Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

LED Gulvlampe

Her finder du vores udvalg af gulvlamper med LED lys. En gulvlampe er især fantastisk i stuen, hvor der kan være brug for ekstra lys til lænestolen eller sofaen.

Filtrér
Sortering

Læs mere om LED Gulvlampe

4 overvejelser du skal gøre dig, når du køber LED Gulvlamper

Når du skal købe en LED gulvlampe, så er det vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, så du er sikker på at komme frem til den lampe der passer til dine behov.

Vi giver herunder en række eksempler på overvejelser, som du kan gøre sig inden du køber en LED gulvlampe, så du får det rigtige produkt.

#1 - Hvor skal lampen stå henne?

Den første overvejelse du kan gøre dig er, hvor du gerne vil have gulvlampen til at stå henne, da dette har stor indflydelse på hvilken type lampe du har brug for.

For eksempel, så skal du bruge en meget anderledes lampe i stuen, end du skal til læsehjørnet.

Hvis du gerne vil have en gulvlampe til stuen, så kan det være at du gerne vil have en som lyser et stort område op, så du kun skal have én af dem.

Eller det kan være at du gerne vil have flere mindre lamper, så du kan tænde og slukke dem alt efter hvor du sidder henne i stuen.

Hvis du skal bruge en gulvlampe til læsehjørnet, så er der måske ikke behov for at lampen er så stor, men bare lige kan nå op over stolen eller sofaen.

Det er derfor en god grund til at overveje, hvor du gerne vil have gulvlampen til at stå henne, så du er sikker på at du gør dig det rigtige køb.

#2 - Hvilke funktioner skal den have?

Mange LED gulvlamper har en masse forskellige funktioner som du kan gøre brug af.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilke funktioner som du har brug for, da det eller kan være at lampen bliver dyrere, end du egentlig har brug for.

Det kunne være at du gerne vil have en lampe der kommer med fjernbetjening, så du kan skrue op og ned for lyset alt efter behov om aftenen.

Måske har du et Smart Home system i huset, så er det nok en smart ide at finde en gulvlampe som kan tilsluttes systemet uden de store problemer.

Andre funktionaliteter kunne være ting. som at kunne skrue op og ned for lysstyrken, eller at lampen har batterier, eller at det bare skal være en helt almindelig lampe uden ekstra funktioner.

Der er mange overvejelser at gøre sig, så vær derfor sikker på hvilken type funktion som din lampe skal have.

#3 - Skal lampen have RGB?

RGB er enfunktionalitet som LED lamper og pære kan have, og det kan være at du skulle overveje denne funktion, hvis det er et godt fit til dit hjem.

RGB-funktionaliteten giver brugeren mulighed for at ændre pærens lys til lige præcis den farve som man gerne vil have.

Det er fordi at RGB lys bruger farvekombinationer af rød, grøn og blå til at kunne lyse en vilkårlig farve der findes på farvespektret.

Nogle af farve LED pære har mulighed for at have hele 16 millioner forskellige farvevalgmuligheder.

Så hvis du gerne vil have mulighed for at ændre farven på lyset i dit hjem, så kan det være at en LED gulvlampe med RGB farvelys er det rigtige valg for dig.

#4 - Hvilken farve temperatur passer til dit rum?

LED pære kan lyse med flere forskellige typer af lys, og det kan være vigtigt at vide hvilket lys passer til det rum, som lampen skal stå i.

Farvetemperaturen i LED har normalt 3 hvide farver - varm, neutral og hold.

Hver af disse lysfarver kan have en anderledes effekt på dig, og det kan have indflydelse på hvordan du opfatter rummet, hvor lyset er.

Varme farver er generelt meget behagelige og afslappende for personer.

De bliver ofte brugt til læselamper, opholdsstue eller bare generelt i hjemmet, hvor man kan slappe af.

Neutrale farver bliver brugt på virksomheder, da lyset hjælper dig med at kunne fokusere og koncentrere dig i længere tid.

Det kunne f.eks være en god ide at have neutrale farver i hobbyrummet, hvor du gerne skal være lidt produktiv, eller i på kontoret, hvor du gerne skal kunne fokusere når du arbejder.

De kølige farver bliver primært brugt på skoler og hospitaler, hvor fokus og koncentrationen virkelig skal holdes, men bliver generelt ikke brugt i hjemmet.

Det er derfor vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring hvilken type af lys som du har brug for til din LED gulvlampe, så du er sikker på at vælge det lys der passer til dine behov.

Hvad er specielt ved LED lys?

LED pæren har vundet meget frem, da den har mange funktionaliteter som gør at det er en langt mere effektivt og energibesparende pære i forhold til de gamle glødepære.

Vi giver herunder et overblik over hvad det er, som gør LED pære så meget bedre end en glødepære, så du kan vurdere om en LED pære passer til dine behov.

Energibesparende

Da energipriserne har været i konstant stigning, så er det vigtig at overveje måder, hvorpå man kan spare energi henne.

Det kunne derfor være en god ide at udskifte de gamle glødepære med LED, da LED er meget mere effektiv og energibesparende.

Generelt har LED pære en længere levetid end en glødepære, da de har en gennemsnitslevetid på 15.000 timer, hvor en almindelig glødepære kun har en levetid på ca. 1.000 timer.

Derudover, så bruger LED pære meget mindre strøm end en glødepære, da ca. 80% af energien der går til glødepæren bliver omdannet til varme og ikke til lys.

En LED pære bruger ca. 75% mindre strøm end glødepæren, da en LED pære bruger ca. 4 - 6W for at skulle lyse lige så kraftigt som en 40W glødepære.

Herunder har vi en tabel der giver et overblik over, hvor stor en LED pære du skal bruge for at få en effekt på niveau med en glødepære med den pågældende Watt forbrug.

Lumen

Watt

140 lm

15 W

250 lm

25 W

470 lm

40 W

800 lm

60 W

1.050 lm

75 W

1.520 lm

100 W

På denne måde er du sikker på at kunne få den rigtige type LED pære til dine lamper.

Farvetemperaturen i LED

En anden god funktion ved LED pære er at de kan have anderledes farver alt efter behov.

Det kan derfor være godt at vide hvilken farve temperatur som de forskellige LED pære lyser med, da det har en indflydelse på hvordan lyset i rummet bliver.

Farvetemperaturen går fra 0 - 10.000 Kelvin, hvor desto højere en temperatur, jo mere blåligt eller køligt bliver farven på lyset.

Varme farver bliver normalt brugt i stuer og steder hvor man opholder sig, da de har en beroligende og afslappende virkning på personer.

Til gengæld bliver neutrale farver ofte brugt på offentlige steder og på virksomheder, da det hjælper en med at kunne fokusere og holde koncentrationen.

Kolde farver bliver mest brugt i skoler eller på hospitaler, hvor det hjælper folk med at holde fokus og koncentrationen i længere tid.

Tabellen herunder viser hvilke farvetemperaturer giver de forskellige farver.

Lysfarve

Farvetemperaturen

Varme Farver

2.700 - 3.300K

Neutrale Farver

3.500 - 4.000K

Kolde Farver (Dagslys)

4.000 - 5.000K

På denne måde kan du vælge den LED pære med den type lys, der passer bedst til dine behov.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007