Klik her for at se JANUARUDSALG TILBUD  -  Spar op til 38%

Dataudtag & Monteringsboks

Har du trukket dine egne netværkskabler i huset, så har du brug for et dataudtag, så du nemt kan sætte netværkskabler til i de rum kablerne går til.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Dataudtag & Monteringsboks

Dataudtag til Cat5e og Cat6 - Kæmpe udvalg af dataudtag

Hvis du har trukket netværkskabler rundt i huset, så har du sandsynligvis også brug for at montere et dataudtag, så du kan tilslutte din computer, printer, NAS eller andet udstyr til dit modem eller din router. Selvom det meste udstyr i dag er, eller kan gøres, trådløst, så er en kablet forbindelse altid mere sikker, og byder på en både hurtigere og mere stabil forbindelse end hvad du kan opnå med en trådløs forbindelse. Dataudtag til Cat5e og Cat6 kabler kan fås med både en og to udgange, med og uden dæksel der kan lukke af for selve stikkene, så du nemt kan tilslutte flere computere, en netværksprinter, en NAS, eller noget helt andet.

Montering af dataudtag

Et netværksudtag kan monteres på væggen, men det er også muligt at montere det andre steder, så som under en hylde, et trappetrin, på siden af et skab, under et skrivebord osv. Stikket kan skilles ad, så bagpladen kan monteres på et fast underlag, hvorefter netværkskablet monteres i stikket med en LSA tang, der er beregnet til at håndtere netop den type kabler. LSA tangen benyttes til at presse kablerne på plads og klippe dem til samtidigt, efter at du har placeret dem i stikket hvor de hører til. Der sidder som regel en farvekodet vejledning i bunden af skikket, så du ved nøjagtigt hvilken farve kabel du skal montere i hvilken del af stikket. Du skal først fritlægge de snoede kabler under kappen og så skille dem ad, så de fire farver kan placeres i hver sin del af stikket, hvorefter kablerne enkeltvis presses på plads og klippes til med LSA tangen. Sørg for at kappen på kablet sidder så tæt på indgangen til stikket som muligt, så du ikke udsætter de indre kabler for udefrakommende støj. Når kablet er monteret i stikket, sættes dette på plads i dækslet og dækslet enten klikkes på plads eller skrues fast.

Internetudtag med vinklet, skrå, nedadrettet og lige stik

Du kan få internetudtagmed både vinklet, nedadrettede, skrå og lige stik. Det vil sige, at kablerne enten stikker ud af bunden af stikket, er vinklet nedad fra stikket, har en skrå indgang eller stikker lige ud fra stikket. Det bedste valg vil ofte være de vinklede, da de er nemmere at komme til end dem der peger lige ned. Selvfølgelig altid afhængig af dine behov. Samtidig forhindrer et vinklet stik, at kablet stikker lige ud i luften og dermed er mere udsat for stød ved at man render ind i det eller hænger fast i det. Desuden er stikket, når det ikke er i brug, bedre beskyttet imod skidt og støv, når det er vinklet nedad. De skrå stik kan ligeledes være pladsbesparende og skjule netværksstikket mere. Dataudtag fås til både skærmede og uskærmede kabler. Dataudtagene til de skærmede kabler er lidt større end de uskærmede, da de skærmede kabler fylder lidt mere end de uskærmede. De nedadrettede stik fylder naturligvis mindre end de vinklede, men er derimod mere besværlige at komme til, hvis du skal fjerne netværkskablet eller sætte et kabel i stikket. De vinklede giver bedre adgang samtidig med at de beskytter både stik og kabel imod stød og at du kommer til at hænge fast i et kabel, der stikker lige ud i luften. På nogle LAN udtag har hvert stik en lille klap, som kan lukkes når stikket ikke er i brug. Dette beskytter stikket imod støv og snavs, som kan påvirke kontaktfladerne i selve stikket, og dermed gøre forbindelsen upålidelig. Denne type LAN udtag er velegnet til brug i lokaler, hvor der er meget støv, som for eksempel på et værksted eller i en kælder.

Har du trukket dine egne netværkskabler i huset, så har du brug for et dataudtag, så du nemt kan sætte netværkskabler til i de rum du har trukket kablerne til. Der er mange elegante dataudtag, der ikke fylder meget og er nemme at montere på enten væggen eller andre steder, såsom på siden af et skab, eller under en hylde eller et trappetrin. Dataudtag fås med stik der peger nedad, vinklet nedad og ligeud. Det er nemt at montere kablerne i dataudtagene med en LSA tang. Vi har naturligvis også løsninger til trådløse forbindelser, se eksempelvis vores udvalg af smarte Internet forstærker, routere og meget andet lige her på siden.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007