Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Rejseadapter Indien

Rejseadaptere til at tilslutte dansk elektronik til indiske stikkontakter. Rejseadapter med stik der passer til dansk stik i indiske stikkontakter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Rejseadapter Indien

Rejseadapter Indien - Få genopladt dine enheder hvis du skal på ferie til Indien

Skal du afsted på ferie i udlandet, og du skal have en masse gadget og forskellige elektroniske enheder med dig, så vil du nok også få brug for at kunne genoplade dem.

Her kan det være vigtigt at du undersøger, hvilke stik og spændinger som det pågældende land som du skal afsted til gør brug af, da du så kan få købt en tilsvarende rejseadapter.

Ellers kan det hurtigt blive svært at få adgang til strøm, da der ikke er mange lande der bruger de samme stik som i Danmark, specielt hvis du skal udenfor Europas grænser.

Så har du en del elektroniske enheder med i kufferten, så bør du overveje hvilken rejseadapter du skal have købt.

Så kan du være sikker på at have adgang til strøm når du er afsted på ferie, og kan få genopladt dine enheder, eller bare få strøm til barbermaskinen eller hårtørren.

Hvis du ikke har direkte adgang til strøm, så kan det hurtigt blive en dårlig ferie, når du ikke har mulighed for at kunne få strøm til din smartphone eller kameraer, så du kan få taget billeder og generelt kommunikere omkring dig.

4 Ting du bør overveje når du skal købe en rejseadapter til Indien

Hvis du skal have købt en rejseadapter til at have med på ferie, så bør du gøre dig en række overvejelser, så du er sikker på at få en rejseadapter der passer til din feriedestination.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan bruge til bedre at vurdere hvilken type rejseadapter du skal bruge.

#1 - Stiktyper på rejseadaptere til Indien?

Det første du bør overveje når du ser på rejseadaptere er, hvilke stiktyper de bruger i det pågældende land som du skal rejse til.

Når det gælder Indien, så kan du generelt finde 3 forskellige stiktyper alt efter hvor du befinder dig henne, og som du skal være opmærksom på, når du skal have købt en rejseadapter.

Den mest udbredte type stik i Indien er Type D stikket, som tidligere var standarden i Storbritannien, men som nu primært bliver brugt i Indien og Sydafrika.

Type D stikket er genkendeligt ved at have 3 ben siddende i en trekant, hvor jordforbindelsen sidder øverst, og er en del længere og tykkere end de to andre ben.

Derudover kan du også nogle steder fine Type C stikket, også kaldet en konturstik eller Eurostik, da den er meget udbredt i Europa, inklusiv Danmark.

Hvis du skulle støde på sådan et stik, så ville du ikke have brug for en adapter, da den allerede vil passe til dine danske enheder.

Strømstikstyper i Indien:

  • Type C
  • Type D
  • Type M

Den sidste stiktype Type M, ligner meget Type D stikket, men er mere trekantet i dens udformning, men har ellers også de 3 ben, hvor du har to strømførende og en jordforbindelse.

Både Type D og Type M stikket er bygget så er for det meste er kompatibel med Eurostikket, og så længe at dine enheder ikke har et stik med en jordforbindelse, så skulle det være muligt at kunne bruge Eurostikket i langt de fleste stik i Indien.

Nogle Rejseadaptere har også indbygget USB-stik, som du kan bruge til at genoplade dine enheder du har taget med på rejsen med.

Mange opladere til smartphone har mulighed for at kunne bruge en almindelig USB-forbindelse, og du kan derved bruge adapteren til at oplade din smartphone direkte fra adapteren uden at skulle tilslutte flere mindre adaptere til den.

#2 - Spændingen på rejseadapter til indien

Udover at undersøge hvilke stik du skal bruge til rejsedestinationen, så bør du også undersøge hvilken spænding de har på elnettet, da den kan være anderledes en den vi har i Danmark.

Almindeligvis, så bruger langt de fleste lande en spænding på 230 V - 240 V til deres elnet, og det betyder at langt de fleste elektroniske enheder er bygget til at kunne bruge denne spænding.

Der er dog nogle lande, som bruger en elspænding der ligger på 110 V, altså lige under halvdelen af hvad vi er vant til fra Danmark.

Det kan have den effekt at hvis du skal bruge dine enheder i udlandet, så kan det være at de ikke virker lige så godt og effektivt, da de ikke får den samme mængde strøm som de skal bruge, eller også virker de slet ikke.

I Indien bruger deres elnet dog også en spænding på 230 V ligesom Danmark, og du skal derfor ikke bekymre dig om at skulle have en omformer med der skulle omdanne strømmen til en 230 V spænding i stedet.

Det kan derfor være en god ide at undersøge hvilken spænding som elnettet på din destination skal bruge, da det kan have en indflydelse på hvordan dine enheder fungere.

#3 - Brug Rejseadapteren derhjemme

Hvis du skulle være afsted på rejse og finder noget elektronik som du gerne vil have med hjem, så kan det være besværligt, hvis at strømstikket ikke passer til kontakterne derhjemme.

Her kan du også du brugt din rejseadapter, hvis den f.eks. har flere indstillinger, så du kan bruge dine indiske enheder herhjemme i Danmark, så dine rejseindkøb ikke var forgæves.

En rejseadapter vil ofte have flere forskellige stik, især hvis det er en universaladapter, hvor du har adgang til flere forskellige inputs og outputs på den.

På den måde kan du bruge rejseadapteren ikke kun når du er afsted på ferie, men også til dine enheder i hjemmet.

#4 - Overvej ekstra strøm på rejsen

Hvis du skal afsted på ferie i Indien, så kan det være en god ide at være opmærksom på at elnettet i Indien ikke er så stabilt, som i Danmark, og det kan derfor være at du i perioder får brug for andre muligheder for at kunne oplade dine enheder.

Det kan derfor være en god ide at overveje om du ikke skulle investere i et par powerbanks som du kan tage med på ferien.

Powerbanks er essentielt et større batteri, som du kan bruge til at genoplade dine enheder, når du har brug for det, selvom du ikke har noget strøm til rådighed.

På den måde kan du bedre forsikre dig selv om at kunne have adgang til strøm, så du ikke har perioder, hvor du ikke har mulighed for at kunne få genopladt smartphonen eller bruge hårtørren om morgenen.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007