Diskette drev

Diskette drev til computeren, som også kan tilsluttes eksternt, uden at skulle installeres direkte i din computer. Læs nemt data fra gamle disketter, uden problemer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Diskette drev

Diskette Drev - Få brugt dine gamle disketter igen

Har du en masse gamle disketter liggende derhjemme, som du gerne vil have mulighed for at kunne bruge igen?

Så kan det være at du skal bruge et nyt diskette drev, så du kan bruge dine disketter på din moderne computer, hvor der ofte ikke er et diskette drev installeret.

Diskettedrevet var før i tiden meget udbredt inden for IT verdenen, hvor disketten var den primære metode til at lagre og overføre information mellem computere og andre elektroniske enheder.

Disketten er nu om dage blevet erstattet mere og mere af andre lagringsenheder som f.eks. CD´en, DVD´en, og USB stik, der både er betydeligt hurtigere, sikker, og har mere lagringsplads end en diskette.

Der findes dog stadig forskellige enheder og maskiner, der bruger disketter, og det kan derfor være en god ide at have mulighed for at kunne tilgå disse disketter via et diskette drev, så du kan fortsætte med at arbejde med dem.

Derudover, så kan det være at du har en række gamle spil eller programmer liggende på disketter, som du gerne vil have mulighed for at kunne bruge igen, hvor du også har brug for et diskette drev for at kunne bruge dem.

Derfor kan det være at du har brug for at have et diskette drev enten i hjemmet eller på virksomheden, så du har mulighed for at kunne bruge dine disketter om det så er til hjemme- eller arbejdsopgaver.

4 Ting som du bør overveje når du skal købe et diskette drev

Da diskette ikke længere er standard udstyr til computere, så kan det være en god ide at gøre dig nogle overvejelser, omkring hvad du skal bruge diskette drevet til.

Du kan herunder finde mere information omkring diskette drevet og dets brug, så du har lettere ved at kunne få et overblik over hvilke fordele og ulemper der kan være ved at bruge disketter i hverdagen.

#1 - Hvad kan et diskette drev?

Diskette drevet er den del af computeren, hvor du kan indsætte disketten, hvori den så bliver aflæst og dataen kan blive overført til den pågældende computer.

Mange moderne diskette drev kommer med et USB-stik som du kan bruge til at koble den til din computer´s USB porte, så du skal ikke til at arbejde med en masse ældre stik for at kunne få forbindelse til drevet.

Har du mange gamle disketter liggende derhjemme, eller bruger din virksomhed stadig disketter i en vis omfang, så kan et diskette drev være et godt værktøj at have til rådighed, så du har mulighed for at kunne arbejde med dem.

#2 - Hvad kan en diskette bruges til?

Selvom disketten ikke er den primære metode til at overføre data mellem forskellige enheder nu om dage, så kan du stadig finde nogle industrier, virksomheder og maskiner, der gør brug af disketten til opdateringer mm.

Mange maskiner skal stadig bruge disketter, når de skal opdateres, og da de ikke er nær så almindelige i dagligt brug, så kan det faktisk give virksomheden en større sikkerhed, da der ikke er mange der vil kunne tilgå dine enheder uden en diskette.

Dette er specielt tilfældet for større maskiner inden for tøj- og metalindustrien, hvor de store maskiner stadig bliver givet deres opdateringer og programmering via disketter.

Derover bliver disketter også brugt i luftfartsbranchen, hvor de bliver brugt til at opdatere navigationsdata for specifikke ældre flytyper og anden software.

Disketten kan også bruges som almindelige datalagring, ligesom et moderne USB-stik, dog med en meget begrænset lagringskapacitet sammenlignet med USB´en.

Der er dog plads nok til at kunne bruges til en forskellige tekstdokumenter og lignende små filer, som du enten skal opbevare eller blot overføre mellem to enheder.

Nogle ældre spil og programmer brugte også disketter som deres installationsmetode, så hvis du har nogle af dem liggende i pulterkammeret, så kan du bruge et nyt diskette drev til at kunne få brugt dem igen.

Der er mange muligheder, hvor du kan bruge en diskette, og det kan derfor være en god ide at overveje om en af disse er grund nok til at investere i et diskette drev.

#3 - Fordele ved et diskette drev

Der er en række fordele ved at bruge disketter, da de bl.a. er relativt transportable og små at håndtere, når de skal bruges.

Derudover er de billige i brug, hvilken er en fordel, hvis du har en række filer der skal overføres og som kræver at du bruger flere disketter på samme tid.

Specifikke fordele ved at bruge disketter

  • Små og transportable
  • Billige
  • Data der bliver skrevet på disketten kan blive skrivebeskyttet
  • Kompatibilitet med ældre systemer

En anden fordel er at du har mulighed for at indstille disketten til om den skal være skrivebeskyttet eller ej.

Hvis du har en række dokumenter, som du skal have overført, så kan det være godt at slå denne funktion til, da det så betyder at der ikke kan skrives flere filer over på disketten før at du slår funktionen fra igen.

Det hjælper dig med at undgå at kommer til at slette andre dokumenter på disketten, når du arbejder med den, hvilken potentielt kan betyder at du muligvis kan miste data, hvis du ikke passer på.

Mange ældre computere og maskiner skal muligvis stadig bruge deres disketter, når de skal arbejde med specifikke programmer, og det kan derfor være en god ide at have en række disketter til rådighed.

Det giver dig mulighed for at kunne flytte data mellem forskellige computere og enheder, så du kan opdatere gamle maskiner med ny programmering, når du skal have et nyt program uploadet til produktionslinjen.

#4 - Ulemper ved et diskette drev

Der er desværre også en række ulemper ved at bruge disketter, og det er en god ide at kende dem, så du er sikker på at kunne passe på disketterne ordentligt.

En af de første ulemper er at sammenlignet med andre moderne overførselsmuligheder, så er disketten ret langsom i at kunne overføre dataen mellem disketten og enheden, som den er tilkoblet.

Dette er på trods af at der faktisk ikke er særlig meget plads på disketten, hvor der på en almindelige diskette kun er 1,4 MB til rådighed på dem.

Så ikke nok med at de er langsomme til at overføre data, så har de knap lager nok til at kunne holde på et moderne photo, der potentielt kan være flere MB store.

Disketten vil dog stadig være brugbar for forskellige tekstdokumenter, da tekst ikke fylder nær så meget som andre filer.

Specifikke ulemper ved disketter:

  • Lav datahastighed
  • Begrænset datalagring
  • Dataen kan let blive beskadiget
  • Disketten kan let blive beskadiget

Du skal også være opmærksom på, at disketter er meget påvirkelige med magnetisme, og det kan potentielt gøre skade på dataen på disketten, hvis du kommer for tæt på andre magneter eller elektroniske genstande, der kan påvirke den.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007