Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Rejseadapter Israel

Skal du på ferie til Israel, kan du nemt komme ud for at dine danske enheder ikke passer i stikkontakterne dernede. Det kan du løse med en af vores smarte rejseadaptere fra siden her.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Rejseadapter Israel

Rejseadapter Israel - Let og enkel adapter til din ferierejse

Har du planlagt at skulle på ferie til Israel, så skal du højst sandsynligt have en del af dine elektroniske enheder med dig, som f.eks. kameraer, smartphones, der skal kunne lades op igen.

Så kan det være vigtigt for dig at undersøger hvilket stiktyper de bruger i Israel, samt hvordan deres elnet er opsat, da dette kan have en stor betydning for om du kan genoplade dine enheder.

Det kan især være et problem, da der kan være en stor forskel på både elnettet og strømstik fra land til land, alt efter hvor du befinder dig henne i verden.

Så hvis du skal have kamera, computer, smartphone, mm. med på ferien, så er det en god ide at undersøge hvilken type rejseadapter du skal bruge, så du kan være sikker på at kunne få adgang til strømmen uanset hvor du befinder dig henne.

Ellers kan det hurtigt blive en dårlig ferie, da du ikke engang kan være sikker på at få tørret dit hår med hårtørren, hvis du ikke har den rette type adapter med på rejsen.

4 Ting du bør overveje når du skal købe en rejseadapter til Israel

Hvis du skal rejse til Israel på ferien, for at besøge familie, eller bare på forretningsrejse, så kan det være en god ide at overveje hvilken type rejseadapter du skal bruge, så du ikke kommer til at stå uden strøm.

Vi giver dig herunder en række eksempler på overvejelser, så du har bedre mulighed for at kunne vurdere hvilken rejseadapter du skal bruge, når du skal til Israel.

#1 - Stiktyper på rejseadapteren til Israel

Inden du tager afsted på ferie, så bør du undersøge hvilke typer stik som de bruger i Israel, så du har lettere ved at finde en rejseadapter med de tilhørende stik.

Israel bruger de primært to typer strømstik, Type C og Type H.

Type C stikket er også kendt som konturstikket eller Eurostikket, og passer til langt de fleste stikkontakter rundt omkring i Europa, Danmark inkluderet.

Eurostikket er kendetegnet ved at have 2 runde ben, med en smal form, som passer i rigtig mange stiktyper, hvor nogle andre stiktyper også er blevet ændret til at være kompatibel med Eurostikket.

Konturstikket ligner meget Eurostikket, da det har 2 runde ben, men den har til gengæld en større form, hvor du gerne skal bruge et større rundt stik, for at kunne få plads til det.

Så hvis du har almindelige enheder med dig, så vil et Eurostik ofte være nok til f.eks. hårtørren eller barbermaskinen, hvor der ikke er behov for en jordforbindelse i stikket.

Har du dog et større stik som f.eks. Type F, eller Type K, som vi ofte bruger i Danmark, så får du brug for en adapter til at kunne få tilsluttet dine enheder til strøm.

Type H stikket findes kun i Israel og Palæstina, hvor den originalt bestod af 3 flade ben placeret i en Y formation, der inkluderer en jordforbindelse.

Ved nyere Type H stik er benene dog blevet runde, og du kan derfor bruge den til Eurostikket, hvis du har nogle enheder der passer dertil, og mange kan endda bruges til Type F stik, også kendt som Schuko-stikket.

Stiktyper i Israel:

  • Type C
  • Type H

Du skal dog være opmærk på at selvom Type H stikket har et ben til jordforbindelse, så er det ikke garanteret alle steder, og du bør derfor være forsigtig med at tilslutte for mange enheder af gangen, så dine enheder ikke bliver overbelastet.

#2 - Spændingen på rejseadapteren til Israel

Når du skal rejse til andre lande, så bør du også undersøge hvilken spænding de bruger på deres elnet, da det kan have betydning for om du kan bruge dine enheder.

I langt de fleste lande, så bruges der en spænding der ligger på 230 V - 240 V, ligesom i Danmark, og i disse tilfælde så skal du ikke bekymre dig omkring spændingen.

Der er dog andre lande, som bruger mindre spænding til deres enheder, hvor elnettet kun levere en spænding på 110 V, hvilket er mindre end halvdelen end den din enheder vil være vant til.

Det kan potentielt skabe problemer, da dine enheder ikke ville kunne virke ordentligt uden at du bruger en omformer til dine adaptere.

Almindelige adaptere har ikke en indbygget omformer til at omdanne spændingen til en, som dine enheder kan bruge, så det er et sæt ekstra udstyr som du skal bruge, hvis du kommer ud for at skulle rejse til en destination med et anderledes elnet end du er vant til.

Israel arbejder dog med de samme standarder for spænding som Europa gør, og den ligger dermed på 230 V - 240 V.

Du vil derfor ikke få brug for en omformer til dine enheder, hvis du skal til Israel og behøver derfor ikke bekymre dig om dine enheder vil kunne bruge strømmen dernede.

#3 - Frekvensen på rejseadapteren til Israel

Det er ikke kun spændingen på elnettet som der kan være forskel på, alt efter hvilket land du besøger, men det kan også være frekvensen på elnettet.

I de fleste lande vil frekvensen ligge på 50 Hz, og er en betegnelse for hvor hurtigt vekselstrømmen svinger frem og tilbage, hvor jo højere den er, jo flere svingninger frem og tilbage i sekundet.

Enheder er generelt designet med en specifik type strømforsyning i tankerne, og der kan dermed ske mærkelige ting, hvis at der sker en ændring i frekvensen på strømforsyningen.

Det kan være sådan noget som at uret på computeren går hurtigere, eller at barbermaskinen vibrere på en anden frekvens end normalt.

Det er derfor ikke anbefalet at du bruger dine enheder mens at de er tilsluttet en strømforsyning med en anderledes frekvens end de er designet til at kunne modtage.

Da Israel arbejder med de samme standarder for elektricitet som i Europa, så ligger frekvensen på deres vekselstrøm på samme niveau som i Danmark, 50 Hz.

Du skal derfor ikke bekymre dig om dine enheder kan modtage strømmen, når du er dernede, bare du har sikret dig at du har de rigtige stik tilgængelige på enten dine enheder eller dine rejseadaptere.

#4 - Powerbank til ferien

Når du er afsted på ferie, så vil du ofte skulle ud og se forskellige områder, hvor der måske ikke altid er lige god adgang til strøm.

Her kan det muligvis være en god ide at investere i en god powerbank, som du kan tage med for at være sikker på at kunne oplade dine enheder på farten.

En powerbank er essentielt en stort batteri som du kan tilslutte dine enheder, hvor den så vil genoplade batteriet på dem.

Powerbanken kan være rigtig god til mindre enheder, som f.eks. din smartphone eller digital kamera, så du er sikker på at kunne få taget billeder og video, mens du er afsted på ferie.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007