Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Temaskiner

Temaskiner

Filtrér
Sortering

Læs mere om Temaskiner

14 ting du skal vide om temaskiner

Står du og skal til at vælge en temaskine eller overvejer at købe en, jamen så kommer der har 14 ting du skal vide om temaskiner.

#1 Kapacitet

Hvis du regner med at kunne lave større portioner af te af gangen, så skal du selvfølgelig sørger for at kapaciteten er stor nok.

Oftest laver temaskinerne omkring 1 - 1.5 L som maksimum af gangen, men findes også i mindre og større størrelser.

På mange af tekanderne vil du kunne se en måleindikator, så du nemt kan se hvor meget vand du tilføjer din temaskine.

#2 Materialer

De fleste temaskiner har en kande der er lavet af glas, som gør det nemmere for dig at følge med i farven på din te.

Nogle gange kan det nemlig være nemt at se på farven, om teen har trukket for længe eller ikke trukket nok, så det bliver nemmere for dig at kunne brygge god te når kanden er af glas.

Andre dele af temaskinen er typisk lavet i materialer som rustfrit stål og plastik.

Derudover er dele som eksempelvis håndtag af og til lavet i andre materialer blandt andet træ, for at give et flot design eller gummi, som giver en god overflade at holde ved.

#3 Tefilter

For at gøre det nemt at brygge teen, har temaskinerne et tefilter hvor du kan tilføje løs te i.

Tefilteret kan for det meste fjernes, så den nemt kan rengøres, men også så kedlen kan bruges til blot at koge vand uden filteret i.

Eksempelvis hvis du skal lave matcha, så skal det ikke i et filter, men i stedet piskes ud i vandet og derfor skal du koge vandet for sig selv og hælde over i en kop med matcha efterfølgende.

#4 Hold varme funktion

De fleste temaskiner har en hold varmen funktion, hvor teen forbliver opvarmet ved en særlig temperatur som du oftest kan angive.

På den måde har du mulighed for at holde din te varm i længere tid og skal derfor ikke lave en ny omgang hver gang du vil have te, som er smart hvis du drikker te mange gange om dagen.

#5 Brygningstid

Det er forskelligt hvor lang brygningstid der er med de forskellige maskiner, så vel som der er forskel fra program til program.

#6 Justerbar temperatur

Du kan på de fleste maskiner selv indstille temperaturen så du kan få lige den temperatur som du gerne vil have din te skal brygges ved.

Det betyder at du nemt kan få rette temperatur til de forskellige typer te, for at få den bedste smag.

#7 Timer

En timer kan hjælpe dig til at brygge den næsten perfekte kop te, da du nemt kan tage tid på hvor længe teen trækker.

Det er næsten lidt af en kunst at brygge te og alle typer te er forskellige og kræver derfor forskellige trække tider og det er en timer en stor hjælp til at holde styr på.

#8 Kontrollampe / indikatorlys

På temaskinen vil du stort set altid kunne finde en kontrollampe eller indikatorlys, som er tændt når maskinen er tændt og slukket når maskinen er slukket.

På den måde kan du også nemt holde øje med om autosluk funktionen virker, hvis maskinen da ellers er udstyret med sådanne funktion.

#9 Skridsikring

Under de fleste varmeplader sidder der skridsikrefødder, for at forhindre at temaskien kan rutsje rundt på køkkenbordet når du koger vand.

Det er en rigtig god ide med skridsikring når du har med meget varmt vand at gøre, så man ikke alt for let kan komme til at skubbe til temaskinen og det ryger på gulvet.

#10 Forudindstillet programmer

På nogle temaskiner kan du angive hvilken type te du vil brygge, eksempelvis hvid, grøn eller sort te.

Teprogrammerne hjælper dig til at tilberede de forskellige typer te så de får den rette temperatur netop til den type te og typisk hjælper den også med den bedste trækketid.

Du kan dog også på nogle temaskiner finde programmer til kaffe også, eller andre typer varme drikke.

Når du skal koge vand til kaffe eller andre ting der kræver kogt vand, så kan du blot undlade at bruge filteret.

Det betyder at du kan bruge temaskinen til at koge vand i, til mange andre ting end kun te, dog vil det måske være en fordel at skylle kanden efter så vandet ikke tager smag fra terester.

#11 Varmeplade

Der findes primært to forskellige typer varmeplader til temaskiner, hvor den ene decideret er en varmeplade som minder meget om induktionskogeplader.

Den anden er et varmelegeme med en varmespiral, hvor elkedlen sættes over og

#12 Auto sluk og tørkogningssikring

Det er en rigtig god ide at sørger for at din temaskine har autosluk eller en tørkogningsikrings funktion, så du ikke risikerer at temaskinen brænder sammen.

Derudover er autosluk også en god ide for at sparer lidt på strømmen, så temaskinen ikke bare står tændt over længere tid.

#13 Måleske

Med nogle temaskiner medfølger der en måleske, så du nemt kan få den rette mængde te til lige netop din temaskine eller portionsstørrelse.

#14 Vandfilter

Nogle temaskiner har et indbygget vandfilter som filtrere kalk fra vandet.

Det hjælper både til at give en bedre og renere smag, samt holder kalk væk fra maskinen, så du ikke skal give den kalkrens for ofte.

Kalk slider nemlig på elkedlen og kan nedsætte maskinens funktionalitet og dermed også levetiden.

Temaskine vs. Elkedel vs. Varmtvandsdispenser

Når man kigger på nogle temaskiner kan man måske godt tænke at den ligner en elkedel ret meget.

Elkedler og temaskiner minder nemlig også rigtig meget om hinanden, hvor den eneste store forskel er det indbyggede tefilter der er i temaskinen.

Der er dog også nogle andre små funktioner som du primært ser med temaskiner, men faktisk også kan forekomme ved elkedel modeller.

Det er blandt andet hold varmen funktionen og diverse temperaturindstillinger.

Nogle temaskiner minder om varmtvandsdispensere, som ligesom elkedler koger varmt vand.

Denne type for temaskiner kan i mange tilfælde både lave te og varmt vand, så det er en temaskine og varmtvandsdispenser i en.

Du ser dem dog oftest på større arbejdspladser og kontormiljøer, derfor er de også typisk ret dyre og fylder en del.

Hos avXperten har vi et stort udvalg af køkkenmaskiner, blandt andet kan du finde varmtvandsdispenser, henkogningsgryde, brygkedel og minutur.

Ofte stillede spørgsmål om temaskiner

Hvad er en temaskine?

En temaskine er en slags elkedel og tekande i én maskine, hvor der er indbygget tefilter, så man nemt kan brygge te på løse blade.

Hvordan virker en temaskine?

En temaskine virker meget som en elkedel hvor du fylder en kedel med vand og så er der et varmelegeme der får vandet i kedlen til at koge.

I temaskinen sidder der et tefilter så du kan brygge te direkte i kedlen og indstillinger der nemt skaber den rigtige temperatur for forskellige typer te.

Kan man bruge en temaskine som elkedel?

En temaskine kan også bruges som elkedel, da det eneste du behøver at gøre er at fjerne filteret og måske skylle kanden igennem en enkelt gang eller to.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007