regne med at bruge pr. glas, hvis du ønsker at køle væsken i glasset af.
Krystalklare Isterninger i isterningbakker
Du har måske hørt myterne om at hvis du bruger kogt eller demineraliseret vand, så bliver isterningerne klare, men det er for det meste en myte.
Tænk på istapperne der hænger ned fra et hustag, de er helt krystalklare, fordi de har haft lang tid til at blive dannet, lag for lag, men bare rolig, du behøver ikke lave dine isterninger lag for lag.
Tricket er at isen skal fryse så langsomt, at luften fra vandet kan nå at slippe ud inden isen fryser til.
Det kan du kun opnå hvis du enten skruer din fryser ned, med risiko for at alt andet begynder at tø op, eller at du sørger for at isterningbakkerne er placeret i en fryseboks i fryseren.
Du skal bruge dette:
- En køleboks, som kan passe ind i din fryser.
- En isterningbakke i silikone
- Vand
Sådan gør du:
- Tag låget af køleboksen
- Hæld vand i isterningbakkerne og placer dem i køleboksen i fryseren
- Fyld vand rundt omkring isterningbakkerne så de bliver oversvømmet
- Luk lågen på fryseren og lad den være lukket i 24 timer minimum, da det tager lang tid at fryse isterninger på denne måde.
- Tag køleboksen ud og lad den stå et par minutter på køkkenbordet, så du kan få isblokken ud af boksen.
- Huk forsigtigt isen omkring isterningbakken fri, så du kan få fat i isterningbakken.
- Vrid dine krystalklare isterninger ud af isterningbakken og server dem med det samme.
Fordelen ved at lave isterninger på denne måde er at de smelter meget langsommere end isterninger lavet på den traditionelle måde, da der ikke er noget luft i dem.
Luft i isterninger betyder nemlig ikke bare at de er uklare og matte i udseendet, men det bevirker også at isterningen smelter på rekordtid.
Sådan laver du anderledes Isterninger med smag
Hvis du skal holde fest eller bare godt vil pifte dine isterninger lidt op, så er der en masse muligheder for at gøre isterningerne super lækre og interessante.
En isterning behøver nemlig ikke kun at bestå af vand, men kan også tilsættes smage, farver og frisk frugt eller bær.
Skal du eksempelvis lave iskaffe, så forbered nogle isterninger, hvor du har tilsat en kaffesirup eller en kaffelikør, vær dog opmærksom på at jo mere du tilsætter til vandet, jo længere tid kan isen have brug for, for at fryse.
Du kan også tilsætte små stykker eller skiver af frisk frugt til isterningerne som du skal bruge til drinks eller blot til isvand.
De friske farver i isterningerne kan virkelig give et pift til drinken eller vandet i karaflen.
Isterninger tilsat smags sirup af næsten alle slags er både lækre og kan pifte enhver drink op, med et smags twist, uanset om du bruger vanilje sirup, mango sirup eller sirup med smag af saltkaramel.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024