Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Rejseadapter Australien

Smarte rejseadaptere, som kan bruges når du rejser til Australien med dansk elektronik. Rejseadapter med stik der passer i australske stikkontakter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Rejseadapter Australien

Rejseadapter Australien - Til opladning af dansk elektronik i Australien

Her på siden finder du vores udvalg af rejseadaptere til Australien, som gør det muligt for dig at oplade din danske elektronik via de Australske stikkontakter.

De mange forskellige lande i verden bruger forskellige typer af stik, og selv om det i Europa oftest er standard stik i type C, så kan der være meget store forskelle i stikkenes udformning, når du kommer udenfor EU.

Derfor kan du få brug for en rejseadapter, der kan omforme stikkontaktens format til en stiktype, som passer til de danske stik på elektronikken.

Når du skal rejse til Australien og medbringer dansk elektronik, som for eksempel smartphone eller computer, kan du ofte ikke undvære en rejseadapter til Australien.

Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på, når du kigger efter en rejseadapter til Australien og du kan herunder læse mere om dette, så du finder den rigtige rejseadapter til dit behov, når du skal til Australien.

5 ting du skal vide om Rejseadapter til Australien

De Australske stikkontakter er en del anderledes end eksempelvis de danske stik, og derfor har du brug for en rejseadapter for at kunne oplade din danske elektronik i Australien.

Herunder finder du nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du leder efter en rejseadapter til Australien.

#1 - Universal eller specifik Rejseadapter til Australien

Når du skal finde en rejseadapter til Australien, vil du kunne finde mange forskellige modeller, hvoraf nogle af disse modeller kun passer til Australske stikkontakter og andre kan konvertere flere forskellige stiktyper, og kan dermed bruges i andre lande også.

Rejseadaptere der er helt specifikt til Australien er designet til kun at kunne omforme de Australske stik til EU stik, og ikke andre.

De universale rejseadaptere, kan ofte omforme stikket til flere forskellige typer af stik og kan dermed bruges i flere andre lande.

Den universale rejseadapter bruges ofte til at omforme eksempelvis en dansk stikkontakt til flere andre landes stiktyper, og bruges derfor ofte af eksempelvis sommerhusudlejere i Danmark, som lejer ud til mennesker fra andre lande.

De specifikke rejseadaptere er specielt designet til de Australske stikkontakter og omformer disse til et stik, som du kan bruge til din danske elektronik.

#2 - Spænding i Rejseadapter til Australien

I Danmark er vi vant til, og tænker måske ikke så meget over, at der leveres en spænding i stikkontakten på 230V ved 50 Hz, og det er også denne spænding der leveres i langt de fleste lande i Europa, så ofte er det ikke noget du måske tænker så meget over.

I andre dele af verden kan denne spænding dog godt være forskellig fra Danmark og Europa, og her skal du være opmærksom på at rejseadapteren ikke ændrer på den spænding som stikkontakten leverer.

Når du skal til Australien kan du dog trygt oplade dine elektriske apparater, uden at bekymre dig om spændingen, da strømmen i de Australske stikkontakter er en vekselstrøm på 240-250 V ved 50 Hz, og det kan danske apparater sagtens kører på.

#3 - Særlige egenskaber for Rejseadapter til Australien

Du kan i nogle modeller af Rejseadapter til Australien, finde nogle særlige egenskaber, som kan være en fordel på rejsen.

Nogle modeller tilbyder for eksempel et USB-A eller USB-C stik, som kan bruges til at oplade din telefon eller computer uden at du behøver en ladeklods, som optager det almindelige stik.

Det kan være en fordel, hvis du for eksempel vil lade både din telefon og computer på samme tid, du skal blot være opmærksom på at du finder en rejseadapter til Australien, der tilbyder dig den rigtige form af USB stik til din enhed.

Andre modeller har en indbygget pære, som kan fungere til natlampe eller som kan indikere hvornår der er strøm til adapteren.

#4 - Typer af stik for Rejseadapter til Australien

I Australien bruges primært en slags stik, og dette er en del anderledes end de stik du er vant til fra Danmark og EU.

Benene i de Australske stik er flade og ikke runde som vi er vant til og det betyder af de runde ben fra de danske stik ikke kan komme ind i de australske stikkontakter.

De Australske stik kaldes for type I og består af 2 eller 3 ben, alt efter om de er med jordforbindelse eller ej, og denne type stik bruges i øvrigt også i både New Zealand og Kina.

Derfor har du brug for en Rejseadapter til Australien, som kan omforme det Australske stik til et Europæisk stik.

Når du bruger en rejseadapter i Australien, omformer den oftest det australske stik til et såkaldt Schukostik, som kan bruges af de fleste danske apparater, her skal du blot være opmærksom på at en eventuel jordforbindelse er placeret i kanten af stikket, og du kan derfor typisk ikke bruge apparater med trebenede stik i rejseadapteren.

#5 - Rejseadapter til Australien med eller uden jordforbindelse

De fleste australske stikkontakter kan godt levere en jordforbindelse til dine elektriske apparater, men det er ikke ensbetydende med at du absolut skal have en rejseadapter med jordforbindelse.

Jordforbindelsen i Australien leveres via det tredje ben i stikkontakten og hvis du bruger en adapter beregnet til at levere en jordforbindelse, vil dette ofte være i form af et Schukostik.

Jordforbindelsen i et Schukostik sidder i kransen af stikket, i form af 2 små bøjler, der gerne skal have forbindelse til 2 små metalplader der skal være på stikket fra apparatet.

Det betyder at de danske stik med 3 ben ofte ikke kan få jordforbindelse via Schukostikket i adapteren.

Når du skal beslutte om din rejseadapter skal have jordforbindelse eller ej, kan du med fordel kaste et blik på de apparater du skal have med, og se om stikkene til disse har 2 metalplader i kanten af stikket, eller om de har et tredje ben.

Har stikkene på apparaterne 2 metalplader, kan du sagtens få jordforbindelse via rejseadapteren til Australien, men har de et tredje ben, skal du se om du kan finde en rejseadapter, der tilbyder jordforbindelse via dansk jord.

Det er sjældent nødvendigt med en jordforbindelse til mindre elektriske apparater som for eksempel smartphone, computer eller tablet, og derfor har disse apparater ofte kun 2 ben i deres oplader.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007