Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

CEE stik

Her finder du et bredt udvalg af CEE stik. Et CEE stik sikrer en af de kraftigste former for strømforsyning, fx til campingvogne, større maskiner m.m.

Filtrér
Sortering

Læs mere om CEE stik

Stort udvalg af CEE stik - Din bedste ven på campingture

Her på siden finder du vores store udvalg af CEE stik.

Måske har du stødt på denne type stik før; de er nemlig meget populære på campingpladser, hvor det er noget af det første mange campister får koblet til, når de skal til at pakke ud.

CEE stikket bliver hurtigt sat til campingvognens eksterne stikkontakt, og den dertilhørende kabeltromle eller lignende.

Efter du har forbundet dit CEE stik med kabeltromlen eller strømforsyningen, vil du hurtigt få strøm i campingvognen, og nu kunne bruge dine el apparater.

CEE stik og materiale bruges på steder, hvor der er behov for en stor elektrisk udtagning, eksempelvis på byggepladser og i industrien, når du skal tilslutte maskinanlæg.

CEE stik kan også ofte ses på campingpladser, hvor de forsyner campingvogne med strøm, eller på festivaler og lignende, hvor der er gang i meget lys og lyd på én gang; CEE stik anvendes på steder, hvor der er behov for en stærk og stabil strømforsyning.

Du kan ofte genkende stikkene ved deres blå og røde farver på dæklåget, hvilket ikke er tilfældigt; den blå farve indikerer at CEE stik anvendes ved spændingsområder på 200-250 V, og den røde farve bruges ved spændingsområder på 380-480 V.

Du kan bruge CEE stik med blå dæklåg i hjemmet, mens CEE stik med røde dæklåg bruges på steder med stærkere strømføring, såsom i professionelle omgivelser.

4 ting du bør vide om CEE stik

“CEE” kommer af navnet på en tysk international kommission, kaldet IECEE.

Siden 1929 har kommissionen udarbejdet et regelsæt for elektrisk materiel.

Dermed bliver denne betegnelse en forsikring for kvalitet, inden for elektrisk materiel; der findes flere forskellige typer af CEE materiel, såsom:

  • CEE stik - herunder stikpropper og vægstikdåser
  • Forlængerledninger
  • Vægudtag
  • Vægindtag

Mange CEE stik, stikpropper, og forlængerledninger findes i varianter fra 16A og 32A, og op til 125A.

Du kan også finde CEE produkter, der kombinerer forskellige typer af stik, så du slipper for alt for mange udskiftninger af kabler.

#1 - Sådan virker CEE stik

De mest almindelige former for stik er de røde og blå.

Røde CEE stik bruges til trefaset vekselstrøm med både neutrale og beskyttende strømledere, med en spænding på op til 400 volt.

De blå CEE stik, også kendt som camping stik, har en ydre konduktor, og en neutral og beskyttende konduktor, og er designet til at kunne håndtere spændinger på op til 230 volt.

CEE stikkenes stikben er skabt med fokus på optimal strøm transmission gennem store kontaktflader; dette løber mellem stikbenene og kontaktens beholdere.

Slidset messing med stålfjedre er brugt til kontakterne, og som et resultat af dette, er hele kontaktens overflade effektiv til strømoverførsel; samtidigt, sørger opbygningen også for at den overophedning, der kan opstå ved høj spænding, ikke lige så stor en risiko.

Produktionen af CEE stik er standardiseret, hvilket betyder at du ikke kan finde nogle kontakter og stik, som ikke lever op til de europæiske sikkerhedskrav.

Samtidigt er denne type stik også ofte langt mere robuste end de almene husholdningsstik, kaldet Schuko, da CEE stik er både vandsikre og kan holde til permanent at være ladet med op til 16A strøm.

#2 - CEE kan findes i næsten hele Europa

CEE adaptere og stik kan findes igennem næsten hele Europa, både campingpladser, marinaer og restepladser.

Mange producenter af campingpladser og autocampere, og forskellige typer af både, installeres med de blå CEE stik til strømforsyning.

Generelt vil du også opleve at de CEE stik du kan opleve gennem Europa ligger på 220-230 volt, og de fleste campingsider gennem Europa har også strømforsyningssøjler, som du nemt kan koble din campingvogn til.

Mange campingpladser, og også byggepladser har dog ofte nationale kontakter og kabler, og derfor kan det være nødvendigt for dig at investere i en adapter, så du er forberedt, når du skal enten arbejde eller på campingferie udenlands.

#3 - Sikkerheden ved CEE stik

CEE stik er produceret til udendørs brug, om det er til campingpladser eller byggepladser, og derfor er stikkene både robuste og beskyttet mod støv og fugt.

CEE stikkene er produceret med sikkerhed som en top prioritet, og derfor er det også næsten umuligt at sætte et stik i “forkert”.

CEE stikkene er nemme at finde ud af, og ved at kigge på både stik og kontakt, er det ofte meget nemt at finde ud af hvad der hører til hvad, og hvordan du sætter den i.

#4 - Sådan vælger du et CEE stik og kabel

Det kan være svært at overskue og finde ud af hvad du helt præcist skal vælge af de mange typer kabler, stik, og lignende.

Et godt råd er dog at, hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge, kommer du ofte langt med at gå med det sikre valg.

CEE kabler er ofte det sikre valg, da du her får et stik til din vogns eksterne stik og et CEE stik til strømforsyningssøjlen ved campingpladsen, generatoren, eller hvor end du skal bruge et CEE stik.

Ofte ligger den anbefalede kabellængde på 25 meter, da det hyppigt er mere end rigeligt til at nå den nærmeste fordelingsboks.

Nogle campingpladser, og ofte også på byggepladser, kan du dog opleve at kablet skal op over 40 meter før du har en komfortabel længde, der kan strække sig til nærmeste fordelingsboks.

Du bør dog altid sørge for at dit kabel er lavet af gummi, og har en diameter på mindst 2,5 mm²; kabler af gummi er modstandsdygtige over for UV stråling, regn og sne, og også meget ihærdige over for slag og stød.

Et alternativ er også at bruge adapterkabler du kan forbinde via en forlængerledning.

De er ofte tilgængelige som kabelhjul, og du kan få dem i forskellige længder og størrelser, men det anbefales dog at du ruller dit kabel helt ud under brug, for at undgå overophedning.

Hvis du så derefter sørger for at forbindelserne er beskyttet mod regn og snavs, bør du være garanteret en solid strømforbindelse.

Ud over de mere almene varianter af CEE forbindelser, kan du også finde stik med flere stikkontakter.

Hvis du bruger denne type adapter, kan du forbinde din autocamper eller campingvogn til strøm, og samtidigt benytte en anden elektronisk enhed, såsom elgrill med Schuko stikket.

Type
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Features
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Antal poler
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Max strøm (A)
Min:
Max:
Max spænding (V)
Min:
Max:
Farve
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007