Saltkværn & Peberkværn

Her finder du vores udvalg af salt- og peberkværne til dit køkken. De smarte kværne er elektriske, og nogle modeller er b.la. udstyret med smart lys til de mørke stunder.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Saltkværn & Peberkværn

Zassenhaus XL Krydderikværn (11x7cm)
Zassenhaus XL Krydderikværn (11x7cm)

Gør det nemt at lave dine egne krydderi- og urteblandinger
Holdbart design

Læs mere Fjernlager
Levering: 5-7 hverdage
Senest 31. maj 2024
WMF De Luxe Krydderibeholder (14cm)
WMF De Luxe Krydderibeholder (14cm)

Med justerbar keramisk slibemekanisme
Kompakt størrelse og flot design

Læs mere Fjernlager
Levering: 5-7 hverdage
Senest 31. maj 2024
Salter 7613 BKXRA Gloss Salt og Peberkværn
Salter 7613 BKXRA Gloss Salt og Peberkværn

Med 2 kværne
Kan bruges til alt krydderi

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 19. juni 2024
Zassenhaus Krydderikværn
Zassenhaus Krydderikværn

Giver dig mulighed for at kværne krydderier frisk
Lækkert design

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 30. maj 2024
ViceVersa Salt/Peber Dispenser (Gul)
ViceVersa Salt/Peber Dispenser (Gul)

Sjovt design
Dispenser med plads til både salt og peber

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 19. juni 2024

Salt og peberkværn - Sæt krydderi på hverdagen

De er fast inventar på spisebordet, og du bruger dem højst sandsynligt hver eneste dag, når du synes, at der lige skal lidt mere smag på de sovs og kartofler, som ligger på tallerkenen.

Der er selvfølgelig tale om salt og peberkværne - to elementer hvis funktionalitet og design er i rivende udvikling, fordi de i dag bliver er en større og større del af spisebordets æstetik.

Hvis du pønser på at udskifte dit gamle salt og pebersæt og gerne vil vide alt, hvad der er af muligheder mth. design, materiale og funktionalitet, ja, er du kommet til det helt rette sted!

6 Ting du skal overveje ved køb af salt og peberkværne

Hvad findes der af visuelle designs, og hvilke materialer er der at byde på? Hvilke størrelser er der? Og hvad er fordelene ved en justerbar kværn, eller en kværn med lys i bunden?

Spørgsmålene kan være mange, men heldigvis hjælper vi dig her på siden med at få skabt et overblik over myldret, så du ved præcis, hvad du skal gå efter, når du træffer dit valg.

Hvad bliver det næste salt og pebersæt, der kommer til at pryde dit spisebord og gå fra hånd til hånd, når middagsselskabet kommer forbi for at nyde et lækkert måltid i godt selskab?

#1 - Salt og peberkværne design

Det første som du skal tage stilling til, når du vælger dine salt og peberkværne er design, da det trods alt er køkkenelementer, som du dagligt kommer til at bruge og kaste dine øjne på.

Salt og peberkværnenes design er med til at give dit køkken et helt personligt udtryk.

Hvad du skal vælge af design kommer helt an på, hvad du foretrækker for farver og former.

Salt og peberkværnene her på siden kommer designs med farver som sort, hvid eller sølv (metal look).

Der er derudover mulighed for at vælge mellem salt og peberkværne i runde eller kantede former, så du kan vælge et design, der både æstetisk passer til dig, men som også ligger godt i lige netop dine hænder.

Salt og peberkværnene her på siden er alle udstyret med en gennemsigtig sektion med det formål, at du er i stand til at kigge ind i kværnene og nyde synet af den salt eller peber, som befinder sig indeni kværnen.

Du vil opleve, at nogle salt og peberkværne står beskrevet som “vinklet,” hvilket har den betydning, at det kværnede salt eller peber kommer ud på siden af kværnen.

Hvis du ikke har set en vinklet salt eller peberkværn før, kan du godt sammenligne den med en hammer, hvor skaftet fylder det meste af enheden og “hovedet” findes øverst på siden.

Det er vigtigt, hvis du køber vinklede salt og peberkværne, at du har ovenstående i mente, første gang du skal betjene kværnene, så du ikke “skyder” saltet eller peberet ud til siden.

#2 - Salt og peberkværne materiale

Et anden vigtig overvejelse er salt og peberkværnenes materiale, da materialet har betydning for, hvordan salt og peberkværnene føles, når du bruger dem til dagligt.

Kan du fx. godt lide den kølige fornemmelse ved at tage fat i en salt eller peberkværn med et metallisk ydre, er den bedste løsning for dig nok at gå efter en kværn lavet i rustfri stål.

Rustfrit stål er tilmed let at rengøre, fordi du blot kan skylle en lun sæbeklud op og føre den hen over overfladen på din salt eller peberkværn, hvis evt. fedtede fingre skal tørres af.

Alternativt kan du også gå med en salt eller peberkværn med “anti-slip” belægning.

Ved valg af en salt eller peberkværn med “anti-slip” får du et produkt, som ligger godt i din hånd, og som giver dig et godt greb.

Et godt greb er en god løsning til dig, hvis børn også bruger salt og peberkværne på daglig basis, fordi der, grundet “anti-slip” funktionen er langt mindre risiko for at tabe kværnen.

Går du efter, at dine salt og peberkværne skal føles lækkert og behageligt i hånden, er der tilmed mulighed for at købe sig en salt eller peberkværn med blød polstring på håndtaget.

En salt eller peberkværn med blød polstring bringer luksuriøsitet ind i din hverdag.

Hvad der er det rette materiale for dig kommer helt an på, om din salt og peberkværn skal være let at rengøre, svært at tabe eller føles lidt ekstra lækker, når du spiser aftensmad.

#3 - Fordele ved justerbar kværn

Hvis du sidder og tænker “Gid det var muligt at indstille mine salt og peberkværne, så jeg både kan krydre mit måltid med fin og grovkværnet salt og peber,” skal du ej bekymre dig.

Det er her på siden muligt at investere i justerbare salt og peberkværne, så du kan skabe lige nøjagtig den densitet i dit salt og peber, som føles helt rigtig for dig.

Overrask dine gæster, næste gang du inviterer dem på et måltid: Vis hvordan din salt eller peberkværn kan indstilles lige netop efter deres behov - så kommer de helt sikker igen.

De fleste elektriske salt og peberkværne er i dag fuldautomatiske, hvilket medfører, at du blot kan trykke på en knap - så kommer dit salt eller peber flyvende ud på tallerkenen.

Et lille tip, hvis du ikke synes, at et enkelt tryk giver nok salt eller peber på dine kartofler, er at holde knappen inde - på den måde bliver saltet eller peberet ved med at drysse ud.

Justerbare salt og peberkværne kan også være en god ide, hvis dine yngste viser interesse for salt og peber, men du ikke vil chokere dem med store peberkerner, der nok er lige lovlig “spicy” at starte ud med for et barn.

#4 - Fordele ved lys i bunden

Hvis du har et ønske om at dæmpe belysningen i dit hjem, når middagsselskabet kommer forbi, men du alligevel ønsker, at de skal kunne se, hvorvidt saltet eller peberet nu rammer deres mad, er det muligt for dig at investere i salt og peberkværne med lys i bunden.

Visse salt og peberkværne her på siden er udstyret med LED-lys, der tændes når du trykker på betjeningsknappen, så du får et overblik over dit salt og peberforbrug.

En salt eller peberkværn med lys i bunden er en god løsning til dig, der ønsker lidt ekstra luksuriøsitet i hverdagen, og som godt kan lide at overraske gæster ved middagsbordet.

Forestil dig det: Gæsterne har sat sig til bords, en af dem rækker ud efter kværnen, og da vedkommende trykker på knappen, kommer der ikke bare salt ud - der er også lys i.

Har man en justerbar kværn er det endnu mere praktisk, hvis denne har lys i bunden, da du så altid kan bekræfte, at du har ramt den størrelse af salt eller peber,

Derudover får du også en bedre fornemmelse af, hvor meget salt eller peber, du bruger pr. måltid, så du kan rationere, og der går længere tid, inden du skal fylde kværnen op igen.

#5 - Vægt og størrelsesforhold

Salt og peberkværne findes i forskellige størrelser og vægtklasser, og du skal derfor huske at overveje selve størrelsen på og vægten af dine salt eller peberkværne.

Bruger familiens børn salt og peberkværnene meget, kan det fx. være en god ide at vælge salt og peberkværne, som ikke er alt for tunge, så børnene ikke taber dem ned i bordet.

Det kan også være, at du selv har en præference for, hvad der er for tungt at betjene

Modsat kan det være, at du ønsker at investere i en tung salt eller peberkværn, så de står solidt og sikkert på bordet og ikke har så let ved at vælte, hvis nogen skubber til dem.

Info om diameter, højde, bredde og vægt findes i de enkelte kværnes produktbeskrivelser.

#6 - Husk at købe batterier

Salt og peberkværnene her på siden er batteridrevne, så husk at købe batterier.

Ved køb af batteri skal du være opmærksom på, at du køber en størrelse af batterier, som matcher dine salt og peberkværne, så du ikke står med kværne, der ikke vil starte op eller oplever, at batterierne ikke passer.

Flere af salt og peberkværnene her på siden er kompatible med klassiske AA batterier, der er tilgængelige i de fleste supermarkeder og derfor lette at skaffe, når der er brug for det.

Selvom flere af salt og peberkværnene er kompatible med AA batterier, kan der stadigvæk være forskel på, hvor mange AA batterier, der skal indsættes i en salt eller peberkværn.

For tage et eksempel bruger nogle af kværnene her på siden 4x AA batterier, hvor andre til gengæld har brug for 6x AA - så husk altid at købe rigeligt med batterier til dine kværne.

Produktfarve
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Materiale
0
0
0
0
0
Select all
Belysning
Brand
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Leveringstid
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007