Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Adgangskontrol

Med en form for adgangskontrol kan du nyde en sikker og bevogtet hoveddør til boligen eller din arbejdsplads. Denne form for sikkerhed kan indstilles med en kode, så uvedkommende ikke kan åbne døren.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Adgangskontrol

Kodetastatur/forbikobler (SA850) Sort
1609 DKK
Læg i kurv
Kodetastatur/forbikobler (SA850) Sort

Kan lagre op til 100 brugerkoder
Helstøbt vandtæt konstruktion

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024
Ubiquiti UniFi Access Card (NFC kort) 20-Pack
Ubiquiti UniFi Access Card (NFC kort) 20-Pack

Pakke med 20 stk. digital adgangskort
Understøtter UniFi Access Controller

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Adgangskontrol - Beskyt dit hjem

Her på siden ser du vores udvalg af produkter til adgangskontrol i hjemmet, eller på arbejdspladsen.

Det at skabe det perfekte system til adgangskontrol kræver en grundig vurdering, for at sikre at de rette standarder for sikkerheden.

Du bør dog starte med at analysere dine individuelle behov, hvilket også bør inkludere alle de reguleringsrestriktioner du har. 

Med alle aspekter af din bolig eller forretning medregnet i din planlægning, kan du begynde at designe systemet, så det bliver mest muligt effektivt, for mindst muligt beløb.

Mange forretninger og offentlige bygninger installere adgangskontrol af flere forskellige årsager, såsom:

 • Databeskyttelse.
 • Forebyggelse af tyveri.
 • Beskyttelse af følsomt udstyr.
 • Begrænset adgang til renrum.
 • Begrænset adgang til back up servers.

Når du designer RMF, risk management framework, vil dine forretninger ofte være i stand til at finde et godt adgangskontrolsystem, der passer bedst til din forretning og situation.

Typisk vil forretninger ofte delegere denne opgave ud til eksperter indenfor området, som kan vurdere og anbefale det bedste form for adgangskontrolsystem til dig, og hjælpe med at sætte det op.

3 ting du skal være opmærksom på når du køber adgangskontrol

Forskellige områder af en forretning, kræver oftest forskellige typer af adgangskontrol.

Adgangskontrolsystemer indkluderer ofte en kombination af de følgende komponenter:

 • Adgangskort.
 • Kortlæsere.
 • Keypads.
 • Låsehardware.

Et godt eksempel på dette kan være et byggefirma.

Her holder de netop deres tungere udstyr bag lås og slå, med robuste låsemekanismer- og hardware, hvilket er en god måde at afskrække tyveri og hærværk.

Oftest dog, medmindre on-site byggetraileren opbevarer mindre udstyr, vil en simpel lås ofte være nødvendigt.

Et eksempel på et simpelt adgangskontrolsystem er at udnytte lagerfaciliteter; en kode eller et kort gives til lejeren af opbevaringspladsen, men herefter er det op til den individuelle lejer at sørge for ekstra sikkerhed.

Et eksempel på et forretning, der kræver bedre adgangskontrol, er finansielle institutioner.

Her vil der højst sandsynligt blive udnyttet hver type adgangskontrol til forskellige områder af bygningen:

 • Ansatte vil blive bedt om at bruge keypads til at få adgang til hovedlokaler.
 • Når de skal ind i et boksrum, skal de åbne boksen med kort og kortlæsere.
 • Tilgængelighed er yderligere begrænset til bestemte områder, baseret på sikkerhedsgodkendelse.
 • Elevatorer begrænset til visse etager, hvilket også er baseret på sikkerhedsgodkendelser.

Det at designe det mest effektive adgangskontrolsystem kræver planlægning.

For meget sikkerhed og systemet ender med at gøre mere skade end gavn, og for lidt sikkerhed og du risikere tab.

#1 - Systemintegration

Når du planlægger et adgangskontrolsystem, bør du sørge for at inddrage alle andre type systemer, der kan være kompatible, i dine overvejelser.

Eksempelvis, kan du inkorporere videoovervågning, alarmsystemer, sikkerhedsdøre, og endda elevatorer. 

Ved at kombinere disse ind i én platform, kan du reducere antallet af ansatte, der skal overvåge hvert system, og dermed bruge mængden af mandkraft andetsteds.

Dette er med til at øge reaktionsevnerne, og sænke omkostningerne.

#2 - Mulighed for ekstra-tilføjelser

Dine behov for sikkerhed kan ændre sig gennem tiden, og det er vigtigt at sørge for at der derfor er plads til lige præcis dette.

Om du skal tilføje ekstra brugere, checkpoints, lokaler, eller hele bygninger, vil det ideelle system ofte tilbyde en hurtig og ligefrem mulighed for at indbygge nye ting og systemer, såvel som at eliminere de muligheder, der ikke længere fungerer.

#3 - Adgangskontrol i konstant udvikling

Som med al anden form for teknologi, er adgangskontrolsystemer i konstant udvikling.

Med eller uden ledning

En af de mest almene debatter indenfor næsten alle former for elektronik, handler om hvorvidt du skal bruge trådløse enheder eller ej.

Og ligesom de fleste andre debatter, afhænger det hovedsageligt af størrelsen på din facilitet.

Mindre operationer såsom etplans-kontorer, dagligvarebutikker, og andre mindre forretninger, på alt fra 90 m2 til 140 m2, vil nemt kunne bruge trådløse komponenter uden større problemer.

Større organisationer med flere etager, bygninger, eller helt separate lokationer, vil muligvis finde rækkevidden for begrænset til at kunne bruge dem.

Adgangskontrol med ledning

De fleste adgangskontrolsystemer bruger elektroniske låse, ofte magnetiske; de er forbundet til en central strømkilde, der tillader dig at tilkoble et større område, der omfatter flere zoner, etager, og bygninger i ét enkelt system.

Dette setup har mange fordele: først og fremmest, så giver det dig muligheden for at kunne overvåge og kontrollere alle dørene i systemet på afstand, og både du og dine ansatte kan derfor sikre et område, eller give adgang med et enkelt tryk på knappen.

Derudover så er komponenter med ledninger oftest også lettere tilgængelige, og skal ikke opdateres kontinuerligt, som du kan opleve med trådløse enheder.

Med ledninger kan du også opleve et hurtigere og mere uafbrudt signal, hvilket gør at dataoverførsel glider nemmere, uanset om det er fra en døralarm, intercom, eller videofeed.

Den største ulempe ved setups med ledninger, er at de ofte kan være dyrere; især hvis det skal indsættes i en eksisterende struktur.

Det at forbinde alle ledningerne ind i én boks kan endda koste ekstra nogle steder, hvis installatørerne ikke er specialiseret i dette.

Trådløs adgangskontrol

Trådløse adgangskontrolsystemer kan ikke give den samme distance som setups med ledninger kan, men hvad de mangler i rækkevidde vejes op på mange andre områder.

Først og fremmest, kan de installeres i områder, der oftest er for dyre og utilgængelige til eftermontering.

Nogle kommercielle bygninger har nemlig oftest ikke muligheden for at kunne eftermontere eller bytte deres setups ud med nyere versioner af deres eksisterende setups.

I disse tilfælde vil trådløse adgangskontrolsystemer  give et sammenligneligt niveau af service, og samtidigt også undgå den regulering, der er forbundet med de andre former for adgangskontrolsystemer.

En anden fordel ved trådløse adgangskontrolsystemer, er at de kan være meget omkostningseffektive, når de sammenlignes med adgangskontrolsystemer med ledninger.

De vil spare dig penge ved at eliminere behovet for at lægge kabler og ledninger; du sparer derfor penge på installationspriser, da mange trådløse komponenter kan installeres på under 45 minutter.

Oftest vil du opleve at du sparer flest penge på fysisk arbejde, da trådløse installationer typisk koster næsten 30% mindre end adgangskontrolsystemer med ledninger; det er selvfølgelig vigtigt at nævne at selve enhedspriserne minder meget om hinanden.

Den største ulempe ved trådløse adgangskontrolsystemer er prisen på vedligeholdelse; meget lig computere, kræver software-platformen og dens komponenter en stor del opdateringer.

På et lille system med kun en håndfuld af komponenter, er det ofte ikke så stort et problem, men på større installationer, er det nødvendigt med en pålidelig IT-support en nødvendighed, og derfor er det essentielt at du holder dig opdateret med diverse software-opdateringer og -reparationer.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007