Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Endestop

Endestop er en lille mekanisk enhed som bruges i forskellige enheder, som fx køleskabe. I køleskabe sikrer de fx at lyset først tænder når køleskabsdøren åbnes.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Endestop

Schneider Endestop variabel arm/rulle (NO+NC)
Schneider Endestop variabel arm/rulle (NO+NC)

Komplette positionsafbrydere med Osiconcept-teknologi
Med lang arm

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Endestop - Mekanisk afbryder til dine elinstallationer og enheder

Et endestop er en mekanisk afbryder, der kan hjælpe dig med at øge sikkerheden for både dig selv og for at sikre at dine elektroniske enheder og maskiner hurtigt kan blive frakoblet strømmen.

Et endestop skal gerne monteres et sted på kredsløbet, hvor den kan være i vejen, hvis du skal hurtigt afbryde strømmen.

Endestoppet har en indbygget sensor der kan bruges til at styre enten hele eller dele af forskellige elektroniske enheder du kan finde rundt omkring, både i boligen og på virksomheden.

Her kan den så mærke, hvis du f.eks. åbner en klap eller kontakt, så den kan måle ændringen i forbindelsen til resten af kredsløbet, hvor strømmen så vil blive slået fra eller til, alt efter hvilken enhed du står med.

Det giver dig mulighed for at kontrollere præcis, hvornår den pågældende enhed skal være aktiv og hvornår den skal være slukket.

4 Ting du bør overveje når du køber endestop

Hvis du gerne vil have et endestop til at kunne fungere som afbryder til dine elinstallationer, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at kunne få den rette endestop.

Vi giver dig herunder et par eksempler på overvejelser, som du kan bruge til bedre at kunne vurdere hvilken type endestop du skal bruge til dine elinstallationer.

#1 - Endestoppets funktion

Hvis du skal have et endestoppe, så bør du overveje hvad du gerne vil bruge den til, da der er en række forskellige situationer, hvor et endestoppe kan være brugbar for dine elinstallationer.

Et endestop bliver f.eks. brugt i køleskabe, hvor der sidder en kontakt langs køleskabsdøren, så når du åbner køleskabet, så vil kontakten mellem de to sider bliver brudt, hvilket giver endestoppet et signal om at den skal tænde for lyset.

På den måde kan du opsætte endestoppet til at, når du enten åbner en dør eller skab, så vil lyset eller en anden vilkårlig enhed bliver aktiveret, så du har lettere ved at se i lokalet, så længe at døren står åben.

Endestoppet bruges bl.a. også i tørretumbler og vaskemaskinen, så de bliver deaktiveret så snart at du åbner for deres låger, selvom de køre på fuld blus.

Her giver endestoppet dig mulighed for at kunne opbygge et sikkert apparat, så du kan være mere tryg ved at bruge dine elektroniske enheder, da endestoppet kan sættes op.

Hvis nogen begynder at pille ved noget farligt, så ville strømmen med det samme blive taget fra, så det hele bliver standset med det samme.

Det kan være med til at formindske risikoen for potentielle uheld og skader ved brug af større maskiner og produktionslinjer, hvor det kan være farligt at stikke fingrene for langt frem.

#2 - Typer af Endestop

Når du skal bruge et endestop til dit kredsløb, om det så er på arbejdspladsen eller i boligen, så bør du overveje hvilken type endestop du skal bruge, så du kan være sikker på at kunne finde den rette med det samme.

Du kan her få flere forskellige typer af endestop, der hver er designet til en række situationer, så du kan sikkert finde en som du kan bruge til dit kredsløb.

Har du brug for at dine enheder aktiveres eller deaktiveres, når du åbner eller lukker for en dør eller skab, så skal du nok bruge et endestop med tilsluttede kontaktflader, da du her kan montere kontaktfladerne langs de åbninger der skal forbindes.

Det giver dig mulighed for at kunne styre om lyset skal tændes i forskellige lokationer, når døren bliver åbnet, eller at maskineriet på virksomheden automatisk stopper når der bliver åbnet til vedligeholdelsesområdet.

På den måde kan du være sikker på at der ikke er folk, der kommer til skade ved at gå ind i et område, mens at de store maskiner fortsat kører.

Eksempler på typer af endestop:

  • Endestop med kontaktflade
  • Endestop med kort arm
  • Endestop med lang arm
  • Endestop med plastikhus
  • Endestop med metalhus

Skal endestopen installeres i et værksted eller produktionslinje, så kan det være en god ide at den er ekstra godt beskyttet, så der er mindre risiko for at afbryderen bliver beskadiget af potentielle slag og stød.

Når du befinder dig på et værksted, så vil der ofte bliver båret rundt på tunge materialer og værktøjer, som let kan smutte og komme imod potentielt vigtige dele af maskineriet omkring dig.

I så fald kan et endestop med metalhus være en bedre installation end et endestop af plastik, da metallet vil bedre kunne modstå stød der kan forekommer over lang tid, mens at plastikhuset nok vil relativt hurtigt blive ødelagt efter kort tid.

Ved at vælge de rette materialer kan du også sikre dig at du ikke skal udskifte endestoppet nær så ofte, som ellers, da du med holdbare materialer kan være sikker på at det ikke går i stykker.

#3 - Endestop stik

Hvis du gerne vil have installeret et endestop i dit kredsløb, så bør du undersøge hvilke stik som du skal bruge, så du kan være sikker på at hele systemet er kompatibelt med hinanden.

Hvis din endestop ikke er kompatibel med det kredsløb, som den skal forbindes med, så kan det være hurtigt være problematisk, da det kan betyder at endestoppet ikke kan tilkobles, eller at du skal ud og finde en passende adapter.

  • Endestop bruger ofte et stik kaldet “M12 stik”.

Du bør derfor nøje undersøge hvilke stik dit system bruger, så du kan være sikker på at vælge et endestop, der har et stik der passer dertil, så du ikke skal til at bøvle med adaptere eller at kunne lave nye stik til den.

#4 - Manuelt endestop

Du kan også få en manuel version af et endestop, også kaldet en fodstopper, hvor du selv har mulighed for manuelt at stoppe eller aktivere maskinen du arbejder ved, så du har bedre styr på den.

Sådan en fodstopper kan være meget brugbar i situationer, hvor du arbejder med en maskine der kan potentielt være farlig, hvis du ikke passer ordentligt på.

Det kunne f.eks. være en stik- eller rundsav, hvor du gerne skal undgå direkte kontakt med saven mens du arbejder.

Her kan du så opsætte en fodstopper, så rundsaven kun virker mens at du holder pedalen nede, og stopper igen så snart at du løfter foden fra den igen.

Det hjælper dig med at sikre at der er en formindsket risiko for at du kommer til skader, og at du har bedre kontrol over det maskineri som du bruger.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007